Gelir İdaresi Başkanlığı, mükelleflerin vergi cezalarını indirimli ödemesi için bir bilgilendirme broşürü hazırladı. Broşürde, indirim kapsamına giren cezalar, kimlerin bu indirimden yararlanabileceği, indirim oranları ve dava süreçlerinde indirim uygulamasının nasıl yapılacağı gibi detaylar yer alıyor. Mükellefler, belirli şartları yerine getirdiklerinde cezalarda yüzde 50'ye varan indirimlerden faydalanabilecekler. Ayrıca, dava açan mükellefler davadan vazgeçmeleri halinde ceza indiriminden yararlanabilecekler.
20 Eylül 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 4 bin 500 büyük mükellefi inceleyerek üç milyar liralık sahte fatura tespit etti. Denetimlerde, sahte fatura düzenleyen ve alan kişiler ile muhasebe işlemleri incelendi. Bakanlık, sahte fatura düzenleyen yaklaşık 100 şirketin 2 bin 500 mükellefe sahte fatura verdiğini belirledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sahte belge düzenleyerek vergi kaçakçılığı yapanların tespiti için yapay zeka ve emniyet birimleriyle işbirliği yapılacağını açıkladı.
18 Eylül 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçırmak amacıyla IBAN üzerinden tahsilat yapan 250 mükellefi inceledi ve toplamda 250 milyon lira ceza kesti. İncelemeler sonucunda 1,5 milyar liralık kazancın kayıt dışı bırakıldığı tespit edildi. Ceza kesilenler arasında lüks restoran zincirleri, değerli taş ve kuyumculuk markaları, yedek parça işletmeleri, düğün-organizasyon işletmeleri, sosyal medya fenomenleri, sanal pazar işletmeleri ve gayrimenkul ile araç alım-satımı yapan kişiler bulunuyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, denetimlerin artarak devam edeceğini ve kayıt dışı faaliyetlerin takip edileceğini belirtti.
14 Eylül 2024

Sigaradan alınan nispi vergi oranı yüzde 57'den yüzde 53,5'e indirildi, maktu vergi tutarı ise 5,7424 liradan 7,8 liraya çıkarıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu düzenlemenin sigaranın enflasyon üzerindeki baskısını azaltmayı amaçladığını belirtti. Değişiklikle birlikte sigara firmalarının maliyet artışlarını fiyatlara daha az yansıtması bekleniyor.
14 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı kararıyla sigara üzerindeki nispi özel tüketim vergisi oranı yüzde 57'den yüzde 53,5'e indirildi, paket başına alınan maktu vergi tutarı ise 5,7424 liradan 7,8 liraya çıkarıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu düzenlemenin sigaranın enflasyon üzerindeki baskısını azaltmayı amaçladığını belirtti. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, düzenlemenin düşük fiyatlı sigara satışını zorlaştıracağını ifade etti.
14 Eylül 2024
İşaretlediklerim