21 Şubat 2023 Sağlık · Sosyal Sorunlar · Afet ve Acil Durum Yönetimi

Adıyaman'daki çadır kentte seyyar tuvaletin giderleri patladı ve çadırları pis sular bastı

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Adıyaman'da kurulan çadır kentte yaşayan depremzedeler, seyyar tuvaletlerin giderlerinin patlaması sonucu oluşan pis su baskınıyla karşı karşıya kaldı. Yetkililer, tuvaletlerin yanlış zemine kurulduğunu belirtirken, çadırda yaşayan bebekler, çocuklar ve yaşlılar bu koşullarda yaşamaya devam ediyor. Hijyen eksikliği nedeniyle bulaşıcı hastalıkların yayılma riski artarken, depremzedeler yaşadıkları sorunları dile getiriyor.

Benzer haberler

6 Şubat'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından 10 gün geçmesine rağmen, deprem bölgesinde barınma, ısınma, tuvalet, banyo, temiz su ve güvenlik sorunları çözülemedi. Prof. Dr. Ali Osman Karababa ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı, yardımların geç ulaştığını ve organizasyonun yetersiz olduğunu belirtti. Çadır kentlerin yeterli ve güvenli olmadığı, yangın riski taşıdığı ve hijyen sorunlarına yol açtığı ifade edildi. Bölgede ishal, uyuz gibi hastalıkların artış gösterdiği ve çöp sorununun da ciddi sağlık riskleri yarattığı vurgulandı.
16 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Adıyaman'da, binlerce kişi hayatını kaybetti ve birçok insan hala enkaz altında. Evleri yıkılan ya da hasar gören vatandaşlar dışarıda veya yakınlarının evlerinde kalıyor. Bu durumdan çocuklar ve hayvanlar da etkileniyor. Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki çocuklar, kuşların üşümemesi için boş bir arsada poşetten çadır yaptı.
12 Şubat 2023

6 Şubat'taki büyük depremlerden beş hafta sonra, Hatay'da depremzedeler temel ihtiyaçlarını karşılayamamaktan şikayetçi. Bir depremzede, devletin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yetersiz liderliğini eleştirerek durumlarını ifade etti. İskenderun'da ise yağmur sonucu AFAD'ın kurduğu çadır kentler su altında kaldı ve depremzedeler yaşadıkları zorlukları dile getirdi.
14 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerden sonra Hatay'da yaşanan sorunlar hala çözülemedi. Türk Tabipler Birliği İkinci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, devletin varlığının özel harekat ve asker ile sınırlı olduğunu, temiz su, elektrik, tuvalet ve sağlık hizmetlerinde ciddi eksiklikler olduğunu belirtti. AFAD'ın kurduğu tuvaletlerin Asi Nehri'ne atık bıraktığı, çevre kirliliğine yol açabileceği ifade edildi. Hatay'da enkazların olduğu gibi durduğu, temiz su ve barınma imkanlarının yetersiz olduğu, sağlık hizmetlerinin gönüllü hekimler tarafından yürütüldüğü ve diğer illere göre devletin bakış açısında ciddi farklar olduğu aktarıldı.
27 Şubat 2023

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Merkez Kayalık Mahallesi'nde bulunan 9 numaralı çadırkenti ziyaret etti. Yoğun yağışlar sonucu çadırkentin altından su aktığını ve çadırların ıslak olduğunu belirtti. Tutdere, yakacak odun, ısıtma, battaniye, yeme-içme ve hijyen gibi temel sorunların çözülmediğini ifade ederek AFAD yetkililerini göreve çağırdı ve sorunların çözülmesi için çağrıda bulundu.
16 Mart 2023
Daha fazla

Depremzedelerin yaşadığı çadır kentte seyyar tuvaletlerin giderlerinin patlaması sonucu oluşan pis su baskını, insanların yaşam koşullarını olumsuz etkileyen ve sağlık risklerini artıran bir durumdur. Bebekler, çocuklar ve yaşlılar gibi hassas grupların bu koşullarda yaşamak zorunda kalması ve hijyen eksikliği nedeniyle bulaşıcı hastalıkların yayılma riskinin artması, haberin kötü bir olayı yansıttığını göstermektedir.

İşaretlediklerim