İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa'da çeşitli ziyaretlerde bulundu ve konuşmalar yaptı. İmamoğlu, kayyum atama girişimlerini eleştirerek, bu durumun Türkiye'nin demokrasisine zarar verdiğini belirtti. Bursa'nın hak ettiği şekilde yönetilmediğini ifade eden İmamoğlu, demokrasi ve adalet mücadelesinin önemini vurguladı ve geleceğe dair umutlu mesajlar verdi. Ayrıca, halkın iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini ve Cumhuriyet'in değerlerine layık olacaklarını söyledi.
27 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanları ile yaptığı toplantıda, kendisinden aday olmasını beklediklerini ifade eden belediye başkanlarına 'O konuda bir sıkıntı olmayacak' yanıtını verdi. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılabilmesi için 10 Mart'ta yetkisini kullanacağını açıklamasının ardından geldi. Muhalefetin adayı henüz belli olmazken, altılı masa toplantısında Kılıçdaroğlu'nun adaylığını liderlere bildireceği öngörülüyordu. Ancak Kılıçdaroğlu, altılı masa toplantısı öncesinde böyle bir açıklama yapılmasını doğru bulmadı.
27 Ocak 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Göltürkbükü mahallesindeki bazı alanlar, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla orman sınırları dışına çıkarıldı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu kararın bölgeyi 'ranta açacağını' belirterek, belediye olarak yargı yoluna başvuracaklarını açıkladı. Kararda, orman sınırları dışına çıkarılan 117.96 metrekarelik alanın yerine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere başka hazine arazilerinin tahsis edileceği ifade edildi.
26 Ocak 2023

İstanbul'da scooter sayısının artması ve Kadıköy Belediyesi'nin uygunsuz park edilen scooter'ları toplamasının ardından, üç scooter firması piyasadan çekilme kararı aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin UKOME toplantısında, Superpedestrian Turkey, At Teknoloji ve Serim Yönetim Sistemleri firmalarının toplam 8 bin 234 scooter için izinlerinin iptal edilmesi talepleri kabul edildi. Superpedestrian Turkey, Kişisel Verileri Koruma Kurumu'nun kararına uyum sağlamak amacıyla, diğer iki firma ise tedarik zinciri sorunları nedeniyle izinlerinin iptalini istedi.
26 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa'ya yapacağı ziyaret sırasında, 30 Aralık'ta Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in ailesine taziye ziyaretinde bulunacak. İmamoğlu ayrıca Gemlik Belediyesi Tarım Laboratuvarı'nın açılışını gerçekleştirecek ve CHP'li Nilüfer ve Mudanya belediyelerini ziyaret edecek. Sinan Ateş cinayeti, muhalefet tarafından gündemde tutulurken, AKP ve MHP tarafından sessizlik sürdürülüyor.
26 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin taksiler için getirdiği 'tepe lambası düzenlemesi' UKOME toplantısında onaylandı. Yeni düzenlemeyle, taksilerin üzerindeki tepe lambaları taksimetrelere bağlı olacak ve araçta yolcu varlığına göre 'dolu', 'boş' veya 'rezerve' ifadeleri farklı renklerde gösterilecek. Akıllı tepe lambaları çift taraflı ekranlı, dış müdahalelere karşı korunaklı ve belirli sertifikalara sahip olacak. Bu uygulama ile taksilerde yolcu seçme ve almama gibi sorunların çözülmesi hedefleniyor.
26 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından Mardin Havalimanı'nın adı 'Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı' olarak değiştirildi. Bu değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak resmileşti. Daha önce havalimanı girişine yeni ismin afişi asılmıştı.
26 Ocak 2023

