9 Eylül 2023 Spor · Futsal · Engelli Sporları

Down Sendromlu Özel Futsal Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda Portekiz'i 2-1 yenerek şampiyon oldu

Down Sendromlu Özel Futsal Milli Takımı, İtalya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda Portekiz'i 2-1 yenerek şampiyon oldu. Maçın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona ererken, ikinci yarıda Türkiye'nin attığı iki golle maç 2-1 sonuçlandı. Maçın bitiş düdüğüyle büyük bir coşku yaşayan milli takım, hep birlikte 'Türkiye' tezahüratları yaptı.

Benzer haberler

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek şampiyon oldu. Maç, Türkiye genelinde büyük ilgiyle takip edildi ve birçok şehirde kurulan dev ekranlardan izlendi. Şampiyonluk anında yurttaşların sevinçleri sosyal medyada paylaşıldı.
4 Eylül 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon oldu. Final maçında 41 sayı bulan Melissa Vargas, 'Avrupa Şampiyonası'nın en değerli oyuncusu' seçildi. Kupa töreninde altın madalyalarını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'dan alan milli oyuncular, İstiklal Marşı'nın okunması ve kaptan Eda Erdem Dündar'ın kupayı kaldırmasının ardından büyük sevinç yaşadı.
4 Eylül 2023

EURO 2024 elemelerinde Portekiz, Lüksemburg'u 9-0 mağlup ederek tarihindeki en farklı galibiyetini elde etti. Bu galibiyet öncesinde Portekiz, Lihtenştayn'a iki kez (1994 ve 1999) ve Kuveyt'e bir kez (2003) 8-0'lık skorlarla galip gelmişti. J grubunda mücadele eden Portekiz, bu galibiyetle birlikte 18 puanla grubun namağlup lideri konumunda bulunuyor.
12 Eylül 2023

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu ilk maçında Ermenistan'ı deplasmanda 2-1 yendi. Ermenistan, maçın 10. dakikasında Ozan Kabak'ın kendi kalesine attığı golle öne geçti. Türkiye, 35. dakikada Orkun Kökçü'nün golüyle beraberliği sağladı ve 64. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle öne geçerek maçı kazandı. Türkiye, gruptaki bir sonraki maçını salı günü Hırvatistan ile oynayacak.
25 Mart 2023

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda Hırvatistan'a konuk oldu ve mücadeleyi 1-0 kazandı. Karşılaşmadaki golü 30'uncu dakikada Barış Alper Yılmaz kaydetti. A Milli Takım, Hırvatistan’a karşı aldığı galibiyet sonrasında 13 puanla D grubunda liderliğe yükseldi.
13 Ekim 2023
Daha fazla

Haber, Down Sendromlu Özel Futsal Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olmasını anlatıyor. Bu, takım ve Türkiye için olumlu bir başarıdır.

İşaretlediklerim