1 Şubat 2023 Ekonomi · İş Dünyası

Gautam Adani dört günde şirket değerlerinde 72 milyar dolarlık kayıp yaşadı

Geçen sene Asya'nın en zengin insanı olan ve dünyanın en zengin üçüncü kişisi olarak gösterilen Gautam Adani'nin şirketleri, borç seviyesi, kara para aklama ve vergi kaçırma iddiaları nedeniyle büyük bir değer kaybı yaşadı. Bloomberg ve Reuters'ın raporlarına göre, Adani'nin şirket değerleri dört gün içinde 72 milyar dolar azaldı. Bu durum, Adani'nin kişisel servetinde de düşüşe neden oldu ve Forbes sıralamasında gerilemesine yol açtı. Adani, Asya'nın en zengin kişisi unvanını kaybetme riskiyle karşı karşıya.

Benzer haberler

Hindistanlı iş insanı Gautam Adani, şirketlerinin borç seviyesi, kara para aklama ve vergi kaçırma iddiaları nedeniyle dört günde 84 milyar dolar servet kaybına uğradı. Bu durum, Adani'nin Asya'nın en zengin kişisi unvanını kaybetmesine ve Forbes sıralamasında yedinci sıraya gerilemesine neden oldu. Bloomberg ve Reuters'ın raporlarına göre, Adani'nin şirket değerlerindeki düşüş devam ediyor ve bu durum onun dünya genelindeki zenginler sıralamasında da gerilemesine sebep oluyor.
1 Şubat 2023

Asya'nın en zengin insanı ve dünyanın en zengin üçüncü kişisi olan Gautam Adani'nin şirketleri, borç seviyesi, kara para aklama ve vergi kaçırma iddiaları nedeniyle 48 saatte 51 milyar dolar değer kaybetti. Bu durum, Adani'nin kişisel servetinde de büyük bir düşüşe neden oldu ve Forbes sıralamasında yedinci sıraya gerilemesine yol açtı. Üç gün sonunda toplam kayıp 68 milyar dolara ulaştı. Hindistan sermaye piyasası düzenleyicisi, Adani Grubu'nun offshore fon varlıklarına ilişkin Hindenburg Research'ün raporunu inceliyor.
31 Ocak 2023

Hindistanlı iş insanı Gautam Adani, hakkında ortaya atılan borç seviyesi, kara para aklama ve vergi kaçırma iddiaları sonucunda şirket değerlerinde büyük düşüş yaşadı. Bu durum, Adani'nin altı günde 118 milyar dolar kaybetmesine ve 'Asya'nın en zengin kişisi' unvanını kaybetmesine yol açtı. Kriz, Adani Grubu ile iş ilişkisi olan şirketleri ve kredi veren bankaları da olumsuz etkiledi. Adani ile ortaklıkları bulunan şirketler, ilerleyen günlerde büyük değer ve para kayıplarıyla karşı karşıya kalabilir.
4 Şubat 2023

Geçen sene Asya'nın en zengin insanı olan Gautam Adani'nin serveti, şirketlerine yönelik borç seviyesi, kara para aklama ve vergi kaçırma iddiaları nedeniyle büyük bir değer kaybına uğradı. Bloomberg ve Reuters'ın haberlerine göre, bu iddialar Adani Grubu'nun şirket değerlerinin kısa sürede düşmesine yol açtı. Adani Grubu iddiaları reddetse de, altı günde servetinde 118 milyar dolarlık bir azalma yaşandı.
3 Şubat 2023

Asya'nın en zengin insanı ve dünyanın en zengin üçüncü kişisi olan Gautam Adani'nin şirketleri, Hindenburg Research tarafından yayımlanan bir rapor sonrasında 48 saat içinde 51 milyar dolar değer kaybetti. Rapor, Adani Grubu'nun yüksek borç seviyeleri, vergi kaçırma ve kara para aklama iddialarını içeriyor. Bu iddiaların ardından yatırımcılar Adani'nin şirketlerindeki hisselerini satışa çıkardı ve Adani'nin serveti düşerek Forbes sıralamasında yedinci sıraya geriledi. Hindistan'ın sermaye piyasası düzenleyicisi, Adani Grubu'nun offshore fon varlıklarına ilişkin soruşturma başlattı.
28 Ocak 2023
Daha fazla

Bir iş insanının şirketlerinin değer kaybetmesi ve kişisel servetinde düşüş yaşaması, genellikle olumsuz bir durumu ifade eder. Ayrıca, kara para aklama ve vergi kaçırma gibi iddialar ciddi suçlamalar olup, bu tür haberler negatif bir imaja ve ekonomik istikrarsızlığa yol açabilir. Bu nedenle haberin doğası 'kötü' olarak sınıflandırılmıştır.

İşaretlediklerim