3 Ağustos 2023 Politika · Ünlüler

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve eşi Sophie Gregoire Trudeau boşanma kararı aldı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve eşi Sophie Gregoire Trudeau, 18 yıllık evliliklerini sonlandırma kararı aldı. Trudeau, bu kararı sosyal medya hesabından duyurdu. Çiftin üç çocuğu bulunuyor. Kanada Başbakanlık Sözcüsü Alison Murphy, çiftin ayrılma kararıyla ilgili tüm yasal ve etik adımların atıldığını belirtti.

Benzer haberler

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ülkedeki Nazi savaş suçlularının isimlerini kamuoyuyla paylaşmayı düşünüyor. Bu konuda oluşturulan gizli bir raporun incelenmesi talimatını verdi. Raporun gizli tutulan ikinci kısmında, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından Kanada'ya kabul edilen ve Nazi olduğu ileri sürülen 2 bin kadar ismin bulunduğu iddia ediliyor. Ayrıca, 2017'de ölen eski Nazi askeri Peter Savaryn'e 1987'de 'Kanada Nişanı' verildiği ortaya çıkarıldı.
5 Ekim 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın eşi Zeynep Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın eşi Hatice Uysal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın eşi Nursen Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, sosyal medya üzerinden yayınladıkları videolu mesajla kadınlara 28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu için oy kullanma ve sandığa sahip çıkma çağrısında bulundu. Mesajlarında, çocukların ve kadınların özgürce yaşayabileceği bir ülke için bu eylemin önemine vurgu yaptılar.
26 Mayıs 2023

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, uzun süredir birlikte olduğu Andrea Giambruno'dan ayrıldığını duyurdu. Ayrılık kararı, Giambruno'nun kadın meslektaşlarına tacize varan yorumlarının bir TV programında yayınlanmasının ardından geldi. Meloni, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Giambruno'yla neredeyse 10 yıl süren ilişkisinin sona erdiğini belirtti ve birlikte geçirdikleri yıllar, yaşadıkları zorluklar ve kızları Ginevra için teşekkür etti.
20 Ekim 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, trans kadın sosyal medya fenomeni Selin Ciğerci'nin eski eşi Gökhan Çıra ile evlat edindikleri yönündeki iddialarının ardından suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Ciğerci, evlat edinmek için gerekli başvuruların yapıldığını ve çocuğun yakında kendisine geleceğini ifade etmişti. Ancak Bakanlık, Ciğerci ve Çıra'nın evlat edinme için resmi bir başvuruda bulunmadıklarını ve konuyla ilgili gerekli tüm tedbirlerin alınması için savcılığa başvurulduğunu belirtti.
27 Ocak 2023

Kıbrıs'ta Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ünsal'ın bir seminerde evlilik ve kadınlar hakkında yaptığı açıklamalar tepki çekti. Ünsal, kadınların kocalarının yatak davetine icabet etmek zorunda olduğunu ve evliliğin amacının çoğalmak olduğunu ifade etti. Bu sözler üzerine sekiz kadın milletvekili Ünsal'ı kınayan bir açıklama yaptı. Ünsal ise kendisinin İslam'ı anlattığını ve kendi görüşlerini değil, İslam'ın görüşlerini dile getirdiğini savundu. KKTC Din İşleri Başkanlığı ise Ünsal hakkındaki haberlerin asılsız olduğunu ve medyada çarpıtıldığını iddia etti.
13 Ocak 2023
Daha fazla

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve eşi Sophie Gregoire Trudeau'nin evliliklerinin sona erdiği haberinin doğası tarafsızdır. Haber, çiftin ayrılma kararını duyurmasıyla ilgilidir ve herhangi bir olumlu veya olumsuz değerlendirme içermemektedir.

İşaretlediklerim