Burdur Halk Sağlığı Merkezi'nde 10 Kasım Atatürk'ü anma gününde sağlık çalışanları tarafından düzenlenen çiğ köfte partisi, sosyal medyada tepki topladı. Bu tepkilerin ardından Burdur Valiliği, olayla ilgili idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, olayın yerel ve ulusal basın ile sosyal medya hesaplarına yansımasının ardından soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.
13 Kasım 2023

İzmir'in Torbalı ilçesinde, 79 yaşındaki ev sahibi İ.U. ile 38 yaşındaki kiracısı Ahmet Alkan arasında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan tartışma sonucunda ev sahibi, kiracısını silahla vurdu. Yaralanan kiracı, hastaneye kaldırıldığı sırada hayatını kaybetti. Jandarma ekipleri, olayın ardından kaçan ev sahibini yakalamak için çalışma başlattı.
12 Kasım 2023

Rize Ayder'deki Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı kız öğrenci yurdunda asansör düştü. Öğrenciler, asansörlerin sürekli bozuk olduğunu ve bu durumun kronik bir sorun olduğunu belirtti. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, ihmal ve sorumluluğu olanların görevden alınacağını söyledi. Bu olay, KYK yurtlarında asansörlerin güvenliği konusunda yaşanan sorunları bir kez daha gündeme getirdi.
6 Kasım 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), lodosun bugün kuvvetlenerek etkisini artıracağını ve yarın şiddetlenerek fırtınaya dönüşmesi beklenen hava durumu hakkında İstanbulluları uyardı. Fırtınanın yanı sıra kısa süreli kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişi de bekleniyor. İBB ekipleri, olası olumsuzluklara karşı nöbet sistemine geçti.
3 Kasım 2023

Adıyaman'ın Kürtek Dağı Çet yaylasında ot toplamaya giden köylüler, Orta Asya'da yolcuların ve çobanların yön bulmasını sağlayan, taşların üst üste konulmasıyla yapılan 'obo' kalıntıları buldu. Bu, kentte yapılan ilk 'obo' keşfi olarak belirtildi. Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, oboların kentte ilk defa görüldüğünü ve eski dönemden günümüze kadar geldiğini belirtti. Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Doktor Öğretim Görevlisi Başaran Doğu Göktürk, obo geleneğinin eski Türk geleneğinde dağların, nehirlerin veya yol kesişme noktalarının ruhları olduğuna inanıldığını ve bu ruhların iyi olarak ifade edildiğini, ovalarda bu iyilerin bulunduğu noktalara yapılan taş yığmalar olduğunu söyledi.
3 Kasım 2023

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinde 1400 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi'nin betonunun düşük mukavemete sahip olduğu belirlendi. Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan deprem güvenlik değerlendirme raporunda, betonun karışımında kırma taş kullanıldığı, betonun elle ufalanabilecek kadar zayıf olduğu ve hava boşlukları ile segregasyon oluşumları bulunduğu belirtildi. Ayrıca, binanın projelendirme, yapım ve iş bitimi aşamalarında Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik ve İmar Kanunu esaslarına yeterince uyulmadığı görüldü.
31 Ekim 2023

Bursa'nın Gürsu ilçesinde, camı açık unutulan bir araçtan 16 bin 200 dolar çalındı. Araç sahibi durumu fark edince polise başvurdu. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, şüpheliyi 14 bin 650 dolarla yakaladı. Çalınan paranın bir kısmı sahibine iade edildi.
31 Ekim 2023

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde, falezlerle denizin birleştiği kayalık alanda bir kadın cesedi bulundu. Durumu fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık 20 metre yüksekliğindeki falezlerden halat yardımıyla aşağı inerek cesedi buldu. Ceset, kimlik tespiti ve ölüm nedeninin belirlenmesi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.
30 Ekim 2023

Tokat'ın Zile ilçesine bağlı Çiftlik köyünde, okulun kapatılması nedeniyle Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamaları zora girdi. Ancak köylüler, bayramı boş geçirmemeye karar verdi ve kendi etkinliklerini düzenledi. Kadınlar, çocukken öğrendikleri şiirleri yeniden ezberleyip okudu ve bayraklarla okul önünde toplandı.
30 Ekim 2023

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, bir apartmanın beşinci katından düşen 1,5 yaşındaki bebek hayatını kaybetti. Olayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde bebeğin yaşamını yitirdiği belirlendi. Polis, olayın aydınlatılması için soruşturma başlattı.
29 Ekim 2023

