UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 70. sezonu başlıyor ve bu yıl 36 takım mücadele edecek. Türkiye'den Galatasaray ve Fenerbahçe eleme turlarını geçemediği için lig aşamasında yer almıyor. Yeni formatta, sekiz maç sonunda ilk sekize giren takımlar son 16 turuna yükselecek. Dokuz ile 24. sırada yer alan takımlar ise çift maçlı elemelerde son 16 turuna çıkmaya çalışacak.
17 Eylül 2024

Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki Van Gölü'ne dalış yapan dalgıçlar, 34 metre 60 santimetre uzunluğunda ve 15 metre genişliğinde yeni bir mikrobiyalit keşfetti. Yukarı Deniz Derneği'nden dalgıçlar, mikrobiyalitlerin turizme kazandırılması için çalışmalar yürütüyor. Dernek başkanı Cumali Birol, bu keşfin Van Gölü'ndeki en büyük mikrobiyalit olduğunu belirtti ve dalışseverleri Van Gölü'ne davet etti.
16 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın güneybatısı ve diğer bazı illerde sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Yağış beklenen iller arasında İzmir, Manisa, Kars, Ardahan, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars ve Van bulunuyor. Ayrıca, Batı Akdeniz’in batısında (Kaş-Kumluca) cuma, cumartesi ve pazar günleri fırtına uyarısı yapıldı. Fırtınanın pazar günü etkisini kaybetmesi bekleniyor.
14 Eylül 2024

İrlanda, Apple’ın 13 milyar avro vergi borcunu geri ödemesini istemedi. AB Komisyonu, Apple’ın İrlanda’da faydalandığı vergi uygulamalarının AB kurallarına aykırı olduğunu belirterek, 2003-2014 dönemi için 13 milyar avro ve faizinin tahsil edilmesini kararlaştırmıştı. Apple ve İrlanda, bu karara karşı hukuki süreç başlatmıştı. AB Genel Mahkemesi, 2020’de Apple lehine karar vermiş olsa da, Avrupa Adalet Divanı Apple’ın bu vergiyi ödemesi gerektiğine hükmetti.
13 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların Kars, Ardahan, Iğdır, Van, Samsun, Trabzon, Artvin, Balıkesir, Edirne, Adana ve Kahramanmaraş illerinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
13 Eylül 2024

Bolu'nun Dörtdivan ilçesinde 28 Ağustos'ta çıkan orman yangınında 73 dönümlük alan yandı. Yangının insan kaynaklı olduğu tespit edildi ve anız yakan kişi belirlendi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, yangına neden olan kişiye 141 bin 951 lira para cezası verdi. Bu olay, orman yangınlarının önlenmesi ve cezaların caydırıcılığı konusunu gündeme getirdi.
12 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, Batı Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. İstanbul, İzmir, Antalya ve Ankara gibi büyük şehirlerin de aralarında bulunduğu 23 kentte gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, yedi il için 'sarı' kodlu sağanak uyarısı yapıldı. Vatandaşların tedbirli olmaları istendi.
11 Eylül 2024

Apple, İrlanda'daki faaliyetlerinden dolayı 13 milyar avro vergi borcunu faiziyle ödemek zorunda kaldı. AB Komisyonu, Apple'ın İrlanda'da faydalandığı vergi uygulamalarının AB kurallarına aykırı olduğunu belirterek bu borcun tahsil edilmesini kararlaştırmıştı. Apple ve İrlanda, bu karara karşı hukuki süreç başlatmıştı, ancak Avrupa Adalet Divanı, Apple'ın borcu ödemesi gerektiğine hükmetti. Bu karar, AB Genel Mahkemesi'nin Apple lehine verdiği kararı iptal etti.
10 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların etkili olacağı 18 kent arasında İstanbul, İzmir, Antalya ve Trabzon gibi büyük şehirler de bulunuyor. Ayrıca, sıcaklıkların iç ve kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Ege'de ise 3 ila 5 derece azalacağı belirtildi.
10 Eylül 2024

ABD'nin Maine eyaletinde bir evin tavan arasında bulunan Rembrandt Harmenszoon van Rijn'in 'Bir Kızın Portresi' adlı tablosu 1,41 milyon dolara satıldı. Sanat eksperi Kaja Veilleux tarafından keşfedilen tablo, 1970'te Philadelphia Sanat Müzesi'ne ödünç verilmişti. Rembrandt uzmanı Gary Schwartz, portrenin Hollandalı ustaya ait olma ihtimalinin son derece yüksek olduğunu belirtti. Eserin sahibinin kimliği açıklanmazken, tablonun tavan arasına nasıl girdiği bilinmiyor.
10 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. İstanbul, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Sinop, Amasya, Samsun, Trabzon, Artvin, Ağrı, Erzurum, Kars, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Van, Balıkesir, Muğla ve Antalya'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.
9 Eylül 2024

