İstanbul Kadıköy'deki Kalamış Parkı civarına bırakılan zehirli mamalar nedeniyle üç köpek ve 27 kedi zehirlenerek öldü, 12 kedinin tedavisi sürüyor. Polis, olay yerindeki kamera görüntülerini topladı ve görgü tanıklarının ifadesini aldı. Kadıköy Sokak Hayvanları Forumu, hayvan hakları savunucularının bu katliamın takipçisi olacağını belirtti ve sorumluların hızla tespit edilip yargılanmasını talep etti. Kadıköy Belediyesi, olay sonrası alanı temizledi ve zehirlenmiş hayvanlar için ilaç desteği sağladı.
2 Eylül 2024

İstanbul Bahçelievler'de polisten kaçan üç şüpheliden biri, çatı katından düşerek hayatını kaybetti. Olay, Kocasinan Mahallesi'nde polis ekiplerinin kimlik kontrolü yapmak istemesiyle başladı. Şüphelilerin Suriye uyruklu oldukları ve kimlikleri olmadığı için kaçtıkları anlaşıldı. İki zanlı gözaltına alınırken, üçüncü zanlı çatı katına çıktı ve balkondan düşerek öldü.
31 Ağustos 2024

Adana'nın Feke ilçesinde, Şahmuratlı Mahallesi'nde su kuyusuna inen 60 yaşındaki Bilal Arkın ve onu aramak için kuyuya inen komşusu 60 yaşındaki Eyüp Bircan hayatını kaybetti. Çevredekilerin durumu jandarma, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirmesi üzerine, ekipler iki kişinin cansız bedenini kuyudan çıkardı. Cesetler otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
26 Ağustos 2024

Yalova'nın Armutlu ilçesinde kimlikleri henüz bilinmeyen iki kişi, kanoyla denize açıldıktan sonra kayboldu. Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi ekipleri, denizden ve havadan arama kurtarma çalışması başlattı. Arama çalışmaları dört bot ve bir helikopterle sürdürülüyor. Ekiplerin kanoya ulaştığı, ancak kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
26 Ağustos 2024

Sinop'un Gerze ilçesinde meydana gelen sağanak yağış, 87 evde hasara yol açtı. İlçede su baskınlarının yaşandığı mahalle ve caddelerde temizlik ve onarım çalışmaları devam ediyor. Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, metrekareye 90 kilogram yağış düştüğünü ve özellikle denizle birleşen alanlarda büyük sıkıntılar yaşandığını belirtti. Sinop ve Ayancık belediyelerinden de destek alınarak çalışmaların sürdüğü ifade edildi.
26 Ağustos 2024

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde, İpek Yolu Fuar Alanı’ndaki özel bir lunaparkta elektrik kesintisi nedeniyle dönme dolap aniden durdu ve 20 kişi mahsur kaldı. Olay yerine sevk edilen Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, mahsur kalan kişileri başarılı bir şekilde kurtardı. Kurtarılan kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
25 Ağustos 2024

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde sağanak yağış sonrası sel ve heyelan meydana geldi. Bir kişinin cansız bedenine ulaşılırken, mahsur kalan bazı vatandaşlar kurtarıldı. Güllüce Mahallesi'nde bir araç sele kapılıp dere yatağına devrildi ve arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Ayrıca, Sivas'ın Gürün ilçesinde de sağanak yağış nedeniyle Kayseri-Malatya yolu ulaşıma kapandı.
25 Ağustos 2024

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde sağanak yağış sonrası sel ve heyelan meydana geldi. Güllüce Mahallesi'nde bir araç sele kapılıp dere yatağına devrildi ve bir kişi kayboldu. Jandarma, sağlık ve arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edilerek mahsur kalan vatandaşları kurtardı ve kayıp kişiyi arama çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca, CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas'ın Gürün ilçesinde de sağanak yağış sonrası yolların kapandığını ve sel felaketinin yaşandığını duyurdu.
25 Ağustos 2024

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde sağanak yağış sonrası sel ve heyelan meydana geldi. Mahsur kalan vatandaşların olduğu belirtilirken, bölgeye arama kurtarma ekipleri gönderildi. Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin, Güllüce mahallesinde çalışmaların devam ettiğini duyurdu. CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu da sosyal medya hesabından selin ev ve iş yerlerine zarar verdiğini belirtti.
24 Ağustos 2024

Nevşehir’in Göreme beldesinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış sonrası sel meydana geldi. Sel, park halindeki iki otomobilin toprak kayması nedeniyle düşmesine ve araçlarda hasar oluşmasına yol açtı. Ayrıca, Avanos ilçesine bağlı Çavuşin köyünde bir arazi aracı selin ortasında mahsur kaldı. Olay, bölgedeki altyapı ve güvenlik önlemlerinin yetersizliğini bir kez daha gözler önüne serdi.
24 Ağustos 2024

