3 Nisan 2024 Ekonomi · Siyaset

AK Parti'nin seçim yenilgisinin nedenleri ve emeklilere zam yapılmasının etkisi tartışıldı

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanarak son seçim sonuçlarını değerlendirdi. Toplantıda, AK Parti'nin seçim yenilgisinin ana nedenleri olarak ekonomik sıkıntılar, emeklilerle ilgili politikalar ve aday tespitinde yapılan yanlışlar belirlendi. Seçimlere katılım oranının düşmesi ve CHP'nin oylarını artırması gibi faktörler de ele alındı. Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere yönelik seyyanen bir zam yapması durumunda seçim sonuçlarının farklı olabileceğini öne sürdü.

Benzer haberler

AKP'nin yerel seçimlerde yaşadığı ağır yenilginin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partide gerekli değişikliklerin yapılacağını belirtti. Erdoğan, seçimlerde düşük katılım oranının partinin oy oranını etkilediğini ve bu durumun sebepleri üzerinde duracaklarını ifade etti. Ayrıca, milletin talepleri ve tenkitleri doğrultusunda partide bir değişim gerçekleştireceklerini ve daha güçlü bir şekilde yoluna devam edeceklerini söyledi. Erdoğan, eleştirilere karşı partinin birliğini koruma ve halka hizmet etmeye devam etme konusundaki kararlılığını vurguladı.
17 Nisan 2024

Mehmet Ocaktan, AK Parti'nin Mayıs seçimlerinde yüzde 35 oy alarak 2002 seviyelerine geri döndüğünü ve bu durumun partinin eski konforlu günlerinden uzak olduğunu gösterdiğini belirtiyor. Türkiye'de yüksek enflasyon ve yoksulluk oranlarına rağmen AK Parti'nin seçimlerde başarı elde etmesi dikkat çekici bulunuyor. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Erzurum mitinginde bile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum için oy istemesi, partinin eskisi gibi başarı hikayeleri anlatamadığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Parti yetkililerinin muhalefeti 'ihanet' ile suçlayan bir dil kullanması veya 'kumpas' hikayeleri anlatması, mevcut zorlukların bir yansıması olarak görülüyor.
18 Mart 2024

MAK Araştırma'nın kurucusu Mehmet Ali Kulat, cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın seçimlerde %5 veya üzeri oy alması durumunda seçimlerin ikinci tura kalabileceğini ve bu durumun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şansını artıracağını belirtti. Kulat, bu iki adayın özellikle İYİ Parti ve CHP'den memnun olmayan seçmenlerden oy alabileceğini ifade etti. Ayrıca, 2002 seçimlerinde Genç Parti'nin aldığı oy oranının AKP'nin iktidara gelmesinde dolaylı bir etkisi olduğunu hatırlatarak, benzer bir durumun bu seçimlerde de yaşanabileceğini ima etti.
27 Mart 2023

Orhan Bursalı, 2023 genel seçimlerinde AKP'nin güçlü bir konumda olmasına rağmen, son 10 ayda yaşanan ekonomik çöküş ve Erdoğan'ın emekçilere ve emeklilere karşı tutumu gibi faktörlerin partinin oy kaybına neden olduğunu belirtiyor. Muhalefetin, iktidarın ekonomi politikalarına karşı yürüttüğü aydınlatma çalışmalarının da önemli bir etkisi olduğunu vurguluyor. Ayrıca, seçime katılım oranında düşüş olduğunu ve bazı seçmenlerin oyunu değiştirdiğini veya sandığa gitmediğini ifade ediyor.
2 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sekiz farklı ilde düzenlediği mitinglere katılan vatandaşların büyük bir kısmının AKP'ye oy vermediği belirlendi. Kilis, Sivas, Ağrı, Hakkari, Çankırı, Tokat, Yozgat ve Batman illerinde yapılan mitinglere katılanların oy verme oranları ve kazanan partiler incelendiğinde, bu illerde AKP'nin oy kaybettiği ve farklı partilerin kazandığı görüldü. Erdoğan, bu sonuçları bir dönüm noktası olarak değerlendirdi.
24 Nisan 2024
Daha fazla

Haber, bir siyasi partinin seçim sonuçlarını değerlendirdiği ve gelecek stratejilerini belirlemeye çalıştığı bir toplantıyı konu alıyor. Bu, siyasi süreçlerin ve partilerin iç dinamiklerinin normal bir parçasıdır. Haberde olumlu veya olumsuz bir olaydan ziyade, bir analiz ve değerlendirme süreci anlatılmaktadır. Bu nedenle, haberin doğası nötr olarak değerlendirilebilir.

İşaretlediklerim