New York Belediye Başkanı Eric Adams, rüşvet, dolandırıcılık ve yasadışı kampanya bağışları dahil beş suçlamayla karşı karşıya. İddianamede, Adams'ın New York'taki Türkevi binasının yangın ruhsatı için rüşvet aldığı belirtiliyor. Adams'ın Türk yetkililerden ve iş insanlarından yasadışı bağışlar ve çeşitli hediyeler aldığı iddia ediliyor. Suçlu bulunması halinde Adams, 30 yıla kadar hapis cezası alabilir.
27 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, New York'taki Türkevi'ni ziyaret ederek binanın herkes için gurur kaynağı olduğunu belirtti. Türkevi, New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın baskısıyla gerekli güvenlik önlemleri tamamlanmadan açıldığı iddialarıyla gündemdeydi. FBI, Adams hakkında Türkiye'den yasa dışı bağış aldığı iddiasıyla soruşturma başlattı. Özel, Türkiye'nin ABD'de rüşvet vermeye ihtiyaç duymadığını ve böyle bir acziyet içinde olmadığını vurguladı.
27 Eylül 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle Fenerbahçe ve Galatasaray dahil yedi kulübe para cezası verdi. Fenerbahçe'ye 486 bin lira, Galatasaray'a ise 433 bin 500 lira ceza kesildi. Ayrıca, Kasımpaşa'nın Hırvat oyuncusu Josip Brekalo'ya rakibine ciddi faulden dolayı iki maç men cezası verildi.
26 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'de yaptığı açıklamada, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atan teğmenleri hedef aldı ve hak ettikleri cezayı alacaklarını belirtti. Erdoğan, bu olayın birkaç kendini bilmez tarafından çıkarıldığını ve Milli Savunma Bakanlığı ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın gerekli incelemeleri yaptığını söyledi. Ayrıca, ABD ile F-35 programı ve BRICS üyeliği gibi konulara da değindi.
26 Eylül 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında siyasi yasak istenen 'ahmak davası' ile ilgili yargının bir silah gibi kullanıldığını belirtti. İmamoğlu, davanın toplumu rahatsız ettiğini ve sürdürülemez olduğunu ifade etti. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 2019'da yaptığı açıklamalar üzerine başlayan dava, İmamoğlu'na iki yıl yedi ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmesiyle sonuçlanmıştı. Dava şu anda istinaf aşamasında ve karar onanırsa İmamoğlu'na siyasi yasak gelecek.
26 Eylül 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Altılı Masa'daki adaylık tartışmalarından rahatsız olduğunu ve bu tartışmalardan ders alınması gerektiğini belirtti. Yavaş, belediye başkanlarının kendi işlerine odaklanması gerektiğini ve halkın yaşadığı sorunların gündemde olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, mevcut siyasi sistemin keyfi olduğunu ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönülmesi gerektiğini savundu. Yavaş, ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan'ın Ekrem İmamoğlu'na yönelik açıklamalarını da eleştirdi.
26 Eylül 2024

Sri Lanka'nın yeni Devlet Başkanı Anura Kumara Dissanayake, ülkenin borçlarının yeniden yapılandırılması ve ekonomik istikrarın sağlanması için Uluslararası Para Fonu (IMF) ile görüşmelere başlayacaklarını açıkladı. Dissanayake, genişletilmiş kredi kolaylığı ve borç hafifletmesi konularında çalışacaklarını belirtti. Ülkede 2022'de yaşanan ekonomik kriz ve yüksek enflasyon nedeniyle kitlesel protestolar düzenlenmiş ve önceki devlet başkanı Gotabaya Rajapaksa istifa etmişti.
26 Eylül 2024

Osman Kavala, 26 Eylül 2024 itibariyle 2 bin 522 gündür hapiste bulunuyor. Kavala, Gezi Parkı eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar vermiş olmasına rağmen, Türkiye'deki mahkemeler bu kararı uygulamadı. Kavala'nın yeniden yargılanma talebi de reddedildi ve Yargıtay, Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı.
26 Eylül 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Rize'nin Pazar ilçesinde belediyenin topladığı çöpleri dere kenarına döktüğü gerekçesiyle 1 milyon 299 bin lira idari para cezası verdi. Soğuksu Mahallesi'nde yapılan denetimlerde, belediyeye ait çöp araçlarının evsel atıkları dere kenarına döküp toprakla kapatmaya çalıştığı tespit edildi. Bakanlık, çöplerin kaldırılarak atık tesisine gönderilmesi için belediyeyi uyardı.
25 Eylül 2024

Afganistan'da Taliban, erkeklere yönelik yeni kısıtlamalar getirdi. Erkeklerin yumruk büyüklüğünde sakal bırakması zorunlu kılındı ve kot pantolon giymeleri yasaklandı. Ayrıca, İslam hukukuna aykırı saç kesimleri ve eşleri ya da akrabaları dışındaki kadınlara bakmaları da yasaklandı. Bu kısıtlamalar, Taliban'ın iktidara gelmesinden bu yana erkeklere yönelik ilk ciddi kısıtlamalar olarak dikkat çekiyor.
25 Eylül 2024

