3 Şubat 2024 Dünya · Güvenlik

Paris'te tren istasyonunda bıçaklı saldırı: Bir kişi ağır yaralı, toplam üç yaralı

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Lyon Garı'nda bir bıçaklı saldırı gerçekleşti. Saldırı sonucunda üç kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı, yaralılardan birinin durumu ağır. 32 yaşındaki saldırgan polis tarafından gözaltına alındı, ancak saldırının nedenine dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Benzer haberler

Fransa'nın başkenti Paris'te, silahlı olduğu ihbar edilen bir kişi polis tarafından vurularak öldürüldü. Olay, Paris'in 11. bölgesinde meydana geldi. Şüphelinin polislere silahını doğrultması üzerine polisler tarafından ateş açıldı ve şüpheli göğsünden aldığı dört kurşunla yaşamını yitirdi. Adli kaynaklar, ölen kişinin kimliğinin henüz belirlenemediğini ve elindeki silahın sahte olduğunu açıkladı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
23 Ocak 2023

Fransız 'terörle mücadele' polisi, Paris'te peçeli bir kadını 'tehdit ettiği' gerekçesiyle vurdu. Polis kaynağına göre, kadın kendisini havaya uçurmakla tehdit etmiş ve polisin emirlerine uymamış. Hükümet sözcüsü Olivier Véran, kadının 'peçe taktığını' ve 'cihatçı imalar içeren saldırgan ifadeler' kullandığını belirtti. Olayla ilgili iki ayrı soruşturma başlatıldı.
31 Ekim 2023

İstanbul Kartal'da, park halindeki bir otomobile kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucunda otomobilde bulunan iki kişi öldü, biri olay yerinde bulunan bir kadın olmak üzere iki kişi yaralandı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Polis, saldırgan veya saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.
18 Nisan 2023

Fransa'nın Nanterre kentinde 27 Haziran'da polisin açtığı ateş sonucu 17 yaşındaki sürücünün yaşamını yitirmesi sonrasında çıkan olaylarda 150 kişi gözaltına alındı. Olaya tepki gösterenler Nanterre, Lyon, Lille, Toulouse, Viry-Chatillon gibi farklı kentlerde protesto düzenledi. Protestolar sırasında araçlar, çöp bidonları ve kamu eşyaları ateşe verildi, polise taş atıldı ve polis eylemcilere biber gazıyla müdahale etti.
29 Haziran 2023

Çin'in Guangdong eyaletinde 25 yaşındaki bir saldırgan, bir anaokuluna bıçaklı saldırı düzenledi. Saldırı sonucunda altı kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Saldırgan olay yerinde gözaltına alındı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı ancak saldırıda ölenlerin kimlikleri hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.
10 Temmuz 2023
Daha fazla

Bir bıçaklı saldırı sonucunda insanların yaralanması ve saldırının şiddet içermesi nedeniyle haberin kötü bir olayı yansıttığı açıktır. Yaralanan kişilerin sağlık durumu ve saldırının toplum üzerindeki olumsuz etkisi, haberin kötü doğasını belirler.

İşaretlediklerim