CHP Edirne milletvekili Ediz Ün'ün aracında kaçak elektronik sigara malzemesi bulunmasının ardından Ün, partisinden istifa etti. Polis, 21 Eylül'de durdurduğu araçta çok sayıda kaçak elektronik sigara malzemesi ele geçirdi. Ün, olayla ilgisinin olmadığını ve aracı gayri resmi danışmanı F.A.'ya emanet ettiğini belirtti. CHP, Ün'ün adli süreç tamamlanana kadar partiden istifa etme talebini kabul etti.
28 Eylül 2024

Umut Vakfı öncülüğünde düzenlenen 'Sessiz Ayakkabılar Yürüyüşü' etkinliği, bireysel silahlanmanın azaltılmasına yönelik hukuki ve toplumsal mücadele çağrısı yaptı. Etkinlikte konuşan Yasemin Giritli İnceoğlu, bireylerin silah taşıma özgürlüğünün diğer bireylerin yaşam hakkını tehdit ettiğinde sınırlandırılması gerektiğini belirtti. Etkinlikte, ateşli silahlarla hayatını kaybedenlerin yakınları yaşadıkları zorlukları anlattı ve silahlanmaya karşı toplumsal bilinç oluşturulması gerektiğini vurguladı.
28 Eylül 2024

Anketler, Avusturya Özgürlük Partisi'nin (FPÖ) yarınki parlamento seçimlerinde yüzde 28'in üzerinde oy alarak birinci parti olacağını gösteriyor. FPÖ, göç karşıtlığı ve 'siyasal İslam' uygulamalarının yasaklanması gibi vaatlerle dikkat çekiyor. Mevcut Şansölye Karl Nehammer'in partisi Avusturya Halk Partisi ise yüzde 24 oyla ikinci sırada yer alıyor. FPÖ'nün zafer kazanması durumunda koalisyon ortağı bulması zor görünüyor.
28 Eylül 2024

Hizbullah, İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında lideri Hasan Nasrallah'ın öldüğünü doğruladı. İsrail ordusu, Beyrut'ta Hizbullah'ın ana karargahını vurduklarını ve hedefin Nasrallah olduğunu açıklamıştı. Lübnan Sağlık Bakanlığı saldırıda altı kişinin öldüğünü, 91 kişinin yaralandığını bildirdi. Hizbullah, İsrail'in açıklamasını doğruladı ve savaşa devam edeceklerini belirtti.
28 Eylül 2024

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, İsrail'in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürdüğünü duyurmasının ardından, bölgenin kaderini Hizbullah'ın öncülüğündeki direniş güçlerinin belirleyeceğini iddia etti. İsrail ordusu, Beyrut'ta Hizbullah'ın ana karargahını vurduklarını ve Nasrallah'ın öldüğünü iddia etti. Ancak Hizbullah'a yakın kaynaklar Nasrallah'ın hayatta olduğunu belirtti. Hamaney, İsrail'in Gazze'deki savaş suçlarını Lübnan'a da uygulamaya çalıştığını ve Hizbullah'ın güçlü yapılanmasına ciddi zarar veremeyeceğini söyledi.
28 Eylül 2024

CHP Genel Merkezi'nin maskotu olan kedi Şero, tedavi gördüğü kedi hastanesinde hayatını kaybetti. Şero, yaşa bağlı sağlık sorunları nedeniyle bir süredir hastanede gözetim altında tutuluyordu. Veteriner Tarkan Özçetin, Şero'nun 20 yıllık yaşamının ardından sabah saatlerinde yaşamını yitirdiğini duyurdu. CHP ailesi ve hayvanseverler, Şero'nun kaybı nedeniyle derin üzüntü içinde.
28 Eylül 2024

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenledikleri saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldüğünü iddia etti. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırıda altı kişinin öldüğünü ve 91 kişinin yaralandığını açıkladı. Hizbullah'a yakın kaynaklar ise Nasrallah'ın hayatta olduğunu belirtti. İsrail Savunma Kuvvetleri, Nasrallah'ın artık dünyayı terörize edemeyeceğini belirten bir paylaşım yaptı.
28 Eylül 2024
İşaretlediklerim