3 Nisan 2023 Siyaset · Seçimler · Parti Politikaları

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, emek ve özgürlük ittifakı çerçevesinde zarar vermemeyi esas alarak seçimlere katılacaklarını belirtti

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, partisinin emek ve özgürlük ittifakı kapsamında seçimlere zarar vermemeyi esas alarak katılacağını açıkladı. HDP'nin Yeşil Sol Parti çatısı altında ortak liste önerisine karşılık TİP, bazı şehirlerde kendi adaylarıyla, bazı şehirlerde ise Yeşil Sol Parti listelerinden seçime gireceğini duyurdu. Erkan Baş, ittifakın kazandığı mevzileri riske atan tutum ve girişimlerden uzak durduklarını ve seçim bölgelerinin belirlenmesinde diğer muhalefet güçlerine zarar vermemeyi amaçladıklarını ifade etti.

Benzer haberler

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve partinin milletvekilleri, İstanbul'da gazetecilerle bir araya gelerek seçim takvimi ve ittifaklar hakkında soruları yanıtladı. Baş, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın sadece bir seçim ittifakı olmadığını, aynı zamanda bir mücadele ittifakı olduğunu belirtti. 15 Ocak'ta Kartal'da yapılacak mitingin ittifak için önemli olduğunu ve adaylık konusunun bu mitingden sonra netleşeceğini ifade etti. Ayrıca, HDP'nin kapatılması durumunda seçimlere katılım için mevcut seçenekler ve İyi Parti'nin HDP'ye yönelik yaklaşımı hakkında görüşlerini paylaştı.
9 Ocak 2023

HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti adı altında seçimlere girmesi beklenirken, emek ve özgürlük ittifakında yer alan TİP, bazı şehirlerde kendi logo ve adaylarıyla, bazı şehirlerde ise Yeşil Sol Parti listelerinden seçime gireceğini açıkladı. HDP'li Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş, TİP'e ortak liste çağrısında bulundu. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, TİP'in hiçbir imtiyaz talep etmediğini ve HDP'ye zarar verebilecek yerlerde seçime girmeyerek Yeşil Sol Partiyi destekleyeceklerini ifade etti.
4 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin ortak aday çıkarması gerektiğini ve bu sayede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı yüzde 60-70 gibi yüksek bir oy oranıyla zafer elde edilebileceğini belirtti. TİP, Hatay'da toplanan parti meclisinde bazı şehirlerde seçimlere ittifak çatısı altında kendi amblemiyle katılma kararı aldı. Ayrıca, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının desteklenmesi yönünde değerlendirmeler yapıldı.
13 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, anketlerde düşük oy oranları gösterilmesine rağmen seçmenlere partiye oy vermeleri konusunda güven verdi. Emek ve özgürlük ittifakı çatısı altında seçime giren TİP, bazı bölgelerde kendi listesiyle yarışacak. Baş, seçim sisteminin değiştiğini ve ittifak sayesinde baraj sorunu olmadığını belirterek, özellikle büyük şehirlerde yeterli oyu alabileceklerini ifade etti. Ayrıca, seçmenlere 'Bir ilki başaracağız, gelin bunun parçası olun' diyerek TİP'e oy vermeleri için çağrıda bulundu.
6 Mayıs 2023

Emek ve özgürlük ittifakı, 14 Mayıs seçimlerine dair politik mutabakat metnini Ankara'da duyurdu. Türkiye İşçi Partisi (TİP), 49 il ve 52 seçim bölgesinde kendi adaylarıyla seçime gireceğini açıklarken, ittifaktaki diğer partiler Yeşil Sol Parti listelerinden seçimlere katılacak. İttifak, seçimlerden güçlü bir halk desteği almayı ve Meclis'te emek, barış ve demokrasi yanlısı bir temsiliyet sağlamayı hedefliyor. Partiler, aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na pazar günü saat 17:00'ye kadar bildirmek zorunda.
8 Nisan 2023
Daha fazla

Haberde, bir siyasi partinin seçim stratejisi ve ittifak içindeki pozisyonu hakkında bilgi verilmektedir. Bu tür haberler, siyasi bir kararın duyurulması niteliğinde olduğu için genellikle tarafsız bir doğaya sahiptir. Haberde herhangi bir olumlu veya olumsuz sonuçtan ziyade bir siyasi sürecin işleyişi aktarılmaktadır.

İşaretlediklerim