Bolu'da yer alan Yedigöller Milli Parkı'nda, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından iki göl temizlendi. Deringöl ve Nazlıgöl'de yapılan temizlik çalışmaları, istilacı bitkiler ve orman atıklarının su yüzeyinden toplanmasını içeriyordu. Bu çalışmalar, su ekosistemini koruma ve peyzaj iyileştirme amacıyla gerçekleştirildi ve beş gölde daha benzer temizlik çalışmaları yapılması planlanıyor.
26 Ağustos 2024

2024 Paris Paralimpik Oyunları 28 Ağustos ile 8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Türkiye, bu oyunlara 15 farklı branşta 94 sporcu ile katılarak rekor kıracak. 48 kadın ve 46 erkek sporcudan oluşan Türk kafilesi, golbol, görme engelli futbol, atıcılık, eskrim, halter, kürek, masa tenisi, atletizm, tenis, triatlon, judo, okçuluk, tekvando, yüzme ve badminton gibi branşlarda mücadele edecek.
26 Ağustos 2024

Konya’nın Seydişehir ilçesindeki Suğla Gölü, kuraklık nedeniyle su seviyesinin düşmesi sonucu bir kısmı otlak haline geldi. Göl, çevresindeki tarım arazilerini beslemenin yanı sıra balıkçılığa da olanak tanıyordu. Yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle gölde sular çekildi ve bu alanlar şimdi büyükbaş hayvanlar için otlak olarak kullanılıyor. Daha önce Ladik Gölü, Tuz Gölü ve Düden Gölü de benzer şekilde kuraklıktan etkilenmişti.
26 Ağustos 2024

Reuters, Ukrayna'daki ekibinde güvenlik danışmanı olarak görev yapan Ryan Evans'ın, Kramatorsk kentinde konakladığı otelde füze saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi. Saldırıda iki Reuters gazetecisi yaralandı ve birinin durumu ağır. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, saldırıdan Rusya'yı sorumlu tuttu ve otelin Rusya'ya ait bir İskender füzesiyle yok edildiğini belirtti.
26 Ağustos 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Üsküdar’daki kaçak inşaat üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi. Özel, Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde İstanbul’daki gökdelen sayısının dörtten 265’e çıktığını belirterek, İstanbul’un silüetinin bozulmasından Erdoğan’ı sorumlu tuttu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Üsküdar’daki kaçak inşaatla ilgili inceleme başlattı ve inşaatın ruhsatsız olduğunu tespit ederek çalışmaları durdurdu. İBB de bir hafta önce aynı yapıyla ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.
25 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bitlis'te düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Meclis'te AKP'li Alpay Özalan'ın saldırısına uğrayan TİP Milletvekili Ahmet Şık'a verilen destek üzerinden muhalefeti hedef aldı. Erdoğan, muhalefetin Ahmet Şık'a destek vermesini 'teslimiyet işareti' olarak nitelendirdi ve muhalefetin halktan kopuk olduğunu iddia etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni Üsküdar'daki bir inşaat projesi üzerinden eleştirerek, belediyelerin elitist bir yaklaşımla yönetildiğini savundu.
25 Ağustos 2024

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, Fransa’nın başkenti Paris’te özel jetinden inerken gözaltına alındı. Fransız makamları, Telegram’ın uyuşturucu kaçakçılığı, çocuklara karşı suçlar ve dolandırıcılık için kullanıldığını ve Durov’un bu suçların ortağı haline geldiğini düşünüyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Batılı sivil toplum örgütlerinin bu duruma nasıl tepki vereceğini sorguladı. Telegram, kullanıcılar arasındaki şifreli konuşma hizmetiyle gizlilik sağladığını ve hükümetlerle mesaj paylaşımı yapmadığını savunuyor.
25 Ağustos 2024

Nevşehir’in Göreme beldesinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış sonrası sel meydana geldi. Sel, park halindeki iki otomobilin toprak kayması nedeniyle düşmesine ve araçlarda hasar oluşmasına yol açtı. Ayrıca, Avanos ilçesine bağlı Çavuşin köyünde bir arazi aracı selin ortasında mahsur kaldı. Olay, bölgedeki altyapı ve güvenlik önlemlerinin yetersizliğini bir kez daha gözler önüne serdi.
24 Ağustos 2024

İzlandalı çiftçiler, TikTok'ta popüler olan salatalık tarifleri nedeniyle artan talebe yetişmekte zorlanıyor. 'Salatalık adam' lakaplı Logan Moffitt'in tarifleri, ülkedeki salatalık satışlarını iki katına çıkardı. İzlanda'nın çiftçiler birliği SGF, arzın bir hafta içinde normale döneceğini umuyor. Uzmanlar, TikTok'un etkisini küçümsemeye çalışsa da, bazı baharat malzemelerinin satışlarının da arttığını belirtiyor.
24 Ağustos 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’un Üsküdar ilçesi Vaniköy Mahallesi’nde, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesinde yer alan bir yapıya ilişkin suç duyurusunda bulundu. Yapının inşaat izin belgesinin ibraz edilmemesi ve ruhsatsız inşa faaliyetlerinin tespit edilmesi üzerine çalışmalar durduruldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de benzer bir suç duyurusunda bulunmuş ve yasal süreç başlatılmıştı. Bakanlık, yapının imar kirliliğine neden olduğu ve korunması gerekli alanlara zarar verdiği gerekçesiyle iki ayrı suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
23 Ağustos 2024