İtalya'nın başkenti Roma'da 5 Ekim'de yapılması planlanan Filistin'e destek gösterileri, güvenlik gerekçesiyle yasaklandı. İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi başkanlığında toplanan Kamu Düzeni ve Ulusal Güvenlik Komitesi, yürüyüşlerin 7 Ekim 2023'ün yıl dönümüne denk gelmesi nedeniyle bu kararı aldı. İtalya'daki Yahudi toplumu ve bazı sağcı politikacılar da bu yasaklama talebini destekledi. Daha önce de benzer gerekçelerle Filistin'e destek gösterileri yasaklanmıştı.
25 Eylül 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, toplumsal talep olduğu sürece imam hatip okulu açmaya devam edeceklerini belirtti. Tekin, 28 Şubat sürecinde imam hatip okulları ve meslek liselerinin itibarının sarsıldığını ve bu dönemde ciddi adımlar atıldığını vurguladı. Ayrıca, imam hatip okullarının çeşitli projelerle eğitim programlarını zenginleştirdiğini ifade etti.
24 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, New York'taki 79'uncu Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'deki eylemlerini sert bir şekilde eleştirdi. Erdoğan, uluslararası barış ve güvenliğin beş ülkenin keyfine bırakılmaması gerektiğini vurguladı ve Filistin Devleti'nin tanınması çağrısında bulundu. Ayrıca, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Hitler gibi durdurulması gerektiğini belirtti. Erdoğan, Batı'nın savunduğu değerlerin öldüğünü ve uluslararası toplumun İsrail'in eylemlerine karşı harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.
24 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, milletvekili Ediz Ün’e ait araçta kaçak elektronik sigara malzemesi bulunmasıyla ilgili açıklama yaptı. Polis, 21 Eylül'de durdurduğu araçta çok sayıda kaçak elektronik sigara malzemesi ele geçirdi. Araç sahibi Ediz Ün, olayla ilgisinin olmadığını ve aracı gayri resmi danışmanına emanet ettiğini belirtti. Özel, Ün'ün açıklamasını tatmin edici bulduğunu ancak süreci yakından takip edeceklerini söyledi.
24 Eylül 2024

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün'e ait araçta kaçak elektronik sigara malzemeleri bulunması olayının muhalif basın tarafından görmezden gelindiğini belirtti. Polis, 21 Eylül'de durdurduğu araçta 2 milyon lira değerinde kaçak elektronik sigara ve aparatlar ele geçirdi. Ediz Ün, olayla ilgisinin olmadığını ve aracı gayri resmi danışmanı F.A.'ya emanet ettiğini söyledi. Dağ, muhalif basının bu olayı haber yapmamasını eleştirerek, CHP'yi de Atatürk'ü istismar etmekle suçladı.
24 Eylül 2024

ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Pensilvanya'daki bir mitingde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'yi 'tarihteki en büyük pazarlamacı' olarak nitelendirip, her gelişinde 60 milyar dolar aldığını iddia etti. Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı durdurabileceğini ve kendisi görevde olsaydı Moskova ile Kiev arasında bir barış anlaşması müzakere edilebileceğini öne sürdü. Seçilmesi halinde hem Zelenski'yi hem de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i arayarak barış anlaşmasına varmaya teşvik edeceğini belirtti.
24 Eylül 2024

İstanbul 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bir davada, mahkeme başkanı, DEM Parti milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu sosyal medyada yargılamayı eleştirdiği gerekçesiyle duruşma salonundan çıkardı. Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, lise öğrencilerinin sıradan faaliyetlerinin suç olarak nitelendirildiğini eleştirmişti. Mahkeme başkanının bu eleştirilerden rahatsız olduğu ve Gergerlioğlu'nu salondan çıkardığı belirtildi. Gergerlioğlu, mahkeme heyeti hakkında suç duyurusunda bulunacağını ve konuyu Adalet Bakan Yardımcısı'na ilettiğini açıkladı.
24 Eylül 2024

Beşiktaş'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınıyla ilgili olarak, dönemin Beşiktaş belediye başkan yardımcısı dahil 13 kamu görevlisi hakkında iddianame hazırlandı. Sanıklar, 'görevi kötüye kullanma' ve 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçlarından iki yıl altışar aydan 17'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. İddianame, İstanbul 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılaması süren ana dava dosyasıyla birleştirildi. Ana davada dokuz kişi yargılanıyor ve ilk duruşmada iki kişi tahliye edilmişti.
23 Eylül 2024

Beşiktaş'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınıyla ilgili olarak, dönemin Beşiktaş belediye başkan yardımcısı Ali Rıza Yılmaz dahil 13 kamu görevlisi hakkında iki yıl altışar aydan 17’şer yıla kadar hapis cezası istendi. İstanbul başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, İstanbul 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılaması süren ana dava dosyasıyla birleştirildi. Ana davada dokuz kişi yargılanırken, ilk duruşmada iki kişi tahliye edilmiş ve beş kişi için tutukluğa devam kararı verilmişti.
23 Eylül 2024

İsrail hükümeti, Lübnan'da Hizbullah ile şiddetlenen çatışmalar nedeniyle 30 Eylül'e kadar olağanüstü hal (OHAL) ilan etti. Güvenlik kabinesi toplantısında alınan bu karar, hükümete daha geniş yetkiler tanıyor. İsrail ordusu, Lübnan'da Hizbullah'a ait olduğunu öne sürdüğü bin 100 noktaya hava saldırısı düzenledi. Lübnan ise bu saldırılarda 274 kişinin öldüğünü açıkladı.
23 Eylül 2024
İşaretlediklerim