25 Temmuz 2023 Medya · İnsan Hakları · İfade Özgürlüğü

bianet Kadın ve LGBTİ+ hakları editörü Evrim Kepenek'in evine polis baskını düzenlendi ve gözaltına alındı

bianet'in Kadın ve LGBTİ+ hakları editörü Evrim Kepenek'in evine polis baskını düzenlendi ve Kepenek gözaltına alındı. Polis, aramanın ardından Kepenek'in ifadesini almak üzere emniyete götürüleceğini belirtti ancak hangi konuda ifade vereceği konusunda bilgi vermedi. Aynı gün içerisinde Mezopotamya Ajansı muhabirleri Delal Akyüz ve Fırat Can Arslan ile T24 editörü Sibel Yükler de evlerine düzenlenen baskınlarla gözaltına alındı.

Benzer haberler

Diyarbakır başsavcılığının başlattığı bir soruşturma kapsamında Mezopotamya Ajansı muhabirleri Delal Akyüz ve Fırat Can Arslan, T24 editörü Sibel Yükler, bianet editörü Evrim Kepenek ve gazeteci Evrim Deniz gözaltına alındı. Gözaltına alınan gazetecilerin ortak noktası Resmi Gazete’de yayımlanan hakim-savcı atamalarını paylaşmış olmaları. Sibel Yükler, Evrim Deniz ve Delal Akyüz adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Fırat Can Arslan tutuklandı. Evrim Kepenek de bir gün sonra serbest bırakıldı.
25 Temmuz 2023

Bianet'in Kürtçe yayını Bianet Kurdî'nin editörü Aren Yıldırım, İstanbul Üsküdar'daki evinde sabah erken saatlerde polis tarafından gözaltına alındı. Yıldırım, Fatih'teki Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Avukatı Ülkü Şahin, dosyada kısıtlama olduğunu ve 24 saat süreyle avukatla görüş yasağı bulunduğunu belirtti. Aren Yıldırım, aynı zamanda dilbilimci, çevirmen ve gazeteci olarak tanınıyor ve iki kitabın yazarı.
15 Mart 2023

Diyarbakır başsavcılığının başlattığı bir soruşturma kapsamında Mezopotamya Ajansı muhabiri Delal Akyüz İzmir'de, Fırat Can Arslan Ankara'da gözaltına alındı. Ayrıca T24 editörü Sibel Yükler de Ankara'daki evinde düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Gözaltıların sebebi henüz bilinmiyor. Fırat Can Arslan, geçen ay da gözaltına alınmış ve üç gün sonra serbest bırakılmıştı.
25 Temmuz 2023

İstanbul Başsavcılığı, gazeteci Evrim Kepenek hakkında 'dezenformasyon' soruşturması başlattı. Kepenek, 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamalarıyla ifadeye çağrıldı. Soruşturmanın, Kepenek'in 6 Şubat depremleri sonrasında yaptığı bir paylaşımla ilgili olduğu belirtildi. Kepenek, ifade vermek üzere İstanbul Adliyesi Basın Suçları Soruşturma Bürosu'na gitti ancak savcının toplantıya gitmesi nedeniyle ifade veremeden geri döndü.
2 Kasım 2023

Diyarbakır merkezli bir operasyonda gazeteci, avukat ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu 44 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 48'i tutuklandı. İstanbul Kadıköy'de, tutuklanan meslektaşları için basın açıklaması yapmak isteyen gazetecilere polis müdahale etti ve altı gazeteci gözaltına alındı. Gözaltına alınan gazeteciler arasında Pınar Gayıp, Zeynep Kuray ve diğer dört gazeteci bulunuyor.
29 Nisan 2023
Daha fazla

Bu olay, gazetecilere yönelik ev baskınlarının devam ettiğini göstermektedir.

İşaretlediklerim