12 Ekim 2024 İş Dünyası · Gençlik · Girişimcilik

12 yaşındaki Zoe Coli'nin kurduğu Beautiful Curly Me, 2022'de altı haneli gelir elde etti

ABD'de yaşayan 12 yaşındaki Zoe Coli, yedi yaşında kurduğu Beautiful Curly Me adlı oyuncak bebek şirketiyle 2022 yılında altı haneli bir gelir elde etti. Şirket, doğal saç stillerine sahip kahverengi oyuncak bebekler, çocuk kitapları ve saç bakım ürünleri satıyor. Zoe'nin annesi Evana Oli, kızının işini kurmasına yardımcı olmak için pazarlama kariyerini bıraktı ve Zoe'nin girişimcilik yolculuğunda destekleyici bir rol üstlendi. Zoe ayrıca genç girişimcilere destek sunan Youth Mean Business'ın da kurucu ortaklarından.

Benzer haberler

Oyuncak şirketi Mattel, görme engelli çocuklara aidiyet duygusu aşılamak amacıyla bastonlu bir Barbie bebek üretti. Bu yeni Barbie, pembe saten tişört ve mor tül etek gibi kıyafetlerle donatıldı ve görme engelli çocuklarla yapılan testler sonucunda tasarlandı. Şirket, ayrıca Down sendromlu ilk siyah bebeğini de piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu adımlar, Mattel'in ürün yelpazesini daha kapsayıcı hale getirme çabalarının bir parçası olarak görülüyor.
23 Temmuz 2024

Oyuncak şirketi Mattel, görme engelli çocuklara aidiyet duygusu aşılamak amacıyla bastonlu bir Barbie bebek üretti. Bu yeni Barbie, pembe saten tişört ve mor tül etek gibi kıyafetlerle donatıldı ve görme engelli çocuklarla yapılan testler sonucunda tasarlandı. Mattel ayrıca Down sendromlu ilk siyah bebeğini de piyasaya sürmeye hazırlanıyor.
23 Temmuz 2024

Barbie bebekler, ideal beden algısını dayattığı yönündeki eleştiriler sonrasında Mattel tarafından yeniden tasarlandı. Yeni Barbie bebekler, okul öncesi çocukların ihtiyaçlarına uygun olarak daha büyük boyutlarda, yumuşak gövdeli ve belirgin eklemlere sahip olarak üretildi. Bebeklerin elleri, küçük çocukların giydirip çıkarmasını kolaylaştırmak amacıyla tasarlandı ve dört farklı ten rengi ile cırt cırtlı kıyafetler ve aksesuarlarla piyasaya sürüldü. Yeni Barbie'lerin fiyatı 20 dolar olarak belirlendi.
13 Ocak 2023

Brezilyalı Isabel Rocha, 2020 yılında doğduktan hemen sonra doktora kaşlarını çatarak bakarken çekilen fotoğrafıyla sosyal medyada viral olmuştu. Şimdi üç yaşında olan Isabel, kendi Instagram hesabına sahip ve okula gitmeyi seviyor. Annesi tarafından 'zeki, sevecen ve akıllı' olarak tanımlanan Isabel'in bu fotoğraflarının ailesi tarafından ulusal ve uluslararası ilgiyle memnuniyetle karşılandığı belirtiliyor.
28 Kasım 2023

Zoe Saldana, 'Avatar: Suyun Yolu' filmiyle birlikte dört farklı filmde rol alarak her biri iki milyar dolardan fazla hasılat yapan ilk oyuncu unvanını kazandı. Bu filmler arasında 'Yenilmezler: Son Oyun' ve 'Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı' da bulunuyor. Ayrıca, yönetmen James Cameron, gişe rekortmeni 10 filmden üçünde imzası olan tek yönetmen oldu. Zoe Saldana'nın kariyeri, 'Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti', 'Star Trek' ve 'Guardians of the Galaxy' gibi filmlerle yükselişe geçmiş ve Marvel Evreni'ndeki 'Gamora' rolüyle tanınmıştır.
24 Ocak 2023
Daha fazla

Haber, genç bir girişimci olan Zoe Coli'nin başarı hikayesini anlatıyor. Zoe, kendi oyuncak bebek şirketini kurarak ve altı haneli bir gelir elde ederek önemli bir başarıya imza atmış. Ayrıca, doğal saç stillerine sahip oyuncak bebekler ve diğer ürünler satarak çeşitliliği ve kendini kabul etmeyi teşvik ediyor. Annesinin de kariyerini bırakarak kızına destek olması, aile içi dayanışmayı gösteriyor. Bu tür başarı hikayeleri genellikle ilham verici ve olumlu olarak değerlendirilir.

İşaretlediklerim