4 Haziran 2023 Sağlık · Uluslararası Politika

Belçika Başbakanı Alexander De Croo bisiklet kazası geçirdi ve hastaneye kaldırıldı

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, oğluyla birlikte bisiklete binerken kaza geçirerek yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kafasını yere çarpan ve kısa süre bilincini kaybeden De Croo'nun Gent Hastanesindeki testler sonucunda durumunun iyi olduğu belirlendi. Hafif yaralanan başbakan, birkaç saat sonra taburcu edildi ve pazar gününü dinlenerek geçireceği, kazanın gelecek haftaki programını etkilemeyeceği açıklandı.

Benzer haberler

HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, 13 Nisan'da Erzurum'un Karayazı ilçesinde seçim çalışmaları sırasında trafik kazası geçirdi. Kazada araçta sıkışan Beştaş, itfaiye ekiplerince kurtarıldı ve bel kemiğinde kırık tespit edilerek ameliyat edildi. Beştaş, tedavisinin bir süre daha hastanede devam edeceğini Twitter hesabından duyurdu ve geçmiş olsun dileklerinde bulunanlara teşekkür etti.
18 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tansiyon ve kalp ritmindeki bozukluklar nedeniyle Ankara Güven Hastanesi'ne kaldırıldı. Parti yetkilileri ve İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun açıklamalarına göre Akşener'in sağlık durumu iyi ve kontrol altında. Yapılan tetkiklerde ciddi bir sorun tespit edilmedi ve Akşener bir gün sonra taburcu edildi. Zorlu, Akşener'in yoğun çalışma temposundan dolayı yorulduğunu ve birkaç gün istirahat edeceğini belirtti.
13 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tansiyon ve kalp ritmindeki bozukluklar nedeniyle Ankara Güven Hastanesi'ne kaldırıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akşener'i hastanede ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Kılıçdaroğlu, Akşener'in sağlık durumunun iyi olduğunu ve en kısa sürede taburcu olmasını umduğunu ifade etti.
13 Ocak 2023

Diyarbakır'da, Gaziantep-Ağrı seferini yapan 'Yeni Diyarbakır' firmasına ait bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada, beş aylık bir bebek dahil olmak üzere toplam beş kişi öldü, 22 kişi yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kazayla ilgili iki şoför ve bir muavin gözaltına alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğunu ve 14 kişinin tedavi sonrası taburcu edildiğini açıkladı.
7 Ocak 2023

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, koşu yaparken düşerek yüzünde darbeye bağlı ezilme meydana geldi. Yaralanma nedeniyle Scholz, Hessen eyaletinde katılmayı planladığı Sosyal Demokrat Parti'nin eyalet meclisi seçim kampanyası için düzenlenecek etkinliklere gitmeyecek. Ancak hafta içinde katılacağı diğer etkinliklerin bu durumdan etkilenmeyeceği belirtildi.
3 Eylül 2023
Daha fazla

Haberde Belçika Başbakanı'nın bisiklet kazası geçirerek yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı bilgisi yer almakta. Bu tür bir kaza ve yaralanma olayı olumsuz bir durumu ifade ettiği için haberin doğası 'kötü' olarak sınıflandırılabilir. Ancak, başbakanın durumunun iyi olduğu ve kısa sürede taburcu edildiği bilgisi, olayın sonucunun olumlu olduğunu gösterse de, haberin genel doğası kazanın kendisi nedeniyle 'kötü' olarak değerlendirilmelidir.

İşaretlediklerim