Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, Tüpraş ile 2023-2024 sezonundan başlamak üzere üç sezon için geçerli olacak stadyum isim hakkı ve reklam sözleşmesi imzalandığını duyurdu. 2023-2024 sezonu için anlaşma bedelinin başarı primi dahil toplam 230 milyon 383 bin 150 lira ve artı KDV olduğu belirtildi. 2024-2025 ve 2025-2026 sezonlarına ilişkin tutarlar, 2023-2024 sezonuna ilişkin belirlenen tutarlara Türkiye İstatistik Kurumunca yayınlanan TÜFE oranı eklenmesi suretiyle bulunacak.
26 Eylül 2023

Ekonomi yönetiminin belli olması sonrası Borsa İstanbul'da pozitif seyir izlenirken, geçen hafta 13 şirket hisselerini geri aldı. Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasalar, yeni ekonomi yönetimine ve izlenecek politikalara odaklandı. Şirketlerin geri alım hamleleri devam ediyor. Geri alım yapan şirketler arasında Inveo Yatırım, Eksun Gıda, Hacı Ömer Sabancı Holding, Kervan Gıda Sanayi, Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Logo Yazılım Sanayi, MLP Sağlık Hizmetleri, Etiler Gıda ve Ticari Yatırımlar, Ahlatcı Doğalgaz Dağıtım Enerji ve Yatırım, Meditera Tıbbi Malzeme Sanayi ve Ticaret, Türkiye Sigorta, Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş. bulunuyor.
26 Haziran 2023

Amazon CEO'su Andy Jassy, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile yaptığı toplantıda, şirketin Hindistan'a 15 milyar dolar daha yatırım yapacağını açıkladı. Amazon'un Hindistan'daki toplam yatırımının 2030'a kadar 26 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor. Toplantıda, Hintli girişimleri desteklemek, istihdam yaratmak, dijitalleşmeyi sağlamak ve küçük işletmeleri güçlendirmek konuları ele alındı.
24 Haziran 2023

Seçimlerin ardından ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle birlikte piyasalar yeni ekonomi yönetimi ve politikalarına odaklanmış durumda. Borsa İstanbul, seçim sonrası yükselişe geçmiş ancak bu hafta düşüşe başlamıştır. Investing tarafından aktarılan bilgilere göre, Borsa İstanbul'da 10 şirket kendi hisselerini geri almıştır. Bu şirketler arasında Etiler Gıda, Inveo Yatırım, Akfen Gayrimenkul gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmalar bulunmaktadır.
22 Haziran 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Reysaş Taşımacılık ve Lojistik AŞ, Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi ve Ticaret AŞ, İhlas Haber Ajansı AŞ, Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T. AŞ, Doğu Aras Enerji Yatırımları AŞ ve Otto Holding AŞ'nin sermaye artırım taleplerini onayladı. Ayrıca, sekiz şirketin toplamda 53 milyar 725 milyon liralık borçlanma aracı ihracına, bir gayrimenkul yatırım fonunun kurucu değişikliğine, on iki portföy yönetim şirketinin sermaye artırım taleplerine ve bir girişim sermayesi yatırım ortaklığının sermaye artırımına ilişkin ihraç belgesine onay verdi.
22 Haziran 2023

Londra merkezli Allytta şirketinin CEO'su Neşe Alex Jenkins, 2018'de Britanya'da gayrimenkul alan Türk sayısının 85 bin civarında olduğunu belirtmişti. Son beş yılda bu sayının en az iki kat artarak 180 bini geçtiğini ifade etti. Jenkins, 6 Şubat depremlerinden sonra Britanya'ya olan ilginin arttığını ve Türk yatırımcıların Türkiye'deki yatırımlarını satıp İngiltere'de gayrimenkul alımına devam etmeyi planladıklarını belirtti.
23 Mayıs 2023

Borsa İstanbul'da işlem gören Rhea Girişim, bağlı ortaklığı Netsafe Teknolojik Yatırımlar aracılığıyla ABD merkezli ulaşım hizmet teknolojisi şirketi Roboair'in yüzde 20 hissesini satın aldı. Bu gelişme sonrasında Rhea Girişim hisseleri yüzde 5 değer kazandı. Roboair, 500'den fazla havayolu, 120 binden fazla konaklama tesisi ve 30 binden fazla araç kiralama noktasına erişim sağlayan WEB3 tabanlı bir şirket.
10 Mart 2023

