24 Temmuz 2023 Siyaset · Medya

Basın Konseyi, Halk TV ve CHP arasındaki sözleşme hakkında açıklama yaptı

Basın Konseyi, Halk TV ve CHP arasında imzalanan ve daha sonra iptal edilen sözleşme hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada, medya etiğinin örselenmesine izin verilmeyeceği belirtildi ve Halk TV'nin kendini haklı çıkarmak için CHP'yi suçladığı ifade edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Halk TV ile aralarındaki sözleşmeyi tek taraflı feshettiklerini duyurmuştu. Halk TV'nin imtiyaz sahibi Cafer Mahiroğlu ise, CHP'nin kanallarına 'sansür' uyguladığını öne sürmüştü.

Benzer haberler

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), Halk TV ile olan sözleşmesini feshettiği öğrenildi. Bu kararın, partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla alındığı belirtildi. Sözleşme kapsamında Halk TV, CHP'nin grup toplantılarını ve grup başkanvekili açıklamalarını canlı yayınlıyordu. Kararın partililere iletildiği belirtildi.
23 Temmuz 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Halk TV ile olan ilişkilerini sona erdirdiklerini duyurdu. Bu anlaşma kapsamında CHP'nin grup toplantıları ve grup başkan vekili açıklamaları canlı yayınlanıyordu. Erdem, anlaşmanın reklam, reklam klibi yayınlatma ve canlı yayın hizmeti dışında hiçbir hüküm içermediğini belirtti.
22 Temmuz 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Halk TV ile ilişkilerin sonlandırılmasının çalışanları hedef almadığını ifade etti. Erdem, Halk TV'nin 'sansür' suçlamalarını reddetti ve feshedilen sözleşmeyi hatırlattı. Halk TV'nin imtiyaz sahibi Cafer Mahiroğlu, bir programın iptal edildiğini açıklamıştı. Erdem, bu kararın sonlandırılan kurumsal ilişkiden kaynaklandığını belirtti.
23 Temmuz 2023

Halk TV imtiyaz sahibi Cafer Mahiroğlu, CHP'nin kanalına sansür uyguladığını iddia etti ve partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu bu durumdan geri adım atmaya çağırdı. Mahiroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'i 'karanlık biri' olarak nitelendirdi. Erdem, Halk TV ile aralarındaki sözleşmeyi tek taraflı feshettiklerini duyurmuştu. Mahiroğlu, Kılıçdaroğlu'ndan 'bu adımdan geri dönmesini' istedi.
24 Temmuz 2023

Halk TV'nin imtiyaz sahibi Cafer Mahiroğlu, 'Görkemli Hatıralar' programının iptal edildiğini duyurdu. Programın sunucusu Serhan Asker, iptal kararının CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem tarafından verildiğini iddia etti. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ise, iptal kararının CHP Genel Merkezi'nden gelen genelgeye göre alındığını belirtti. Eren Erdem'in bu suçlamalar hakkında bir açıklama yapması bekleniyor.
23 Temmuz 2023
Daha fazla

Bu haberdeki doğası tarafsızdır çünkü Basın Konseyi, Halk TV ile CHP arasında imzalanan sözleşme hakkında açıklama yaparak, medya etiğinin örselenmemesine vurgu yapmaktadır. Ayrıca, Basın Konseyi Yüksek Kurulu'nun olayı Basın Meslek İlkeleri yönüyle değerlendireceğini duyurması da tarafsızlığını göstermektedir.

İşaretlediklerim