Botsvana'daki Karowe madeninde 2 bin 492 karatlık ham elmas bulundu. Bu elmas, şimdiye kadar bulunan en büyük ikinci elmas olarak kayıtlara geçti. Uzmanlar, elmasın değerinin 40 milyon dolar olabileceğini belirtiyor. Botsvana, dünya elmas üretiminin yaklaşık yüzde 20'sini karşılıyor.
23 Ağustos 2024

İtalya'nın başkenti Roma'da bir eve hırsızlık amacıyla giren kişi, ev sahibinin yatak odasında bulduğu bir kitaba dalınca yakalandı. 71 yaşındaki ev sahibi durumu polise ihbar etti ve polis hırsızı yakaladı. Hırsızın ilgisini çeken kitap Giovanni Nucci'nin 'Gli Dei Alle Sei' isimli eseriydi. Hırsız, ifadesinde hırsızlık yapmadığını iddia etse de çantasında başka yerden çaldığı tasarım kıyafetler bulundu.
22 Ağustos 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki Vaniköy’de ormanlık arazi içindeki izinsiz inşaat faaliyetleriyle ilgili inceleme başlattı. İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Maliki Ejder Batur, gerekli cezai işlemlerin yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne uyarı yazısı gönderildiğini belirtti. İnşaat faaliyetlerinin Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde gerçekleştiği tespit edildi.
22 Ağustos 2024

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, 13 Temmuz'daki suikast girişimi sonrası ilk açık hava mitingini Kuzey Carolina'da kurşun geçirmez cam arkasında gerçekleştirdi. Konuşmasında Demokrat Parti'nin başkan adayı Kamala Harris'i eleştirerek, Harris'in sınırları açmak istediğini ve başkan olması halinde ülkeye milyonlarca göçmenin geleceğini iddia etti. Ayrıca, eski ABD başkanı Barrack Obama'nın kendisi hakkında yaptığı yorumlara tepki gösterdi ve Obama'yı 'terbiyesiz' olarak nitelendirdi.
22 Ağustos 2024

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen 30. Saraybosna Film Festivali'nde, Amerikalı sinema oyuncusu Meg Ryan'a 'Saraybosna'nın Kalbi' Onur Ödülü verildi. Ryan, ödülünü festival müdürü Jovan Marjanovic'ten aldı. Ayrıca, Ryan'ın başrolde oynadığı 1998 yapımı 'You’ve Got Mail' filmi, 25 yıl sonra festivalde yeniden gösterildi. Festival, savaşın izlerini silmek amacıyla düzenleniyor ve birçok ünlü ismi ağırlıyor.
21 Ağustos 2024

Manisa'da kaçak yollarla çoğaltılan 300 cennet papağanı, Manisa Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ele geçirildi. Papağanlar, Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'na götürülerek karantinaya alındı. Gaziantep Doğal Hayatı Koruma Dairesi Başkanı Celal Özsöyler, papağanların yol stresleri ve su kayıplarının giderildiğini ve karantina sürecinden sonra bakımlarının devam edeceğini belirtti.
20 Ağustos 2024

İstanbul'un Fatih ilçesinde bir kişinin köpek saldırısı sonucu ölmesinin ardından belediye, üç köpeği Yedikule Hayvan Barınağı'na götürdü. Bu olay, sokak köpeklerini 'uyutma'yı içeren tartışmalı kanun teklifinin Meclis'ten geçmesinin ardından gerçekleşti. Kanunun yürürlüğe girmesiyle Niğde, Ankara ve Edirne'de de çok sayıda köpek öldürülmüştü. Fatih Belediyesi, saldırının ardından altı köpeği tespit etti ve üç köpeği barınağa götürdü, diğer üç köpek ise aranıyor.
20 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde yedi ilde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Bu iller Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Rize ve Artvin olarak sıralandı. Yurdun diğer kesimlerinde açık ve az bulutlu bir hava beklenirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi için toz taşınımı uyarısı yapıldı.
20 Ağustos 2024

Adana'nın Yüreğir ilçesinde polis, gece devriyesi sırasında arka tarafı çökmüş bir hafif ticari aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada, 1,5 ton tek tırnaklı hayvan eti bulundu. Aracın sürücüsü kasap Nurettin S. gözaltına alındı ve etlerin akrabalarına dağıtmak için olduğunu iddia etti. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, etlerden numune alarak imha edilmesi için belediye görevlilerine teslim etti.
19 Ağustos 2024

Tokyo'daki Yasukuni Tapınağı'nın girişindeki taş sütuna Çince 'tuvalet' yazıldı. Olay, tapınakta görevli bir personelin grafitiyi fark etmesiyle polise bildirildi. Tapınak görevlileri, bu tür eylemlerin tapınağın itibarını zedelediğini belirtti. Yasukuni Tapınağı, Japonya'nın militarist geçmişinin bir simgesi olarak görülüyor ve komşu ülkeler tarafından eleştiriliyor.
19 Ağustos 2024
İşaretlediklerim