CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş’in ailesine yapılan saldırıyı kınayarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Milliyetçi Hareket Partisi'ni sorumlu tuttu. Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş’e adliye bahçesinde fiziksel saldırıda bulunuldu ve saldırgan gözaltına alındı. Özel, Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı konuşmanın bu saldırıya zemin hazırladığını iddia etti. Sinan Ateş’in annesi saldırı sonrası rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.
2 Ekim 2024

Sinan Ateş'in 2022'de öldürülmesiyle ilgili davada karar açıklandı ve 11 sanığa hapis cezası verildi. Ayşe Ateş, karar sonrası yaptığı açıklamada yurt dışına kaçmayacağını ve adalet arayışını sürdüreceğini belirtti. Ayrıca, davada adil bir yargılama yapılmadığını ve gerçek suçluların cezalandırılmadığını iddia etti. Ayşe Ateş, devam eden soruşturmaların kovuşturmaya dönüşmesini beklediğini de ifade etti.
2 Ekim 2024

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti'li milletvekilleriyle tokalaşması üzerine, toplumsal barışı savunan her eli tutmaya hazır olduklarını ifade etti. Bahçeli, Meclis'in açılış oturumunun ardından DEM Parti'li milletvekilleriyle tokalaşarak, yeni bir döneme girildiğini ve Türkiye'de barışın sağlanması gerektiğini vurguladı. Bakırhan, Meclis'te diyalog ve müzakerenin önemine dikkat çekerek, Türkiye'nin toplumsal barışa ihtiyacı olduğunu belirtti.
2 Ekim 2024

Sinan Ateş cinayeti davasında kararın açıklanmasını bekleyen Ateş ailesine adliye bahçesinde bir kişi tarafından fiziksel saldırıda bulunuldu. Saldırgan gözaltına alındı ve olay sonrası Selma Ateş'in çevresine polis çemberi oluşturuldu. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da öldürülmüş ve davası Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etmektedir. Bugünkü duruşmaya 16:30'a kadar ara verilmiş olup, aranın ardından kararın açıklanması bekleniyor.
2 Ekim 2024

Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan Fernas Madencilik'te işten çıkarılan işçiler, hem işten çıkarmaları hem de çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla Ankara'ya yürüyüş başlattı. Polis tarafından Ankara girişinde durdurulan işçiler, CHP, DEM Parti, EMEP ve İYİ Partili vekillerin desteğiyle Meclis'e ulaştı. İşçiler, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve işten çıkarmaların durdurulması taleplerini dile getirdi. Bağımsız Maden İş Sendikası, işçilerin direnişinin ve dayanışmanın gücüyle barikatları aştığını belirtti.
2 Ekim 2024

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesiyle Akın Gürlek, İstanbul başsavcılığına atandı. Gürlek, daha önce verdiği tartışmalı hapis cezaları ve Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamamasıyla tanınıyor. Ayrıca, Gürlek'in atanmasıyla birlikte diğer bazı il ve ilçe başsavcılıklarına da yeni atamalar yapıldı. Gürlek'in atanması, muhalif siyasetçiler ve gazeteciler üzerindeki davalarla bilinen geçmişi nedeniyle dikkat çekiyor.
2 Ekim 2024

Gürcistan Devlet Başkanı Salome Zurabishvili, LGBTİ+ haklarını kısıtlayan yasa tasarısını reddetti. Tasarı, eşcinsellerin evlenmesini, evlat edinmesini ve cinsiyet değişikliği ameliyatlarını yasaklamayı öngörüyordu. Ayrıca, kimlik belgelerinde cinsiyet değişikliği yapılması, eğitim kurumlarında LGBTİ+ propagandası ve televizyonlarda eşcinselliği özendirici yayınlar yasaklanacaktı. Tasarı, Haziran 2024'te parlamentodan geçmişti ancak Zurabishvili tasarıyı veto ederek parlamentoya geri gönderdi.
2 Ekim 2024

Metropoll Araştırma tarafından yapılan son ankete göre, Türkiye'de muhalefet boşluğu olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 72 olarak belirlendi. Bu görüşe katılmayanların oranı ise yüzde 23,1. Ankete katılan DEM Partililerin yüzde 81,4'ü, CHP ve İYİ Partililerin yüzde 75'i muhalefet boşluğu olduğunu düşünüyor. AKP ve MHP seçmenlerinin ise yaklaşık dörtte biri bu görüşe katılmıyor.
2 Ekim 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 2 Ekim 2024 itibariyle 2 bin 528 gündür hapiste. Kavala, Gezi eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar vermiş olmasına rağmen, Türkiye'deki mahkemeler tutukluluğunun devamına karar verdi. Yargıtay, Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı ve Kavala'nın yeniden yargılanma talebi reddedildi.
2 Ekim 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’in açılış oturumu sonrasında DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve diğer DEM Parti milletvekilleriyle tokalaştı. Bahçeli, bu tokalaşmayı 'Yeni bir döneme giriyoruz' sözleriyle açıkladı ve dünyada barış isterken kendi ülkesinde de barışı sağlamanın önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Bahçeli'nin DEM Parti ile temas kurarak başsağlığı dilediği de doğrulandı.
2 Ekim 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partinin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayakta karşılama eleştirisine 'vadeli' yanıt vereceğini belirtti. Kılıçdaroğlu, CHP’nin sadece halk için ayağa kalktığını vurgularken, Özel de bu görüşe katıldığını ifade etti. Özel, yerel seçim zaferinden sonra halk için sürekli mücadele ettiklerini ve çeşitli mitingler düzenlediklerini söyledi. CHP grubu, bu yıl Meclis açılışında Erdoğan’ı ayakta karşılayarak önceki yıllardan farklı bir tutum sergiledi.
1 Ekim 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sabah Meclis kürsüsünde 'çürük' dediği CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i akşam teselli etti. Bahçeli, Özel'e siyaseten söylemesi gereken şeyler olduğunu belirtti. Özel ise Bahçeli'ye saygıda kusur etmediklerini ve siyasette kişisel kırgınlıkları sürdürmenin haksızlık olacağını ifade etti. İkili, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğindeki yeni yasama yılı resepsiyonunda sohbet etti.
1 Ekim 2024

