Malatya'da, 6 Şubat'taki depremler sonucu ağır hasar gören Özbay Apartmanı çöktü. Olay yerine AFAD, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi ve yapılan incelemelerde enkaz altında kimsenin olmadığı tespit edildi. Çöken binanın yanındaki binada mahsur kalan 4 kişi, ekipler tarafından kurtarılarak tedbir amaçlı hastaneye götürüldü. Vali Hulusi Şahin olay yerinde incelemelerde bulundu ve çökmenin MASKİ ekiplerinin çalışması sırasında meydana geldiğini açıkladı.
25 Nisan 2023

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 6 Şubat'ta yaşanan depremin ardından, afetzedelere 1 Haziran'a kadar su faturası kesilmeyeceğini açıkladı. Ayrıca, yıkılmış ve yıkılacak binaların geçmişe dönük su borçlarının da silineceğini belirtti. Belediye, hasarlı binaların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürmektedir.
25 Nisan 2023

Hatay Valiliği, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında depremzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için konteyner alanları oluşturulacağını duyurdu. Bu amaçla bazı taşınmazlara, bedelinin daha sonra ödenmek üzere, geçici olarak el konulduğu bildirildi. Karar ve el konulan parsel listesi Hatay Valiliği'nin resmi internet sitesinde yayımlandı.
24 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gemlik'te düzenleyeceği miting öncesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi, personeline katılımı zorunlu tutan bir mesaj gönderdi. Belediye, zorunlu hizmetleri yürüten personel dışındakilerin mitinge katılmasını istedi. Birleşik Kamu-İş Bursa İl Başkanı Özkan Rona, bu duruma tepki göstererek belediye personelinin siyasi mitinge zorlanmasını eleştirdi ve belediye işçilerine görevlerinin başında kalmaları çağrısında bulundu.
24 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), imar kanununa aykırı hareket ettikleri tespit edilen Üsküdar sahilindeki bazı işletmeler için yıkım kararı almıştı. İşletmelerin yürütmeyi durdurma talebi mahkeme tarafından reddedildi. Yıkım sırasında İBB ekipleri silahlı şüpheliler ve polis engeliyle karşılaşmıştı. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yıkımdan sonra sahilde yapılacak yeşil alan düzenlemesinin planlarını Twitter üzerinden paylaştı.
23 Nisan 2023

Çanakkale Boğazı, sabaha karşı etkisini artıran yoğun sis sebebiyle görüş mesafesinin düşmesi sonucu çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü, gemi kaptanlarını telsizle uyararak durumu bildirdi. Sisin dağılmasının ardından gemi trafiğinin normale dönmesi bekleniyor. Bu süreçte yerel feribot seferleri ise devam etmektedir.
20 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Üsküdar'da imar kanununa aykırı olduğu tespit edilen bir kafeyi yıktı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yıkımı Twitter üzerinden duyurdu. Daha önce İBB'nin yıkım çalışmaları, Üsküdar kaymakamlığı tarafından polis engeliyle karşılaşmıştı. Yıkım sırasında bir kişi silahla çatıya çıkarak müdahalede bulunmuş, bu durum sosyal medyada gündem olmuştu.
19 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, Üsküdar sahilinde imar kanununa aykırı olduğu tespit edilen işletmeleri yıkmak istedi. Ancak Üsküdar Kaymakamlığı tarafından görevlendirilen polis ekipleri tarafından engellendi. İBB ekiplerinin yıkım girişimine silahlı bir kişi müdahale etti ve bu kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili videoyu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun Twitter üzerinden paylaştı.
19 Nisan 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kolin Holding'e metro ihalesi verdiğini iddia etti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, iddiaları yalanlayarak söz konusu ihalelerin mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve gelmesinden önce, 2015 yılında AKP döneminde yapıldığını ve Kolin Holding'in de içinde bulunduğu bir ortak girişimin ihaleyi kazandığını açıkladı. Gökçe, kamuoyunu yanlış bilgilere itibar etmemesi konusunda uyardı.
18 Nisan 2023