Gaziantep'in Araban ilçesindeki Karasu Deresi'ne bir işletmenin atık su bırakması sonucu toplu balık ölümleri meydana geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda, dereye atık su bırakan zeytinyağı ve fıstık kavlatma tesisine 465 bin lira para cezası kesildi. Valilik, çevre kirliliğine neden olan işletmelere karşı denetimlerin süreceğini belirtti.
23 Ağustos 2024

Yalova’nın Altınova ilçesinde, Hersek Plajı’nda ailesiyle birlikte denize giren bir çocuk, şişme yüzme simidiyle akıntıya kapılarak açık denize sürüklendi. İhbar üzerine Altınova Belediyesi’ne bağlı cankurtaranlar olay yerine sevk edildi. Yaklaşık 700 metre sürüklenen çocuk, cankurtaranlar tarafından tekneye alınarak kurtarıldı.
23 Ağustos 2024

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde asırlık bir çınar ağacı bilinmeyen bir nedenle devrildi ve dokuz kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastanelere kaldırılırken, ekipler ağacın kaldırılması için çalışmalara başladı.
22 Ağustos 2024

Bursa’da CHP’den Büyükşehir ve Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi olan Avukat Feyyaz Alptuğ Memişoğulları evinde başından vurulmuş olarak bulundu. Sabah saatlerinde evinden tek el silah sesi duyulduğu bildirildi. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine geldiğinde Memişoğulları’nın cesedini buldu. Kesin ölüm nedeni otopsiden sonra belirlenecek ve olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
21 Ağustos 2024

Trabzon'un Araklı ilçesindeki Haçovit Yaylası'nda Arif A.'ya ait evde çıkan yangında üç kişi hayatını kaybetti. Trabzon Valiliği, yangının kundaklama sonucu çıktığını ve üç şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Hayatını kaybedenlerin Gülüzar, Kasım ve Arif Altuntaş olduğu bildirildi. Olayla ilgili incelemeler devam ediyor.
21 Ağustos 2024

Artvin'in Arhavi ilçesi, Cengiz Holding'in madencilik faaliyetleri nedeniyle halkın tepkisiyle karşı karşıya. MAPEG'nin geçen ay yaptığı maden arama sahası ihalesinde, Eti Bakır 5 milyon TL bedelle Arhavi ve Hopa'daki toplam 10 köyü kapsayan 1930,92 hektarlık alanın ihalesini kazandı. Bu durum, bölgenin ekosistemine ve tarım-hayvancılık faaliyetlerine zarar vereceği endişesiyle halkın protestolarına neden oldu.
21 Ağustos 2024

Sarıyer'in Tarabya açıklarında içinde dört kişi ve bir köpeğin bulunduğu bir tekne battı. Teknedeki üç kişi ve köpek yüzerek sahile ulaşmaya çalışırken, başka bir teknedekiler tarafından fark edilip kurtarıldı. Ancak teknede bulunan bir kişi kayboldu ve arama çalışmaları devam ediyor. Kurtarılan üç kişi hastaneye kaldırıldı.
21 Ağustos 2024

İzmir Körfezi'nde Bayraklı ilçesindeki Turan sahilinde çok sayıda ölü balık kıyıya vurdu. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, olayın nedenini belirlemek için su ve balıklardan numune aldı. Ege Üniversitesi'nden Doç. Dr. İlker Aydın, kesin bir neden belirtmenin otopsi yapılmadan mümkün olmadığını, ancak oksijen yetersizliği ve plankton artışının olası sebepler arasında olduğunu ifade etti.
20 Ağustos 2024

Düzce'de D-100 kara yolunda yedi aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti, yedi kişi yaralandı. Kaza, İstanbul istikameti Kaynaşlı Darıyeri Hasanbey köyü mevkisinde meydana geldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Kazada tırlardan birinde çıkan yangında sürücü öldü, araçlarda bulunan yedi kişi yaralandı.
19 Ağustos 2024

İzmir’in Tire ilçesinde dün çıkan orman yangınıyla ilgili olarak üç kişi tutuklandı. Jandarma ekipleri, yangına semaverle çay demledikleri sırada sebep oldukları gerekçesiyle bu kişileri gözaltına aldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir’in farklı ilçelerinde toplam yedi kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Yangın nedeniyle 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı, 29 kişi hastanede tedavi ediliyor.
17 Ağustos 2024
İşaretlediklerim