İstanbul Valiliği, 10 Haziran ile 15 Ekim tarihleri arasında orman yangınlarını önlemek amacıyla ormanlık alanlara giriş yasağı getirdi. Piknik ve mesire alanları, tabiat parkları ve eko turizm alanlarında piknik yapmak ve spor gibi faaliyetler serbest olacak. Ancak, ormanlık alanlarda mangal yapmak, tüp kullanmak ve ateş yakmak yasaklandı. Karara uymayanlar hakkında idari ve adli işlem yapılacak.
6 Haziran 2024

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, 4 gün önce görevden alındı ve 4 gün sonra 'silahlı terör örgütünü yönetmek' suçundan 19 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Akış, aynı suçlamalarla 2014'ten beri yargılanıyordu. Görevden alınması ve yerine kayyum atanması, yargı kararının hemen ardından gerçekleşti. Bu durum, yargı sürecinin şekil şartlarına uyulmadan hızlandırıldığı eleştirilerine yol açtı.
6 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) başkanlığına seçildi. Ankara'da düzenlenen seçimlerde İmamoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile yarıştı ve 765 delegenin oy kullandığı seçimlerde 515 oy alarak başkan oldu. İmamoğlu, seçim sonrası yaptığı açıklamalarda kayyım meselesinin milletin zihninden uzaklaşması gerektiğini vurguladı.
5 Haziran 2024

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına gerekçe gösterilen iddianameyi hazırlayan savcı D.Y.'nin, İçişleri Bakanlığı'nın terörden arananlar listesinde FETÖ firarisi olduğu ortaya çıktı. Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Sıddık Akış, Hakkari başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınmış ve yerine Hakkari Valisi Ali Çelik kayyım olarak atanmıştı. Bu durum, muhalefet partileri ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından eleştirildi.
3 Haziran 2024

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına HÜDA-PAR'dan tepki geldi. Hakkari Belediye Başkanı Sıddık Akış'ın gözaltına alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı, Hakkari Valisi Ali Çelik'i belediyeye kayyım olarak atadı. HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Serkan Ramanlı, halkın iradesinin yok sayılmaması gerektiğini belirterek, belediye başkanının suç işlemesi durumunda meclisin kendi içinden yeni bir başkan seçmesi gerektiğini savundu.
3 Haziran 2024

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına tepki göstererek, Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) görevlendirmesiyle Hakkari'ye bir heyet göndereceklerini açıkladı. Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Sıddık Akış, yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınmış ve yerine Hakkari Valisi Ali Çelik kayyım olarak atanmıştı. CHP heyeti, bu antidemokratik uygulamayı incelemek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Hakkari'ye gidecek.
3 Haziran 2024
İşaretlediklerim