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, dağdan topladıkları mantarı yedikten sonra rahatsızlanan sekiz kişi, üçü çocuk, hastaneye kaldırıldı. Zehirlenenler arasında durumu ciddi olan iki kişi bulunuyor. Olay, mantar tüketiminde dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.
25 Ekim 2023

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde görülen şap hastalığı nedeniyle iki belde, yedi mahalle ve 46 köyde geçici olarak hayvan giriş ve çıkışı kısıtlandı. Süleymanbeyler köyünde şap hastalığına rastlanılması üzerine tarım ve orman ilçe müdürlüğü tarafından 3 kilometre çapta koruma bölgesi oluşturuldu ve karantina uygulaması başlatıldı. Hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla belirtilen bölgelere küçük ve büyükbaş hayvanlar ile hayvansal ürünlerin naklinin yasaklandığı belirtildi.
23 Ekim 2023

Manisa'da, fabrikalara yemek dağıtımı yapan bir firmanın yemeklerinden zehirlendiğini belirten yaklaşık 350 kişi hastanelere başvurdu. Saruhanlı, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki fabrikalarda yemekten zehirlendiğini belirten işçiler, bulantı, kusma, yüksek ateş, üşüme ve halsizlik gibi şikayetlerle hastanelere başvurdu. Valilikten yapılan açıklamada, hastaların hayati tehlikesinin bulunmadığı ve konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.
21 Ekim 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nde depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatılan 1'inci ve 2'nci Kuzey yurtlarının da bulunduğu alan 'teknoloji geliştirme bölgesi' ilan edildi. Bu durum, yurtların kapatılacağı önceden belli olmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmaması ve çok sayıda öğrencinin yurtsuz kalması sonucunu doğurdu. Yönetim, mevcut yurtlara yatak ve ranza ekleyerek kontenjanı artırmaya çalışsa da bu, yeterli bir çözüm olmadı ve barınma kalitesini düşürdü.
5 Ekim 2023

Bolu'nun merkeze bağlı Doğancı köyünde, bahçesinde bulunan kovanların bakımını yapan Mustafa Karakaya, arıların saldırısına uğradı ve hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, Karakaya'nın öldüğünü belirledi.
2 Ekim 2023

Aydın'ın Çine ilçesindeki Alabanda Antik Kenti'nde kaçak kazı yapılan bir alanda, yaklaşık 2 bin yıl öncesine ait olduğu değerlendirilen bir lahit bulundu. İzinsiz kazıyı fark eden görevliler durumu jandarmaya bildirdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde yapılan çalışmalar sonucunda lahit, temizlik çalışmalarının ardından kontrollü bir şekilde çıkarıldı. Kaçak kazıyı kim ya da kimlerin yaptığı araştırılıyor.
1 Ekim 2023

Uşak'ta Yaşar Akar İlkokulu'nun kantininde satılan tavuk döner ve pilavdan yiyen 65 öğrenci, mide bulantısı, ishal ve halsizlik şikayetleriyle hastaneye kaldırıldı. 32 öğrenci tedavilerinin ardından taburcu edildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı ve kantinde satılan tavuk döner ve pilavdan numune alındı. Uşak Valisi Turan Ergün, öğrencileri hastanede ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı.
30 Eylül 2023

Ankara'nın Mamak ilçesinde bir apartmanın girişinde doğalgaz patlaması sonucu yangın çıktı ve bir kişi yaşamını yitirdi. Olay, sabah saat 07:10 sularında Küçük Kayaş Mahallesi 1856 Sokak'taki bir apartmanda meydana geldi. Patlama sırasında evde bulunan yaşlı bir kadın hayatını kaybetti.
29 Eylül 2023

Samsun'un Canik ilçesinde, mesajına cevap vermeyen erkek arkadaşına kızan genç bir kız, yaklaşık 40 metre yüksekliğindeki bir yüksek gerilim hattı direğine çıktı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Genç kız, erkek arkadaşının getirilmesini talep etti ve erkek arkadaşı getirildikten sonra inmeye çalıştı ancak başaramadı. Yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından genç kız, itfaiye aracı merdiveniyle indirildi.
28 Eylül 2023

Nevşehir'de Oğuzhan Ş., boşandığı eski eşinin ailesiyle tartıştıktan sonra onları yaraladı. Olay sırasında dairenin penceresinden düşen Oğuzhan Ş. hayatını kaybetti. Yaralanan eski eşinin anne ve babası hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
27 Eylül 2023
İşaretlediklerim