4 Ekim 2023 Hukuk · Siyaset

İYİ Partili Uğur Poyraz, yargıda yeni yapılanma uyarısı yaptı

İYİ Parti Antalya Milletvekili ve hukukçu Uğur Poyraz, Meclis'te yaptığı konuşmada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik başlatılan ve kapanan 'FETÖ soruşturmasını' gündeme getirdi. Poyraz, yargıda bazı isimler vererek 'yeni yapılanma' uyarısı yaptı. Akşener hakkında, 2016'da 'FETÖ üyeliği' iddiasıyla başlatılan ve son dört yılı gizli yürütülen soruşturmada yedi yıl sonra takipsizlik verilmişti. Poyraz, bu soruşturmanın süreç içinde geçirdiği aşamaları anlattı ve yargıda bir yapılanma içinde olup olmadığını kendileri ifade edeceklerini belirtti.

Benzer haberler

İYİ Parti Ankara Milletvekili Uğur Poyraz, üzerinde bir süredir çalıştığı 'yargıdaki yapılanma' dosyasını kamuoyuyla paylaşmayı planlıyor. Poyraz, yargıda yapılanma olduğuna dair ayrıntıları ve bu yapılanmanın siyasilere bağlandığına dair işaretleri de paylaşacak. Ayrıca, bu konuda suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.
2 Eylül 2023

İYİ Parti, Genel Başkanları Meral Akşener hakkında 'FETÖ' üyeliği iddiasında bulunan kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 'suç uydurma' maddesi kapsamında şikayetçi olduğunu duyurdu. Akşener hakkında 2016'da başlatılan ve son dört yıl gizli yürütülen 'FETÖ üyeliği' soruşturması, yedi yıl sonra verilen takipsizlik kararıyla erişime açıldı. İYİ Parti, bu soruşturmayı başlatan unsurun, kimliğini gizleyen bir kişinin 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden iki gün sonra suç uydurarak yaptığı isimsiz bir BİMER ihbarı olduğunu belirtti.
10 Eylül 2023

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Antalya milletvekili adayı Uğur Poyraz, partisinin 'yeteri kadar muhafazakâr, demokrat ve milliyetçi' olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaş meyve sebze üreticilerine yönelik tutumunu eleştirdi ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan bu konuda bir açıklama yapmasını beklediğini ifade etti. Antalya'nın sorunlarına değinen Poyraz, özellikle tarım ve turizm alanındaki problemleri, su sorununu ve hayat pahalılığını vurguladı. İktidarın seçimleri 'darbe' olarak nitelendiren açıklamalarını eleştiren Poyraz, İYİ Parti'nin Türkiye için bir emniyet supabı olduğunu ve seçmenin tedirgin olmadığını söyledi.
7 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, akademisyen ve yargı çalışanlarının maaşlarını iyileştirmeyi amaçlayan bir kanun teklifi sundu. Teklifin kabul edilmesi durumunda, özellikle büyük şehirlerdeki akademisyenlerin maaşlarında önemli artışlar öngörülüyor. Poyraz, akademisyenliğin cazip bir meslek haline getirilmesinin ve yargıdaki eşitsizliklerin giderilmesinin Türkiye'nin bilimsel ve demokratik hedeflerine ulaşmasında kritik olduğunu belirtti. Teklif, akademik teşvik ödeneğinin iki katına çıkarılmasını ve maaşlarda unvan ve kıdeme göre denge sağlanmasını içeriyor.
14 Haziran 2023

İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, Altın Portakal Film Festivali'nin iptaline tepki gösterdi. Poyraz, festivalin iptalinin trajik olduğunu belirtti ve 'Kanun Hükmü' adlı belgeselin sansürlemesinin festivalin iptaline yol açtığını ifade etti. Poyraz, sanatın ve sanatçının, basın özgürlüğü kapsamında gazetecinin eserlerini haberlerini görüşlerini ifade etme ve sergileme hakkının olduğunu vurguladı. Festivalin iptalinin darbeci ve sansürcü zihniyetlerin arzusunu gerçekleştirmek anlamına geldiğini belirtti.
30 Eylül 2023
Daha fazla

Haber, İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz'ın Meclis'teki konuşmasını ve Meral Akşener hakkında başlatılan ve kapanan 'FETÖ soruşturmasını' gündeme getirmesini anlatıyor. Haberde olumlu veya olumsuz bir durum veya sonuç belirtilmediği için haberin doğası 'nötr' olarak sınıflandırılabilir.

İşaretlediklerim