29 Mayıs 2024 Sosyal Yardım · Belediye Hizmetleri

Şişli Belediyesi, Gezici Kent Lokantası uygulamasını başlattı

Şişli Belediyesi, dört çeşit menünün 40 lira olduğu Gezici Kent Lokantası uygulamasını başlattı. Lokanta, 1000 kişilik yemek kapasitesine sahip olup, hafta içi her gün 12.00 ile 17.00 arasında ilçe genelinde belirlenen farklı noktalarda hizmet verecek. Lokantanın durakları belediyenin sosyal medya hesaplarından ve internet sitesinden takip edilebilir.

Benzer haberler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 11 kent lokantası, Ramazan ayında iftar için ekonomik bir alternatif sunuyor. 49 liraya iftar yemeği sunan bu lokantalar, özellikle ekonomik bir seçenek arayan İstanbullular tarafından tercih ediliyor. Sultangazi'deki bir kent lokantasında yapılan gözlemler ve hem çalışanlarla hem de müşterilerle yapılan röportajlar, lokantaların yoğun ilgi gördüğünü ve müşteri memnuniyetinin yüksek olduğunu ortaya koyuyor.
14 Mart 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) üniversite öğrencilerine hizmet veren yurtlarına başvurular başladı. Bu yıl 5 bin 191 yatak kapasitesiyle hizmet verecek yurtlara online olarak başvurulabilecek. Başvurular için belirlenen süre yedi gün olacak ve başvuru sonuçları aynı web sitesinden duyurulacak. Yurtlarda sabah ve akşam yemeği imkanı olacak ve bu yılki ücretin kahvaltı ve akşam yemeği dahil 1300 lira olması planlanıyor.
21 Ağustos 2023

Yerel seçimler sırasında iktidar adaylarının eleştirdiği 'Kent Lokantaları' hizmeti, seçimlerde muhalefetin lehine bir etken oldu. Uğur Dündar, bu hizmetin yoksullar için büyük bir destek olduğunu ve CHP Genel Başkanlığının, partinin kazandığı tüm belediyelerde bu uygulamanın genişletilmesini istediğini belirtti. Dündar, sosyal belediyecilik anlayışının bir parçası olarak görülen 'Kent Lokantaları'nın, yoksulların açlıkla mücadelesinde önemli bir işlev gördüğünü vurguladı.
21 Nisan 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yarın yapılacak merkezi sınava katılacak öğrenci ve görevlilere, 07.30 ile 15.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanma imkanı sağlayacak. Öğrenciler ve görevliler, sınav giriş belgelerini veya görev belgelerini göstererek, İstanbulkart kullanmadan otobüs, metro, tramvay, füniküler, vapur ve deniz motorları gibi toplu ulaşım araçlarından faydalanabilecekler.
3 Haziran 2023

Beyoğlu Belediyesi, Kasımpaşa-Pangaltı ve Tophane-Taksim güzergahlarında ücretsiz ring seferleri başlattı. Bu hizmet, belediyenin CHP tarafından yönetilmeye başlamasından sonra hayata geçirilen ilk önemli projelerden biri olarak dikkat çekiyor. Ücretsiz ring seferleri, hafta içi beş gün boyunca hizmet verecek. Belediye, bu yeni uygulamayla vatandaşlara kolay ve maliyetsiz ulaşım imkanı sunmayı amaçlıyor.
29 Nisan 2024
Daha fazla

Şişli Belediyesi'nin Gezici Kent Lokantası uygulaması, uygun fiyatlı yemek seçenekleri sunarak vatandaşların ekonomik yükünü hafifletmeyi amaçlıyor. Bu hizmet, özellikle ekonomik zorluklar yaşayan bireyler için faydalı olup, toplumsal dayanışmayı ve sosyal refahı artırıcı bir etki yaratmaktadır.

İşaretlediklerim