Delaware'de bir bilgisayar tamir dükkanı sahibi olan John Paul Mac Isaac, Hunter Biden'ın avukatının bilgisayardaki bilgilerin çalınması ve paylaşılması hakkında savcılara yaptığı cezai soruşturma çağrısını değerlendirdi. Mac Isaac, kendisine yönelik tehdit iddialarını reddederek, Hunter Biden'ın bilgisayarını tamir etmek ve içeriklere erişmek için gerekli izne sahip olduklarını belirtti. 2020'de New York Post'un haberine göre, Hunter Biden'ın bilgisayarında babası Joe Biden'ın Ukrayna politikalarına müdahalesine dair iddialar ve kişisel içerikler bulunmuştu. Hunter Biden'ın avukatı, bilgisayarın içeriğinin çalınması ve dağıtılması konusunda dükkan sahibi ve Trump'ın ekibinden bazı isimleri suçlamıştı.
4 Şubat 2023

Tesla CEO'su Elon Musk, 2018 yılında yaptığı ve şirketi borsadan çekmeyi değerlendirdiğini belirten bir tweet nedeniyle yatırımcıları yanılttığı iddiasıyla açılan davada suçsuz bulundu. San Francisco Federal Mahkemesi'nde 3 hafta süren duruşmalar sonucunda jüri, Musk'ın tweetleri ile Tesla hisse fiyatları arasında bir bağlantı olmadığına karar verdi. Musk, savunmasında Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'ndan finansman sözü aldığını ve kötü bir niyeti olmadığını ifade etti.
4 Şubat 2023

Netflix'in distopik yerli dizisi 'Sıcak Kafa'nın ikinci sezonunun iptal edildiği, dizide 'Anton' karakterini canlandıran Şevket Çoruh tarafından Twitter üzerinden duyuruldu. Dizi, Afşin Kum'un romanından uyarlanmış ve yayımlandığı dönemde popülerliğini korumuştu. Netflix tarafından iptal kararıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Dizide Osman Sonant, Hazal Subaşı ve Haluk Bilginer gibi isimler rol almıştı.
3 Şubat 2023

55 yaşındaki ABD'li model ve oyuncu Pamela Anderson, TikTok'ta evlenme taktikleriyle ilgili bir video paylaştı ve bu video kısa sürede viral hale geldi. Anderson, 'Birini sizinle evlenmeye ikna etmenin kesin yolunu' olarak, karşı tarafa 'Seninle asla evlenmeyeceğim' demeyi öneriyor ve bu taktiği ciddi bir şekilde uygulamanın önemini vurguluyor. Video, bir TikTok kullanıcısı tarafından 'Belki bu işe yarar' yorumuyla paylaşıldı ve milyonlarca kez izlendi. Bazı kullanıcılar Anderson'ın yöntemiyle evlendiklerini iddia ederken, bazıları ise Anderson'ın boşanmalarla sonuçlanan evlilik geçmişine atıfta bulunarak tavsiyelerine şüpheyle yaklaştı.
3 Şubat 2023

Yaklaşan seçimler öncesinde muhalefetin cumhurbaşkanı adayları arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi öne çıkmaya başladı. FOX TV'de katıldığı bir programda cumhurbaşkanı adaylığı hakkında sorulan bir soruya, ismi üzerinde mutabakat sağlanması halinde aday olmaya itiraz etmeyeceğini ve bu görevi yapmanın onurlu bir şey olacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin sorunlarını çözmek için altı lider olarak birlikte hareket ettiklerini ve olayın bir parti meselesi değil, Türkiye meselesi olduğunu vurguladı.
3 Şubat 2023

Apple, 2022'nin ekim-aralık dönemine ait mali bilançosunu açıkladı. Şirketin gelirleri, bir önceki yılın aynı dönemine göre %5 azalarak 117,2 milyar dolara düştü ve piyasa beklentileri olan 121,1 milyar doların altında kaldı. Net kar %13 azalarak 30 milyar dolara geriledi. iPhone ve Mac satışları azalırken, iPad satışları arttı. Apple CEO'su Tim Cook, şirketin finansal sonuçlarının güçlü dolar, Çin'deki Covid-19 kısıtlamaları ve genel makroekonomik ortamdan etkilendiğini ifade etti.
3 Şubat 2023

Borsa İstanbul, BIST 100 endeksinin gün içinde önceki gün kapanışına göre yüzde 3 veya daha fazla düşmesi durumunda açığa satış yapılabilen işlem sıralarında yukarı adım kuralını otomatik olarak uygulayacağını duyurdu. Bu kural, seans sonuna kadar geçerli olacak ve açığa satış işlemleri en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden yapılmasını gerektirecek. Değişiklikler Borsa İstanbul'un internet sitesinde güncellenen pay piyasası prosedüründe yer alıyor.
3 Şubat 2023