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Havalimanı'nın 17 Mayıs'a kadar kapalı olduğunu belirtti. Türk Hava Yolları ve Pegasus, Hatay'a uçuşları durdurdu. DHMİ ve THY yetkilileri, tam doluluktaki uçakların Hatay Havalimanı'na inmesinin risk teşkil ettiğini, pistteki eksen kayması nedeniyle pist uzunluğunun kısalığını ve bu durumun çökme riski taşıdığını ifade etti. Kalkışlar için ise herhangi bir sorun olmadığı belirtildi. Lütfü Savaş, havalimanının kapatılma nedenini bilmediğini ve durumun Millet İttifakı aleyhine olduğunu söyledi.
18 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki tarlalar, doğal olarak yetişen gelincik çiçeklerinin açmasıyla kırmızı renge büründü. Bu doğal olay, bölgedeki tarlaların estetik bir görünüme kavuşmasını sağladı. Gelinciklerin arasında sarı renkli kanolalar da görülebiliyor.
18 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Fikirtepe'de bir kentsel dönüşüm törenine katıldı ve konuşmasında, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkanlığı döneminde kentin su sorununu çözdüklerini iddia etti. Ayrıca, muhalefet lideri Kılıçdaroğlu'nun vaatlerini eleştirdi ve Fikirtepe'nin dönüşümünü, 21 yıllık iktidarlarının başarılarının bir göstergesi olarak nitelendirdi. Erdoğan, İstanbul'u 1994 yılında 'çöp, çukur, çamur' içinde aldıklarını ve temizlediklerini belirtti.
17 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Giresun, Ordu ve Samsun'da mitingler gerçekleştirdi. Giresun'da mülakat sistemi ve fındık sorununa değinen İmamoğlu, Ordu'da deprem yönetimi ve şehir planlaması konularını ele aldı. Samsun'daki mitingde ise vatandaşların siyasi liderlere karşı tutumları ve şehrin spor tarihine dair kişisel anılarını paylaştı.
15 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Encümeni, Mimar Sinan tarafından yapılan Kuşkonmaz Camii'nin yanında bulunan ve imar kanununa aykırı inşa edilen 'Paçi Cafe' adlı kafe için yıkım kararı almıştı. Ancak İBB personeli, yıkımı gerçekleştirmek istediğinde Üsküdar Kaymakamlığı tarafından görevlendirilen polis ekipleri tarafından engellendi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, yaşanan süreci Twitter üzerinden dokuz maddede açıkladı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ilgili müdürlüğünün yıkımı engellediğini, bakanlığın ise doğal sit alanındaki yeşil alanı imara açarak kaçak yapıyı koruduğunu iddia etti.
15 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda hasar gören ve yıkılan hastanelerin yerine Hatay'ın İskenderun, Antakya ve Defne ilçelerinde yeni hastaneler yapılması amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanı kararlarına göre, İskenderun ve Defne ilçelerindeki belirli taşınmazlar ile Antakya ilçesindeki bazı taşınmazlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kamulaştırılacak.
14 Nisan 2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 4. Yıl Projeleri Tanıtım Töreni'ne katılan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi bölgesinin en güçlü ülkesi yapacaklarını ve hiçbir çocuğun aç yatmayacağını vaat etti. Törende ayrıca İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da yer aldı. Kılıçdaroğlu, genç seçmenlere hitap ederek onların Türkiye'nin kaderini belirleyeceğini ifade etti.
13 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), imar kanuna aykırı olduğu için Kuşkonmaz Camii yanındaki bir kafeyi yıkmaya karar verdi. İşletme sahiplerinin yürütmeyi durdurma talebi mahkeme tarafından reddedildi ve İBB haklı bulundu. Ancak, Üsküdar kaymakamlığı ve polis ekipleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talimatıyla yıkımı engelledi. Ayrıca, Üsküdar sahilindeki bazı kaçak işletmeler için de imar planı değişikliği yapılarak koruma altına alındı.
13 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 62,5 milyon liralık yardım yapılmasına oy birliğiyle karar verdi. Bu yardım, Hatay'da imar, geçici barınma ve altyapı ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kullanılacak. Hatay Büyükşehir Belediyesi personeli için bin geçici konut inşa edilecek ve içme suyu, kanalizasyon, elektrik tesisleri için malzeme temini ve onarım çalışmalarına destek sağlanacak.
12 Nisan 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir açılış programında yaptığı konuşmada, PKK liderlerinin altılı masanın işini zora sokacak açıklamalar yaptığını ve bunun amacının altılı masayı kirletmek olduğunu ifade etti. Yavaş, muhalefeti bölücülükle suçlayanlara, AKP listelerinden seçime girecek HÜDA-PAR'ın seçim vaadlerine bakmalarını önerdi. Ayrıca, devletin milli güvenlik politikalarını sürdüreceklerini ve Türkiye'nin menfaatlerini koruyacaklarını vurguladı.
12 Nisan 2023

Ağrı Belediye Başkanlığı görevinden istifa ederek milletvekili adayı olan AKP'li Savcı Sayan, İzmir 1'inci bölge 6'ncı sıradan aday gösterildi. AKP'nin bu bölgede son seçimlerde dört milletvekili çıkardığı biliniyor. Sayan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla istifa ettiğini ve Meclis'te olması gerektiğini söylediğini ifade etti. Kendisine düşük bir sıradan adaylık verilmesi üzerine, 'Aslolan milletin gönlündeki listedir' diyerek moral bulduğunu belirtti.
11 Nisan 2023
İşaretlediklerim