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeninin bulunmasının ardından birçok kentte adalet talebiyle eylemler düzenlendi. Diyarbakır, İstanbul, Van ve Adana'da yapılan protestolarda, cezasızlık politikaları ve çocukların korunması için yeterli önlemlerin alınmaması eleştirildi. Diyarbakır'da polis, yürüyüş yapmak isteyen gruplara müdahale etti ve İstanbul'da dokuz kişi gözaltına alındı. Eylemlerde, çocukların güvenliği ve adaletin sağlanması için hükümetin politikaları eleştirildi.
8 Eylül 2024

Afrika penguenlerinin sayısı, endüstriyel balıkçılık, akaryakıt sızıntıları ve iklim değişikliği gibi insan kaynaklı faktörler nedeniyle azalmaktadır. Güney Afrika'nın Western Cape bölgesindeki Simon’s Town sahilinde yaşayan bu penguenler, Uluslararası Doğa Koruma Birliği'nin (IUCN) kırmızı listesinde yer almaktadır. Balık eksikliği, su altı gürültü kirliliği ve bazı salgın hastalıklar da nüfus düşüşünün önemli sebepleri arasında yer almaktadır.
8 Eylül 2024

Türkiye, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda toplam 28 madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti. Milli sporcular, altı altın, 10 gümüş ve 12 bronz madalya ile oyunları tamamladı. Bu sonuç, Türkiye'nin Tokyo 2020'de kazandığı madalya sayısını neredeyse ikiye katlamasını sağladı. Madalya kazanan sporcular arasında golbol kadın milli takımı, para okçuluk, para yüzme, para tekvando ve para judo gibi branşlarda yarışan sporcular yer aldı.
7 Eylül 2024

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde besici Gökhan Karadeniz, mandıra için uygun arazi bulamayınca hayvanları için dört katlı bir bina inşa etti. Binanın üç katını hayvanlarına, bir katını ise kendisine ayıran Karadeniz, bu sıra dışı çözümüyle çevresindekileri şaşırttı. Karadeniz, arazinin engebeli olması nedeniyle bu yöntemi tercih ettiğini ve başta insanların bu fikre inanmadığını belirtti.
7 Eylül 2024

ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, rakibi Kamala Harris'in seçimi kazanması halinde İsrail'in yok olacağını iddia etti. Trump, Cumhuriyetçi Yahudi Koalisyonu'nun Nevada'daki toplantısına canlı bağlantıyla katılarak bu iddiayı dile getirdi ve Yahudi seçmenlerden oy istedi. Harris'in kampanya ekibi ise Trump'ın Yahudi Amerikalıları aşağıladığını ve kişisel çıkarlarına uygun olması durumunda İsrail'e sırtını dönebileceğini belirtti. Seçimlerin kaderini kritik eyaletlerdeki sonuçlar belirleyecek.
6 Eylül 2024

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda para masa tenisinde kadınlar S7 sınıfında milli sporcu Kübra Korkut, finalde Hollandalı Kelly Van Zon'a karşı mücadele etti ve gümüş madalya kazandı. İlk iki seti kazanan Kübra, sonraki setlerde rakibinin geri dönüşüne engel olamayarak maçı 3-2 kaybetti. Bu sonuçla Türkiye'nin oyunlardaki madalya sayısı 20'ye yükseldi ve tarihinin en iyi paralimpik oyunlarını geçirdi.
5 Eylül 2024

Anayasa Mahkemesi (AYM), sokak köpeklerini 'uyutma'yı içeren ve 30 Temmuz'da Meclis'ten geçen tartışmalı kanun teklifini esastan incelemeye karar verdi. Kanunun 2 Ağustos'ta yürürlüğe girmesinin ardından Niğde ve Ankara Altındağ'da çok sayıda köpek ölü bulunmuştu. CHP, 15 Ağustos'ta kanunun 17 maddesinden 16'sının iptali ve yürürlüğünün durdurulması için AYM'ye başvurmuştu. AYM, başvuruyu eksiksiz buldu ve davanın esastan görülmesine karar verdi.
5 Eylül 2024

Rus ordusu tarafından casus olarak eğitildiği düşünülen Hvaldimir isimli balina, Norveç'te silahla vurularak öldürüldü. Balina, 2019'da Norveç'in Finnmark kıyılarında özel bir koşum takımıyla görülmüştü. Hayvan hakları örgütleri, polisin olayı soruşturmasını talep ediyor. Otopsi raporunun üç hafta içinde tamamlanması bekleniyor.
5 Eylül 2024
İşaretlediklerim