Netflix, farklı evlerde aynı hesabın kullanılmasını engellemek amacıyla yeni bir sistem geliştirdi. Mart sonunda devreye girecek olan sistem, hesap sahibinin evindeki modeme 31 gün içinde en az bir kez bağlanmayan cihazları bloke edecek. Sistem, IP adresleri, cihaz kimlikleri ve hesap aktivitesi gibi verileri kullanarak cihazın ana lokasyona bağlı olup olmadığını tespit edecek. Seyahatte olan kullanıcılar için ise 7 gün süreyle geçerli olacak geçici şifreler sağlanacak.
2 Şubat 2023

ABD'li oyuncu ve aktivist Jane Fonda, 'Call Her Daddy' adlı podcast'te gençlik yıllarının zorluklarından ve hayatın erken dönemlerindeki bağımsızlık arayışından bahsetti. Fonda, genç insanların cevaplaması gereken zor sorular olduğunu ve yaşlandıkça bu soruların kolaylaştığını ifade etti. Ayrıca, bulimik olduğu gençlik dönemlerinde çok mutsuz olduğunu ve 30 yaşına kadar yaşamayı beklemediğini, ancak şimdi 85 yaşında kanserle mücadele ederken kendini 'yenilmez' hissettiğini dile getirdi. Fonda'nın yeni filmi '80 for Brady' ABD'de gösterime girecek.
2 Şubat 2023

Amerikalı pop yıldızı Beyonce, 2018'den bu yana konser vermemiş olup, geçtiğimiz haftalarda Dubai'de bir otelin açılışında VIP konuklar için özel bir konser vermiştir. Yeni albümü 'Renaissance' ile bu yıl Grammy Müzik Ödülleri'nde dokuz adaylık kazanan sanatçı, Mayıs ayında Avrupa'da başlayacak ve Eylül'de ABD'de sona erecek bir dünya turnesine çıkacağını açıklamıştır. Turnede Beyonce'ye albümde birlikte çalıştığı sanatçılar da eşlik edebilir, ancak turne programı açıklanmış olmasına rağmen biletlerin ne zaman satışa çıkacağı henüz belirsizdir.
2 Şubat 2023

ABD'nin Ohio eyaletinde, Logan ve Katja Lawrence çifti tarafından yönetilen ve 2500'den fazla üyeye sahip bir Neo-Nazi ev okulu grubu keşfedildi. Grup, öğrencilere Hitler ve diğer Nazilerden alıntılar yazdırıyor ve Beyaz üstünlükçü ideolojiyi destekleyen ders materyalleri sağlıyor. Ohio Eğitim Bakanlığı, grubun yasal gerekliliklere uyup uymadığını incelemeye başladı. ABD'de evde eğitim popüler bir seçenek olup, eyaletten eyalete değişen şartlar altında gerçekleştiriliyor; ancak yeterli kontrol mekanizmalarının olmaması sorun yaratıyor.
2 Şubat 2023

Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung Electronics, yeni akıllı telefon serisi Galaxy S23'ü ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki bir mağazada tanıttı. Üç farklı model olarak piyasaya sürülen Galaxy S23, gelişmiş kamera ve oyun özellikleriyle dikkat çekiyor. Düşük ışıkta daha iyi fotoğraf çekimi için uyarlanabilir piksel sensörü ve Qualcomm ile geliştirilen hızlı bir işlemciye sahip. Ayrıca, Samsung yeni dizüstü bilgisayar serisi Galaxy Book3'ü de tanıttı ve bu cihazlar arasında kolay dosya transferi sağlayan bir yazılım sundu.
2 Şubat 2023

Galler'in Wrexham şehrindeki McDonald’s şubesi, restoran çalışanlarına ve çocuklara yönelik saldırılar sonrası, anti-sosyal davranışları önlemek amacıyla akşam beşten sonra klasik müzik çalmaya ve ücretsiz internet hizmetini kısıtlamaya karar verdi. McDonald’s, klasik müziğin çevreye uyumlu davranışları özendirdiğini ve suç oranlarını düşürdüğünü belirtiyor. Londra metrolarında ve diğer McDonald’s şubelerinde benzer uygulamaların olumlu sonuçlar verdiği gözlemlenmiş. Ayrıca, Chicago'daki bir market zinciri de evsizleri caydırmak için klasik müzik kullanıyor.
1 Şubat 2023

