25 Temmuz 2023 Ekonomi · İş Dünyası · Lojistik

DHL Grup, MNG Kargo'yu satın almak için anlaşma imzaladı

Dünyanın önde gelen lojistik firmalarından DHL Grup, Mehmet Nazif Günal'a ait MNG Kargo'yu satın almak için anlaşma imzaladı. MNG Kargo, 27 aktarma merkezi, 800'ü aşan şube ve yaklaşık 10 bin kişilik çalışana sahip. Satış anlaşmasıyla MNG Kargo, DHL Grup'un uluslararası lojistik uzmanlığından ve geniş küresel ağından faydalanacak ve DHL e-ticaret biriminin bir parçası olacak.

Benzer haberler

Bir vatandaşın cep telefonuyla kaydettiği ve sosyal medyada yayılan bir videoda, MNG Kargo'nun İstanbul Metris şubesinde çalışan üç işçinin kolileri araca elden ele vermek yerine fırlattığı görüldü. Şirket, görüntülerin yayılmasının ardından yaptığı inceleme sonucunda bu üç çalışanın iş akdini feshetti ve 'mala zarar verme, ticari itibarı zedeleme, hizmet nedeni ile görevi kötüye kullanma' gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulundu.
27 Temmuz 2023

Kasım ayında düzenlenen alışveriş kampanyaları nedeniyle kargo sektöründe ciddi bir hareketlilik yaşandı. Türkiye Kargo, Kurye ve Lojistik İşletmecileri Derneği Başkanı Fatih Önyol'a göre, sektör bu dönemde yaklaşık yüzde 35'lik bir artış gösterdi. Özellikle 24 Kasım, 'Muhteşem Cuma' ve 'Öğretmenler Günü' etkinlikleriyle en yoğun gün oldu. Sektör, salgın dönemindeki gelişmeler sayesinde taşıma kapasitesini iki katına çıkarmış durumda.
1 Aralık 2023

E-ticaret platformu Trendyol GO'nun kuryeleri, paket başına ücretlerin artırılmasını talep ederek düşük zammı protesto ediyor. İstanbul Alibeyköy ofisinden başlayan eylemler, şirketin Maslak'taki genel merkezi önüne kadar devam etti. Kuryeler, yakıt giderlerinin karşılanması, mola hakkı ve diğer çalışma koşullarının iyileştirilmesini istiyor. 2022'de benzer eylemler sonucunda işçilerin talepleri karşılanmıştı.
17 Ocak 2023

Pandemi sürecinde öne çıkan lojistik sektöründe, Türk şirketleri yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye başladı. Ekol şirketinin ardından, sektörün büyük oyuncularından Kıta ve Alışan da hisse satışı için yabancı şirketlerle görüşmelere başladı. ABD'li BDP International ve Dubaili Aramex, Türk lojistik şirketlerine talip olan yabancı firmalar arasında yer alıyor. Sektör yetkilileri, tedarik zincirindeki sorunların ve döviz kur avantajının yabancı yatırımcıların Türk lojistik şirketlerine olan ilgisini artırdığını belirtiyor.
5 Ocak 2023

Trendyol GO kuryeleri, beklenen zammın yapılmaması üzerine İstanbul'da greve başladı. Alibeyköy Trendyol GO Ofisi yetkilileriyle görüşmelerden sonuç alamayan kuryeler, şirketin Maslak'taki genel merkezi önünde toplandı. Kuryeler, düşük zammı kabul etmeyerek çalışma koşullarının iyileştirilmesi için 15 talepte bulundu. 2022 başında da kargo ve kurye işçileri benzer eylemler gerçekleştirmişti.
17 Ocak 2023
Daha fazla

DHL Grup'un MNG Kargo'yu satın alması, DHL Grup'un uluslararası lojistik uzmanlığından ve geniş küresel ağından faydalanmasını sağlayacak. Ayrıca, MNG Kargo'nun DHL e-ticaret biriminin bir parçası olması, şirketin daha da büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayacaktır.

İşaretlediklerim