6 Şubat 2023 Doğal Afetler · Deprem

Kahramanmaraş'ta 7,6 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldi

Kandilli Rasathanesi ve AFAD, Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde 7,6 büyüklüğünde ve farklı derinliklerde bir deprem olduğunu duyurdu. AFAD Deprem Risk Azaltma Müdürü Prof. Orhan Tatar, bu sarsıntının artçı olmadığını, yeni bir deprem olduğunu belirtti. Aynı günün sabahında Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde başka bir deprem meydana gelmiş ve Türkiye'nin birçok ilinde hissedilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybının 912'ye yükseldiğini açıkladı.

Benzer haberler

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde yerel saat ile 12:57'de 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, depremin merkez üssü Ekinözü ilçesi olarak belirlendi ve sarsıntının 15,36 kilometre derinlikte olduğu tespit edildi. Depremle ilgili detaylar AFAD'ın sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı.
20 Mart 2023

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş'ta 4,2 büyüklüğünde bir deprem olduğunu duyurdu. Deprem, saat 10:05'te Göksun ilçesinde meydana geldi ve 22,17 kilometre derinlikte gerçekleşti.
20 Ağustos 2023

Kandilli Rasathanesi, Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde bir depremin sabah saat 4.17'de gerçekleştiğini bildirdi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ise depremin merkez üssünün Kahramanmaraş olduğunu ve büyüklüğünün 7,4 olduğunu açıkladı. Depremin ardından Kahramanmaraş'ta büyük bir yangın çıktı ve deprem sonucunda 284 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.
6 Şubat 2023

Gaziantep'te sabah saat 4.17'de 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, deprem sonucunda 18 kişinin öldüğünü ve 200 kişinin yaralandığını, ayrıca 60 binanın yıkıldığını açıkladı. AFAD ise depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde olduğunu ve can kaybının 76'ya ulaştığını duyurdu. Şanlıurfa Valisi Ayhan, 15 kişinin öldüğünü ve 30 kişinin yaralandığını belirtti.
6 Şubat 2023

Kandilli Rasathanesi, Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde bir depremin sabah saat 4.17'de gerçekleştiğini bildirdi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ise depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. Deprem sonucunda Adana'nın Huzurevleri Mahallesi'nde bir bina yıkıldı ve enkaz drone ile görüntülendi. Deprem, çevre illerde de hissedildi ve can kayıplarının olduğu bilgisi verildi.
6 Şubat 2023
Daha fazla

Depremler genellikle can ve mal kaybına yol açan doğal afetlerdir. Haberde belirtilen 7,6 ve 7,7 büyüklüğündeki depremler büyük yıkıma ve can kaybına neden olmuş, Cumhurbaşkanı'nın açıklamasına göre can kaybının 912'ye yükseldiği belirtilmiş. Bu nedenle haberin doğası kötü olarak sınıflandırılabilir.

İşaretlediklerim