Tim Burton'ın kült filmi Beetlejuice'un devamı olan Beetlejuice Beetlejuice, Venedik Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptı ve dakikalarca ayakta alkışlandı. Filmin başrol oyuncuları Michael Keaton, Winona Ryder, Catherine O’Hara, Jenna Ortega, Justin Theroux, Monica Bellucci ve Willem Dafoe prömiyerde hazır bulundu. Eleştirmenler film hakkında olumlu yorumlar yaparak, filmin selefine zekice ve sevgiyle saygı duruşunda bulunduğunu belirtti. Film, 6 Eylül'de sinemalarda gösterime girecek.
1 Eylül 2024

Bu sezon yeni formatta oynanacak UEFA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın lig aşamasındaki rakipleri belli oldu. Kura çekimi Fransa’nın Monaco kentindeki Grimaldi Forum’da yapıldı. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, sekizer rakiple karşılaşacak ve ilk maçlar 25-26 Eylül’de oynanacak. Yeni formatta, her takım dördü içeride, dördü dışarıda olmak üzere sekizer rakiple mücadele edecek.
30 Ağustos 2024

Hollanda'da polisler, erken emeklilik ve daha iyi sosyal haklar talebiyle mayıs ayından beri grevde. Bu grev nedeniyle pazar günü oynanması planlanan Feyenoord-Ajax derbisi ertelendi. Polis sendikaları, futbol maçlarını seslerini duyurmak için bir fırsat olarak görüyor ve bu nedenle Eredivisie maçlarında stadyumlarda görev almıyor. Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) ve her iki kulüp de erteleme kararından duydukları memnuniyetsizliği dile getirdi.
28 Ağustos 2024

Beşiktaş, Alman futbolcu Felix Uduokhai’yi satın alma opsiyonuyla sezon sonuna kadar kiraladı. Siyah-beyazlı kulüp, Augsburg ile yapılan anlaşma kapsamında Uduokhai’nin 2024-25 sezonu sonuna kadar geçici transfer edildiğini duyurdu. Beşiktaş, Uduokhai’ye başarılar diledi ve kamuoyunu bilgilendirdi.
27 Ağustos 2024

Sosyal medya platformu X, AKP Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı'nın, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'a küfrettiği paylaşımını nefret söylemine karşı kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle kısıtladı. Paylaşım, Türkiye ve diğer ülkelerde görünürlüğü sınırlanırken Almanya'da tamamen kaldırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine 'züppe' diyen Tuncay Özkan'a 250 bin liralık tazminat davası açtı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP'li vekile soruşturma açıldığını duyurdu, ancak Nazırlı hakkında henüz bir soruşturma açılmadı.
27 Ağustos 2024

İspanya'nın güneyindeki Sevilla kentinde, son bir ay içinde Batı Nil virüsünden ölenlerin sayısı beşe yükseldi. Endülüs özerk yönetimi Sağlık Bakanlığı, Sevilla'nın çeşitli kasabalarında toplam 10 kişide virüs tespit edildiğini ve bunlardan beşinin öldüğünü açıkladı. Virüsün sivrisinekler yoluyla bulaştığı ve korunma yöntemleri hakkında bilgi verildi. Ölen kişilerin çoğunlukla yaşlı olduğu belirtildi.
27 Ağustos 2024

Almanya Havacılık ve Uzay Merkezi'nden bir ekip, robotların dahili sensörlerinden aldığı sinyalleri yorumlayarak dışarıdan uygulanan güç ve baskıyı tespit edebilmesi için yapay zeka kullandı. Bu yeni yaklaşım, maliyeti yüksek biyometrik deri ve sensörlere olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Araştırmacılar, robotların özel dokunma sensörlerine ihtiyaç duymadan fiziksel etkileşimleri algılayabilmesini sağlayan sanal düğmeler geliştirdi. Bu gelişme, insanların robotlarla etkileşimi için yeni potansiyel yöntemler sunabilir.
27 Ağustos 2024

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da bir kadın, kaldırımın aniden çökmesi sonucu 8 metre derinliğindeki bir çukura düştü. Olay, başkentin Dang Wangi semtinde meydana geldi. Kurtarma ekipleri, kadını çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor ve çukurun çevresine güvenlik barikatları kurdu.
23 Ağustos 2024

Elon Musk, eski Twitter çalışanlarının açtığı bir dava sonucunda X'in yatırımcılarını açıklamak zorunda kaldı. Kaliforniya'daki bir yargıç, sitenin sahiplerinin listesini kamuoyuna açıklama kararı aldı. Açıklanan listede Fidelity, Bill Ackman'ın Pershing Square Foundation'ı, Oracle'ın sahibi Larry Ellison, rapçi Sean Combs'un yatırım şirketi Sean Combs Capital, Suudi Prensi Alwaleed Bin Talal Bin Abdulaziz Alsaud ve kripto para borsası Binance'in yatırım kolu gibi tanıdık isimler yer alıyor. Musk, Twitter'ı Nisan 2022'de 44 milyar dolara satın almış ve ismini X olarak değiştirmişti.
23 Ağustos 2024

Gibi dizisinin başrol oyuncusu ve senaristi Feyyaz Yiğit, Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla dizinin 6’ncı sezonunun çekileceğini duyurdu. Dizi, 1 Ocak 2021'de Exxen platformunda yayınlanmaya başlamış ve kısa sürede sosyal medyada fenomen haline gelmişti. İlkkan, Yılmaz ve Ersoy karakterlerinin günlük hayatta başlarına gelen absürt olayları konu alan dizi, şimdiye kadar 55 bölüm yayınlandı. Yeni sezonun yakında izleyiciyle buluşması bekleniyor.
23 Ağustos 2024

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde bulunan Pembe Göl, yılın bazı dönemlerinde kiremit ve pembe renklere bürünüyor. Bu renk değişimi, gölde bulunan 'dunaliella salina' adlı mikroskobik canlının sıcaklık ve tuzluluğun artmasıyla fazla üremesi sonucu gerçekleşiyor. Özellikle ağustos, eylül ve bazen ekim aylarında gözlemlenen bu durum, gölün turistik cazibesini artırıyor. Göl, yoğun tuz oranı nedeniyle gözle görülür canlı yaşamına ev sahipliği yapmıyor.
22 Ağustos 2024

Rekabet Kurulu, Bilim İlaç Sanayii ve Ticaret AŞ ile Drogsan İlaçları Sanayi ve Ticaret AŞ'ye toplamda 186 milyon lira para cezası verdi. Bu ceza, iki şirketin rakipleriyle iş gücü piyasasında birbirlerinin çalışanlarını işe almamaya yönelik centilmenlik anlaşmaları yaparak Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri gerekçesiyle kesildi. Daha önce aynı soruşturma kapsamında GlaxoSmithKline ve Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret AŞ'ye de para cezaları uygulanmıştı.
22 Ağustos 2024

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, M çiçeği (mpox) virüsü hakkında açıklamalarda bulundu. Dünya Sağlık Örgütü'nün Temmuz 2022'de acil durum ilan ettiğini belirten Memişoğlu, virüsün yakın temasla bulaştığını ve ölüm oranının düşük olduğunu söyledi. Türkiye'nin gerekli hazırlıkları yaptığını ve rehber yayımladığını ifade eden Memişoğlu, virüsün Türkiye'de salgına yol açmayacağını düşündüklerini belirtti.
21 Ağustos 2024
İşaretlediklerim