Uludağ Alanı Hakkında Kanun, muhalefetin doğanın tahrip edileceği ve ranta açılacağı endişelerine rağmen AKP ve MHP oylarıyla kabul edildi ve Resmi Gazete'de yayınlandı. Kanunla birlikte Uludağ Alan Başkanlığı kurulacak ve Uludağ'a kontrollü giriş ile alanın güvenliği sağlanacak. Maden ruhsatı olanlar faaliyetlerine devam edebilecek, ancak yeni madencilik faaliyetleri yasaklanacak. Uludağ Alanı'nda yapılan her türlü işlem Uludağ Alan Başkanlığı'nın uygun görüşü alınarak gerçekleştirilecek ve bölgede yapısal uygulamalar içermeyen faaliyetlere aykırı davrananlara idari para cezaları uygulanacak.
26 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık, 'örgüte yardım' suçlamasıyla yargılandığı davada yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verildi. Duruşmada tanıklar dinlendi ve İBB çalışanı Fatma Yavuz, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'ın ideolojik görüşleri nedeniyle bazı yerlere daha fazla yardım yapıldığını iddia etti. Duruşma sırasında bir tartışma yaşandı ve gazetecilerin salona alınmaması konusunda mahkeme başkanı ile avukatlar arasında gerginlik yaşandı. Bir sonraki duruşma 29 Mart'ta yapılacak.
25 Ocak 2023

İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları, yoksul mahallelerde yaptıkları saha ziyaretlerinde annelerin yetersiz beslenmesi sonucu birçok bebeğin erken doğduğunu tespit etti. Bu durum üzerine belediye, hamile kadınlara yönelik 'İzmir95' adlı gıda yardımı projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında, gebeliklerinin dördüncü ayından itibaren annelere gıda yardımı yapılıyor ve doğumdan sonra çocuk bir yaşına gelene kadar aileler ziyaret ediliyor. Ayrıca, 0-3 yaş arası bebeklerin gelişimi için de yardım paketleri sağlanıyor ve yoksul mahallelerdeki ailelere düzenli gıda yardımı yapılıyor.
24 Ocak 2023

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenleme ile scooter'lara sensör takılması ve uydu üzerinden hız sınırlaması getirilmesi planlanıyor. Kadıköy Belediye Başkanı'nın scooter sayısının fazlalığına yönelik uyarısının ardından, scooter şirketleri talebin arttığını savunuyor. Yeni düzenlemeyle, hız sınırı saatte 50 km'nin üzerinde olan yollarda scooter'ların hızı uydu aracılığıyla düşürülecek ve durmaları sağlanacak. Ayrıca, iki kişinin aynı scooter'a binmesini engellemek için de sensörler kullanılacak.
24 Ocak 2023

İstanbul'da barajların doluluk oranları kritik seviyelere düşerken, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, iklim değişikliğinin etkilerine ve su kaynaklarının azalmasına dikkat çekti. Gökçe, Türkiye'nin 'su stresi' yaşayan bir ülke konumuna geldiğini ve 'su fakiri' olma yolunda ilerlediğini belirtti. İstanbul'da betonlaşma ve yoğun yapılaşmanın ekolojik kaynakları tehdit ettiğini, Kanal İstanbul projesinin de su kaynaklarının yüzde 29'unu tahrip edeceğini ifade etti. İBB'nin 'İstanbul İklim Değişikliği Eylem Planı' kapsamında 2050 yılında karbon nötr hedefine ulaşmayı ve çeşitli sürdürülebilirlik hedefleri belirlediğini açıkladı.
24 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İETT'nin trafik sigortası ihalesi, pazarlık usulü ile ve Kamu İhale Kanunu'nun '21/b' maddesine dayanarak 22 milyon TL'ye İsmail Purtuloğlu'nun şirketine verildi. İhaleye sadece Purtuloğlu'nun şirketi katıldı ve yaklaşık maliyetin altında bir teklifle ihaleyi kazandı. İsmail Purtuloğlu daha önce AKP'den milletvekili aday adayı olmuş ve şirketi, Türkiye Şeker Fabrikaları'nın varlıklarını sigortalama ihalesini de benzer bir yöntemle almıştı.
23 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu turunun ilk durağı olan Kastamonu'yu ziyaret etti ve CHP'li Daday Belediyesi'nin kapalı pazar yeri açılışına katıldı. Bu ziyaret sırasında İmamoğlu için hazırlanan ve 'Tarih yazdık, yine yazarız' ifadelerini içeren seçim şarkısı ilk kez çalındı. Şarkının söz ve müziği sanatçı Ali Altay tarafından yapılmıştır. İmamoğlu'nun Anadolu turu kapsamında Sivas, Malatya, Erzurum, Erzincan, Ordu, Tokat ve diğer İstanbul'da yoğun nüfusu olan illere ziyaretler planlanmaktadır.
23 Ocak 2023

