30 Mayıs 2023 Hukuk ve Suç · Yunanistan · Sınır Güvenliği

Yunanistan'da Türkiye sınırı yakınlarında görevli beş sınır polisi insan kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına alındı

Yunanistan'ın Türkiye sınırına yakın Meriç bölgesinde görev yapan beş sınır polisi, insan kaçakçılığı yapmakla suçlanarak gözaltına alındı. Polislerin, insan kaçakçılığı yapan bir şebekeyle bağlantılı oldukları iddia ediliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında polislerin telefon görüşmeleri Ekim 2022'den itibaren dinlenmeye alınmış. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Yunanistan Polis Teşkilatı'nın bir açıklama yapması bekleniyor.

Benzer haberler

Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan’dan Türkiye’ye girmeye çalışan beş kişinin yakalandığını duyurdu. Edirne'de görev yapan Hudut Kartalları, bu kişileri yakaladı. Yapılan inceleme sonucunda yakalanan şahıslardan dört tanesinin FETÖ terör örgütü mensubu olduğu belirlendi.
3 Ekim 2023

The Guardian gazetesinin araştırmasına göre, Britanya İçişleri Bakanlığı, sığınmacıların Britanya'ya ulaşmasını engellemek amacıyla Türkiye'nin sınır polisine 3 milyon sterlin fon sağlamış. Fonlama, 2019 yılında 14 bin sterlin ile başlamış ve zamanla artarak 2023'te 3 milyon sterline ulaşmış. Fon, eğitim, personel sağlama ve sığınmacıların geri dönüşü ile yeniden entegrasyonunu hedefleyen bir projede kullanılmış. Türkiye'nin Britanya için stratejik önemi artmış ve Türkiye'deki Britanya İçişleri Bakanlığı çalışanlarının sayısı Britanyalı diplomatları geçmiş.
8 Haziran 2023

Türkiye'den yola çıkarak Yunanistan'ın Midilli ve Sisam adalarına gitmeye çalışan göçmenleri taşıyan iki bot battı ve en az beş kişi hayatını kaybetti. Sahil Güvenlik, botların göçmenler ya da insan tacirleri tarafından kasıtlı olarak batırıldığını iddia ediyor. Ancak, yüzme bilmeyen göçmenlerin olduğu durumlarda can kayıpları yaşanıyor. Birleşmiş Milletler'in verilerine göre, 2022'de 343 kişi deniz yoluyla Yunanistan'a gitmeye çalışırken yaşamını yitirmişti.
28 Ağustos 2023

Polonya İçişleri Bakanı Mariusz Kaminski, Rusya plakalı araçların Polonya'ya girişinin yasaklandığını açıkladı. Bu yasak, araç sahibinin Rusya vatandaşı ya da başka bir ülke vatandaşı olmasına bakılmaksızın hem ticari hem de hususi olmak üzere, tüm araçlar için geçerli olacak. Polonya, bu yasağı uygulayacağını duyuran 5'inci ülke oldu.
18 Eylül 2023

Kocaeli Topçular limanından Fransa'nın Sete kentine giden Galata Seaways isimli kargo gemisinde yaklaşık 15 kaçak sığınmacı tespit edildi. Gemi personeli kendilerini güvene alarak alarm verdi ve durum Fransa Sahil Güvenliği'ne iletildi. Fransa, durumu İtalya'ya bildirdi ve İtalya donanması Napoli açıklarında kurtarma operasyonu düzenledi. İki helikopterle gerçekleştirilen operasyon sonucunda 15 kişilik grup yakalandı ve İtalya Savunma Bakanı operasyonun başarıyla sonuçlandığını duyurdu.
11 Haziran 2023
Daha fazla

Yunanistan'da sınır polislerinin insan kaçakçılığı yapmakla suçlanarak gözaltına alınması, yasa dışı faaliyetler ve yolsuzlukla ilgili olumsuz bir durumu işaret etmektedir. Bu tür suçlamalar, genel olarak güvenlik ve adalet sistemine olan güveni zayıflatır ve mağdur olan göçmenler açısından da kötü sonuçlar doğurabilir.

İşaretlediklerim