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'lilerin Meclis açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ayakta karşılamasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın tarafsız olmadığını ve yeminine sadık kalmadığını belirterek, CHP'nin hukuksuzluklara karşı duracağını vurguladı. Ayrıca, 128 milyar doların hesabını sormak ve beşli çeteye dur demek için ayağa kalkacaklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun bu eleştirisi, CHP'nin içindeki farklı görüşleri ve parti içi dinamikleri de gözler önüne serdi.
1 Ekim 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Meclis açılışında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı ayakta karşılamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özel, bu durumun şaşılacak bir şey olmadığını ve cumhurbaşkanlığı makamına saygısızlık yapmayacaklarını belirtti. Bazı CHP'li vekillerin ayağa kalkmamasıyla ilgili olarak da partinin demokratik bir yapıya sahip olduğunu ve kimseyi zorlamadıklarını ifade etti. Ayrıca, Devlet Bahçeli ile tokalaşmasını normalleşme adımı olarak değerlendirdi.
1 Ekim 2024

Nike, sınırlı üretim modellerini fazladan üreterek tüketici talebini yanlış değerlendirdi ve bu modellerin arzını azaltmaya çalışıyor. Şirket, satışlarını artırmak için yeni hamleler yapmasına rağmen, satışlar beklentinin altında kalıyor. CEO John Donahoe'nin görevinden ayrılacağı ve yerine Elliott Hill'in geçeceği duyuruldu. Nike, maliyetleri düşürmek amacıyla yeniden yapılanma planı açıklayarak 1500'den fazla çalışanını işten çıkaracağını bildirdi.
1 Ekim 2024

İYİ Parti, Suriyelilere ve gayrimenkul alımı karşılığında yabancılara verilen vatandaşlıkların iptali için Ankara İdare Mahkemesi ve Danıştay’a dava açtı. Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, bu vatandaşlıkların Türk milli kimliği ve Türkiye’nin varoluşsal bir tehditle karşı karşıya olduğunu savundu. Dervişoğlu, döviz ve gayrimenkul alımı karşılığında verilen vatandaşlıkların kanuna aykırı olduğunu belirterek, İçişleri Bakanlığı’nın Suriyelilere verdiği vatandaşlıkların da iptali için hukuki süreç başlattıklarını açıkladı.
1 Ekim 2024

Türkiye Büyük Millet Meclisi, iki aylık tatilin ardından açıldı ve 28. dönem 3. yasama yılının açılış töreni gerçekleştirildi. CHP ve İYİ Parti grubu, bu yıl Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı ayağa kalkarak karşıladı. CHP grubu, önceki yıllarda Erdoğan’ı protesto etmek amacıyla ayağa kalkmıyordu. DEM Parti grubu ise Erdoğan’ı oturarak karşılayan tek parti oldu.
1 Ekim 2024

Brooklyn bölge temsilcisi Antonio Reynoso, Türk yetkililerin kendisine porselen çay takımı göndererek rüşvet vermeye çalıştığını iddia etti. Reynoso, hediyeyi iade ettiğini ve bu girişimi, New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın suçlanmasının ardından farklı bir gözle değerlendirdiğini belirtti. Adams, Türk yetkililerden ve iş insanlarından rüşvet ve yasadışı bağış almakla suçlanmıştı. Reynoso, ayrıca bir Türk hükümeti yetkilisinin Türkiye gezisi davetini de reddettiğini açıkladı.
1 Ekim 2024

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak Meclis’in açılış oturumuna katılmayacağını duyurdu. TİP, bu kararı Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tutsaklığı ve iradesinin gasp edilmesi gerekçesiyle aldığını belirtti. Anayasa Mahkemesi, Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesini yok hükmünde saymıştı, ancak Yargıtay bu karara uymamıştı. TİP, bu durumu protesto etmek amacıyla Meclis açılışına katılmama kararı aldı.
1 Ekim 2024

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), öldürülen gazeteci Abdi İpekçi’nin adının İstanbul Zeytinburnu'ndaki spor salonundan kaldırılmasını kınadı. 1979'da suikastle öldürülen İpekçi'nin adı, yenilenen salonun 29 Eylül'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılmasıyla Basketbol Gelişim Merkezi olarak değiştirildi. TGC, bu değişikliğin Abdi İpekçi'nin anısını silme çabası olduğunu belirterek, bu yanlıştan dönülmesi çağrısında bulundu.
1 Ekim 2024
İşaretlediklerim