Habertürk yazarı Kübra Par, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını destekleyerek 'yapıcı çekimserlik' stratejisi izlediğini ve bu sayede kendi adaylık ihtimalini güçlendirdiğini iddia etti. Yavaş'ın bu tutumu, 'altılı masa'nın bir kurmayı tarafından da olumlu bir strateji olarak değerlendirildi. Ayrıca, Yavaş'ın HDP seçmeni üzerinde yaptığı bir ankette Erdoğan'a karşı yüzde 60-70 düzeyinde destek aldığı belirtildi.
23 Ocak 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir soru üzerine Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini ifade etti. Yavaş, Kılıçdaroğlu için 'çok savaştı, asla önüne geçmem' dedi. Bu açıklama, Türkiye'de Mayıs ayında olası genel seçimler öncesinde altılı masanın ortak adayı tartışmaları sırasında geldi. Yavaş, daha önce bir temel atma töreninde Kılıçdaroğlu'na cumhurbaşkanı olarak açılışa katılma temennisinde bulunmuştu.
23 Ocak 2023

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bir restoranda yemek yerken eski belediye personeli A.Ö. tarafından fiziksel saldırıya maruz kaldı. Olay güvenlik kamerasına yansıdı ve görüntülerde A.Ö.'nün Aras'a saldırdığı ve arbede yaşandığı görülüyor. Aras'ın şikayeti üzerine gözaltına alınan A.Ö., adliyede serbest bırakıldı. Aras, saldırının, rüşvet iddiasıyla görevine son verilen A.Ö.'nün kendisine ve misafirlerine sözlü ve fiziksel tacizde bulunması sonucu gerçekleştiğini belirtti.
23 Ocak 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Batıkent Rekreasyon Alanı ve 10 parkın temel atma/açılış töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hitaben, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olarak açılışa katılmasını temenni ettiğini ifade etti. Bu açıklama üzerine salondaki CHP'li katılımcılar tarafından alkış alındı. Ayrıca, genel seçimlerin 14 Mayıs'ta olabileceği ve 'altılı masa'nın ortak adayının kim olacağı konusunun siyasi gündemde tartışıldığı belirtildi.
22 Ocak 2023

Erzurum Valisi Okay Memiş, eski başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım ve il jandarma komutanıyla bir giyim mağazasında çekilen ve tartışma yaratan fotoğraf hakkında, yanlış bir algı oluştuğunu belirterek, olayın sadece 10 dakikalık bir soluklanma anını yansıttığını ifade etti. Vali Memiş, Erkam Yıldırım'ı şahsen tanımadığını ve özel bir ilişkilerinin olmadığını, fotoğraftaki durumun yanlış yorumlandığını ve şehir için yaptıkları çalışmaların önüne geçmesini istemediğini dile getirdi. Ayrıca, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Erkam Yıldırım hakkındaki iddialarına ve Binali Yıldırım'ın bu iddialara verdiği yanıtlara da değinildi.
21 Ocak 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile uğraşmasını 'hazımsızlık' olarak nitelendirdi. Torun, Soylu'nun İstanbul'u kaybettiklerinde ağladığını hatırlatarak, benzer bir sonun kendisini beklediğini ifade etti. Ayrıca, CHP'li belediyelere yönelik baskı ve engellemelere rağmen hizmet verildiğini ve İçişleri Bakanlığı'nın sadece CHP'li belediyeler için özel bir birim kurduğunu iddia etti.
20 Ocak 2023
İşaretlediklerim