Borsa İstanbul, ekonomi yönetiminin aldığı tedbirlerle açıldı ve şirketler, stopajın sıfırlanması gibi vergi muafiyetlerinden faydalanarak hisse geri alımına devam etti. Investing'in raporuna göre, hisse geri alımı yapan şirketler arasında Türkiye Sigorta, İşbir Sentetik, Inveo Yatırım gibi çeşitli sektörlerden firmalar yer aldı. Bu hareketlilik, borsanın deprem sonrası hasarını telafi etme çabasının bir parçası olarak görülüyor.
17 Şubat 2023

Ekonomi yönetimi, borsanın depremin ilk günlerinde açık kalması nedeniyle yaşanan olumsuzlukları gidermek için tedbirler aldı. Bu tedbirler arasında hisse geri alımlarını kolaylaştıran düzenlemeler de yer aldı. Stopajın sıfırlanması gibi teşviklerle birçok şirket, hisse geri alımına hız verdi. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, Koza Altın İşletmeleri ve İş Yatırım Menkul Değerler gibi şirketler, milyonlarca TL'lik hisse geri alım kararları aldı.
15 Şubat 2023

BIST 100 endeksinin düşüş eğilimini sürdürmesinin ardından Borsa İstanbul, beş şirketin hisselerine tedbir kararı aldı. Bu şirketler Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş. (GESAN), Denge Yatırım Holding A.Ş. (DENGE), Söktaş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SKTAS), Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar A.Ş. (TEKTU) ve Euro Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı A.Ş. (EUYO) olarak belirlendi. GESAN, DENGE, SKTAS ve TEKTU hisselerine bir ay süreyle açığa satış ve kredili işlem yasağı getirilirken, EUYO hisselerine emir paketi tedbiri uygulandı.
1 Şubat 2023

Investing tarafından 23-27 Ocak haftasında Borsa İstanbul'da en çok para girişi ve çıkışı olan hisse senetleri belirlendi. En çok para girişi olan hisseler arasında Anadolu Isuzu, Selçuk Ecza Deposu, Pegasus Hava Taşımacılığı ve Türkiye Petrol Rafinerileri yer alırken, en çok para çıkışı olan hisseler ise Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları, Gübre Fabrikaları, Aksa Akrilik, Migros Ticaret ve Koza Anadolu Metal Madencilik olarak sıralandı.
30 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bilecik ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bilecik Valisi'ne yönelik eleştirilerine ve AKP Ordu Milletvekili Şenel Yeniyıldız'ın Erdoğan hakkındaki ifadelerine gönderme yaparak, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarını hatırlattı. İmamoğlu, devlet makamlarına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı ve 17-25 Aralık sürecinde yaşananları, özellikle Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde bulunan 4,5 milyon doları ve dönemin bakanlarının istifalarını anımsattı.
29 Ocak 2023

Borsa İstanbul'da işlem gören 12 şirketin hisselerine daha önce uygulanan tedbirler bugün kaldırıldı. Tedbir kaldırılan şirketler arasında sağlık, gıda, turizm, otomotiv yedek parça, yatırım menkul değerler, gayrimenkul ve kağıt üretimi gibi çeşitli sektörlerden firmalar bulunuyor. Ancak Sasa Polyester ve Hektaş şirketlerinin hisselerine uygulanan açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbirleri bir ay daha devam edecek.
23 Ocak 2023

Katar Spor Yatırımları Fonu'nun başkanı Nasır el-Halifi, Tottenham Hotspur'dan hisse alımı için kulüp başkanı Daniel Levy ile görüştü. Aynı fon, Manchester United ve Liverpool futbol kulüplerini de satın almayı veya hisse almayı düşünüyor. Manchester United ve Liverpool'un yönetimleri, kulüplerin satışını değerlendirdiklerini açıklamıştı. Katar fonu şu anda Paris St. Germain ve Portekiz kulübü Braga'nın da sahibi.
10 Ocak 2023
İşaretlediklerim