30 Aralık 2023 Ekonomi · Toplumsal Sorunlar

İstanbul Maltepe'de bir AVM'de intihar girişiminde bulunan adamın ailesi, devlet büyüklerinin fakirin halinden anlamadığını ifade etti

İstanbul Maltepe'de bir alışveriş merkezinde 'Açım, çocuklarım aç, borcum var' diyerek intihar girişiminde bulunan Yılmaz Çakır'ın eşi Leyla Gedik, devlet büyüklerinin fakirin durumunu anlamadığını söyledi. Çakır'ın ağır yaralı olarak hastanede tedavi gördüğü ve yürüme ihtimalinin düşük olduğu belirtildi. Gedik, ailesinin geçimini kağıt toplayarak sağladığını ve maddi sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti. Ayrıca, devletin çocukları için aldıkları sosyal yardımdan kesinti yaptığını ve ev kirasının arttığını dile getirdi.

Benzer haberler

Diyarbakır'da bir düğün salonunda damadı ve bir çocuğu yaralayan zanlı S.A. tutuklandı. Zanlı, ifadesinde gelinin akrabası olduğunu ve gelini sevdiğini, ancak ailesinin rızası olmadığı için evlenemediğini belirtti. Saldırıyı düğünü bozmak amacıyla gerçekleştirdiğini, damadı öldürme niyetinde olmadığını ifade etti. Yaralanan damat Ahmet E'nin tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.
6 Eylül 2023

2018 yılında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın akrabaları ve korumaları tarafından Şenyaşar ailesinden iki kişinin hastanede öldürülmesi olayına ilişkin dava Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Emine Şenyaşar, oğlunun öldürülme tehlikesi konusunda uyarıda bulunduğunu ancak AKP'li Yıldız'ın ısrarıyla hastaneye götürüldüklerini ifade etti. Olayda yaralanan Mehmet Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar da tanık olarak dinlendi. Sağlık Bakanlığı avukatları, zarar gören iki ambulans için şikayetçi olduklarını belirtti. Mahkeme, tutukluların tutukluluk halinin devamına ve diğer eksik hususların giderilmesine karar vererek duruşmayı 15 Mart'a erteledi.
17 Ocak 2023

İstanbul'da böbrek hastası olan 52 yaşındaki Ahmet Emin Bilgin, 2011 yılında Medikal Park Göztepe Hastanesi'nde böbrek nakli operasyonu geçirdi. Nakilden üç gün sonra hayatını kaybeden Bilgin'e, Kızılay'dan alınan kanın HIV taşıdığı anlaşıldı. Mahkeme, Kızılay'ı 'tam kusurlu' buldu ve ailesine toplam 770 bin TL tazminat ödenmesine hükmetti.
20 Nisan 2023

AKP'den milletvekili aday adayı olan Efe Gazi Subaşı'nın lüks yaşam tarzı ve ailesinin dolandırıcılık suçlamaları dikkat çekiyor. Subaşı'nın babası ve AKP Adıyaman eski milletvekili Salih Fırat'ın da içinde olduğu dolandırıcılık davaları bulunuyor. İş insanı Imad Kaçkul, Fırat ve Subaşı ailesi tarafından dolandırıldığını iddia ederek suç duyurusunda bulunmuş. Sayit Subaşı'nın (Efe Subaşı'nın babası) 55 ayrı sahtecilik ve dolandırıcılık davası ve 16 arama kararı bulunduğu belirtiliyor.
29 Mart 2023

New York'ta metro istasyonunda Kemal Semrada tarafından tren raylarına itilerek ağır yaralanan Türk illüstratör Emine Yılmaz Özsoy için bağış kampanyası başlatıldı. Saldırı sonucu omurgasında ve başında ciddi yaralanmalar alan ve felç kalma riski taşıyan Özsoy, zor bir ameliyat geçirdi. Saldırgan Semrada, cinayete teşebbüsle suçlanarak tutuklandı ve kefaletle serbest bırakıldı. Özsoy'un tedavi masraflarını karşılamak için GoFundMe üzerinden bağış toplanıyor.
25 Mayıs 2023
Daha fazla

Haberde bir kişinin maddi sıkıntılar nedeniyle intihar girişiminde bulunması ve ağır yaralanması, ailesinin zor durumda olduğu ve sosyal yardımların kesintiye uğradığı gibi olumsuz durumlar anlatılmaktadır. Bu tür olaylar toplumda üzüntü ve endişe yaratan, olumsuz duygular uyandıran haberlerdir. Bu nedenle haberin doğası 'kötü' olarak sınıflandırılmıştır.

İşaretlediklerim