24 Ağustos 2024 Denizcilik · Güvenlik · İş Sağlığı ve Güvenliği

Bandırma açıklarındaki Rus bandıralı gemide iki işçi öldü

Balıkesir'in Bandırma ilçesi açıklarındaki Rus bandıralı 'Navis 2' adlı gemide çalışan iki işçi, açığa çıkan gazdan zehirlendikleri değerlendirildikten sonra hayatını kaybetti. Olay yerine Sahil Güvenlik, Acil Sağlık ve AFAD KBRN ekipleri sevk edildi. İşçilerin cesetleri otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Benzer haberler

Marmara Denizi, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 'Batuhan A' adlı kargo gemisinin enkazında yapılan dalışta, kayıp altı kişiden birinin cesedi bulundu. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, 700'den fazla kişinin katılımıyla bölgede devam eden çalışmalarda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçların 51 metre derinlikteki geminin enkazında bir personelin cesedine ulaştığını açıkladı. Cesedin, gemide aşçılık yapan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç’a ait olduğu belirlendi. Gemi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta batmıştı.
17 Şubat 2024

Antalya'nın Kumluca ilçesi açıklarında 'Joe 2' adlı yabancı bandıralı alüminyum yüklü ticari gemi battı. Geminin 14 Suriye uyruklu mürettebatından ikisi Sahil Güvenlik helikopteriyle, üçü ise diğer ticari gemiler tarafından kurtarıldı. Arama kurtarma çalışmalarında bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı, sekiz kişinin aranmasına devam ediliyor. Denizdeki fırtına kurtarma çalışmalarını zorlaştırıyor ve olayla ilgili savcılık soruşturma başlattı.
5 Nisan 2023

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (BASKİ) ait arıtma tesisinde meydana gelen gaz kaçağı sonucu iki personel yaşamını yitirdi. Ceyhun Balcı ve Mustafa Karakoç, pompa arızası tamir ederken gaz kaçağı meydana geldi. Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Balcı ve Karakoç, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
31 Temmuz 2023

Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyan Türk bayraklı gemi, Karadeniz'deki fırtına nedeniyle Ereğli Limanı'na sığınmış, ancak buradan ayrıldıktan sonra irtibat kesilmiştir. Gemiyle iletişim kurma çalışmaları sürerken, Zonguldak Valiliği arama kurtarma çalışmalarının başlatılacağını duyurdu. Sahil Güvenlik ve Milli Savunma Bakanlığı izleme çalışmalarını sürdürüyor ve AFAD ekipleri de göreve hazır bekletiliyor.
19 Kasım 2023

Ukrayna'nın Herson Limanı'nda bulunan Türkiye menşeli Tuzla gemisi saldırıya uğradı ve geminin köprü üstünde yangın çıktı. Olayda can kaybı yaşanmazken, Savunma Bakanlığı ve gemi sahipleri mahsur kalan 12 Türk gemisinin kurtarılması için görüşmeler yapıyor. Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği yetkilisi Hakan Çendik, gemilerin ve personelin en kısa zamanda güvenli bir şekilde bölgeden ayrılmasını beklediklerini ifade etti.
25 Ocak 2023
Daha fazla

Haberde, Bandırma açıklarındaki bir gemide çalışan iki işçinin gazdan zehirlenerek hayatını kaybettiği belirtiliyor. Bu durum, insan hayatının kaybı ve zehirlenme gibi olumsuz olayları içerdiği için kötü bir haber olarak sınıflandırılabilir.

İşaretlediklerim