19 Ocak 2024 Ödüller · Kadın Hakları · Toplumsal Cinsiyet Eşitliği

SES, yılın ilham veren kadınlarını açıkladı

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 'SES Yılın Kadınları' ödülleri, toplumsal cinsiyet eşitliği ve barış için dayanışmaya katkıda bulunan, kadın hakları mücadelesinde öncü olan 13 kadın ve gruba verildi. Ödüller, Pera Müzesi'nde düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Ödül alanlar arasında A Milli Kadın Voleybol Takımı, Kızılcık Şerbeti dizisinin oyuncuları ve meme kanseri teşhisinde yenilikçi bir icat geliştiren Canan Dağdeviren gibi isimler yer aldı. Gastronomi alanında ödüllü Şef Ebru Baybara Demir, yaptığı işlerde Atatürk'ten ilham aldığını belirtti.

Benzer haberler

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 'SES Yılın Kadınları' ödülleri, kadın hakları ve cinsiyet eşitliği mücadelesinde öncü rol oynayan 19 kadına verildi. Ödüller, Pera Müzesi'nde düzenlenen bir törenle sahiplerine takdim edildi. TİP Milletvekili Sera Kadıgil ve şarkıcı Gülşen'in de aralarında bulunduğu ödül sahipleri, direniş ve umut temalarıyla öne çıktı. Kadın Koalisyonu'na Yaşam Boyu Başarı Ödülü verildi.
27 Ocak 2023

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, seçimler sonrası göreve başlayacak olan yeni iktidardan 'Kadın ve Eşitlik Bakanlığı' kurulmasını, kadın sivil toplum örgütlerinin karar alma süreçlerine aktif katılımını ve seçim listelerinde kadınların eşit temsilini sağlayacak fermuar sisteminin uygulanmasını talep etti. Akademisyen ve yazar Serpil Sancar, kadınların siyasette eşit ve aktif aktörler olması gerektiğini ve cinsiyet eşitliğini sağlayacak yöntemlerin siyasi partiler ve seçim yasalarına eklenmesi gerektiğini vurguladı.
5 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ne bu yıl layık görülen isimleri sosyal medya hesabından duyurdu. Ödül kategorileri ve kazananları arasında Bilim dalında Süleyman Uludağ, Kültür dalında Ali Birinci, Müzik dalında Emel Sayın, Resim dalında İlhami Atalay, Karikatür dalında Hasan Aycın, Sinema dalında Sami Şekeroğlu, Dijital Sanat dalında Refik Anadol, Mimari dalında Sinan Genim ve Edebiyat dalında Nazan Bekiroğlu bulunuyor. Vefa Ödülleri'ne ise Attila İlhan, Barış Manço, İsmail Hakkı Uzunçarşılı, Muhsin Ertuğrul ve Samiha Ayverdi değer görüldü.
30 Ekim 2023

Şarkıcı Melike Şahin, Elle Style Awards Ödülleri'nde 'Yılın Stil Sahibi Müzisyeni' ödülünü alırken yaptığı konuşmada, cinsel yönelim ve kişisel tercihler nedeniyle yargılanmanın sona ereceğine inandığını belirtti. Toplumda dayanışma ve mutluluğun önemini vurgulayan Şahin, ödülünü hak ettikleri 'dik gülüşlere' ve ödedikleri bedellere adadığını ifade etti. Ayrıca, toplumsal baskılara karşı birlikte mücadele edeceklerine olan inancını dile getirdi.
14 Haziran 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın düzenlediği İstanbul Müzik Festivali kapsamında, genç kadın müzisyenlere destek sağlayan 'Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu' projesinin bu yılki kazananları belirlendi. Toplam 21 genç kadın müzisyen, eğitim ve kariyer gelişimleri için fon desteği almaya hak kazandı. Seçimler, bir seçici kurul tarafından yapıldı ve kazananlar 11 Haziran'da Süreyya Operası'nda konser verecek.
28 Nisan 2023
Daha fazla

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve barış için dayanışmaya katkıda bulunan, kadın hakları mücadelesinde öncü olan kişi ve grupların ödüllendirilmesi olumlu bir gelişmedir. Bu tür ödüller, toplumda farkındalık yaratma ve bu alandaki çalışmaları teşvik etme açısından önemlidir. Ayrıca, meme kanseri teşhisinde yenilikçi bir icat geliştiren gibi somut başarıların takdir edilmesi de pozitif bir haberdir.

İşaretlediklerim