Mehmet Eroğlu'nun romanından uyarlanan ve Nejat İşler'in başrolünde oynadığı 'İyi Adamın 10 Günü' filminin ilk fragmanı Netflix platformunda yayımlandı. Film, mafya üyeleri, insan kaçakçıları ve sadist katillerin dünyasında iyi bir adam olmaya çalışan özel dedektif Sadık'ın hikayesini anlatıyor. Yapım, Nejat İşler ve Uluç Bayraktar'ı Netflix'te ikinci kez bir araya getiriyor ve 10 Şubat'ta izleyiciyle buluşacak.
31 Ocak 2023

Brezilya'da seçimleri kaybettikten sonra ABD'ye giden eski devlet başkanı Jair Bolsonaro, Brezilya'daki kongre baskınıyla ilişkilendirilerek soruşturuluyor. Bolsonaro, ABD'de daha uzun süre kalabilmek için altı aylık turist vizesine başvurdu. Avukatı, Bolsonaro'nun suç işlediğine dair bir kanıt olmadığını savunuyor. ABD Kongresi'nden 41 Demokrat üye, Bolsonaro'nun vizesinin iptal edilmesi için hükümete mektup yazdı.
31 Ocak 2023

KLİMİK Derneği, Türkiye'de Kraken olarak bilinen XBB.1.5 varyantının dalgasının başladığını tahmin ediyor, ancak Sağlık Bakanlığı'ndan resmi bir açıklama yapılmadı. Dernek, SARS-CoV-2 virüsünün mutasyonlarla yeni varyantlar oluşturmaya devam ettiğini ve mevcut varyantların klinik bulgularının öncekilerden farklı olmadığını belirtiyor. Ayrıca, mRNA aşılarının Omicron alt varyantlarına karşı en etkili olduğu ve aşı şemalarının güncellenmesi gerektiği vurgulanıyor. Dünya genelinde yapılan 13 milyar doz aşının güvenli olduğu ve ciddi yan etkilerinin olmadığı ifade ediliyor.
30 Ocak 2023

2009 yapımı ve Oscar ödüllü 'Up' (Yukarı Bak) filminin devamı niteliğindeki yeni kısa film 'Dug Days: Carl’s Date', Carl karakterinin Ellie'den sonra ilk buluşmasını konu alıyor. Disney+, bu yeni kısa filmi 10 Şubat'ta Avustralya, Yeni Zelanda, ABD, Birleşik Krallık, İrlanda ve Kanada'da yayımlayacak. Filmde, Carl'ın flört etmeye dair tecrübesizliği ve Dug karakterinin yardımseverliği işleniyor.
30 Ocak 2023

Netflix'in 'Şahmaran' dizisini sadece üç başrol oyuncusu üzerinden tanıtması, dizide Ural karakterini canlandıran Mahir Günşiray'ın tepkisine neden oldu. Günşiray, Netflix'in Instagram hesabından yapılan paylaşıma eleştirel bir yorum yaparak, dizinin sadece üç kişilikmiş gibi gösterilmesini eleştirdi. İzleyiciler arasında bu durum tartışmalara yol açtı ve bazıları Günşiray'ın tepkisini abartılı bulurken, bazıları Netflix'in yaklaşımını saygısızlık olarak değerlendirdi. Günşiray, konunun başrol oyuncularıyla ilgili olmadığını, tanıtım stratejisiyle ilgili olduğunu belirtti.
30 Ocak 2023

Borsa İstanbul'da işlem gören 14 şirketin hisselerine daha önce uygulanan tedbirler bugün kaldırıldı. Tedbir kaldırılan şirketler arasında Reysaş Gayrimenkul, SAN-EL Mühendislik ve Alcatel Lucent Teletaş gibi şirketler bulunuyor. Ancak, son dönemde halka arz edilen şirketlerde tedbirlerin devam ettiği belirtiliyor. Geçtiğimiz hafta Söke Un, EYG GYO, Oncosem, Astor Enerji ve SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri'nin hisselerine tedbir getirilmişti.
30 Ocak 2023

Senex: Yaşlanma Çalışmaları Derneği'nin raporuna göre, Aralık ayında Türkiye genelinde 165 yaşlı şiddet, istismar, ihmal, hak ihlali ve ayrımcılığa maruz kaldı. Dernek başkanı Doç. Dr. Özgür Arun, yaş ayrımcılığının Türkiye'de arttığını belirtti. Rapor, medyaya yansıyan haberlerin analizine dayanıyor ve yaşlılara yönelik ihlallerin önlenmesi için farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Araştırmalar, yaşlılara yönelik şiddet ve ihlallerin yaygın olduğunu ve çoğunlukla yoksul yaşlıları etkilediğini gösteriyor.
30 Ocak 2023
İşaretlediklerim