9 Ağustos 2024 Ankara · Trafik kazası

Ankara'da otobüs kazasında dokuz kişi öldü, 26 kişi yaralandı

Ankara Eskişehir yolunda bir yolcu otobüsü üst geçit direğine çarptı. Kazada dokuz kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı. Vali, kazada fren izinin olmadığını ve şoförün uyumuş olabileceğini belirtti. Olay yerine çok sayıda itfaiye, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi ve güzergah trafiğe kapatıldı.

Benzer haberler

Çanakkale'den Ankara'ya giden Metropol Turizm'e ait bir tur otobüsü, Bursa'nın İnegöl ilçesi Şehitler mevkisinde bariyere çarparak devrildi. Kazada, otobüs sürücüsü ve iki öğrenci hayatını kaybetti, 44 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi ve çoğunluğunun ayakta tedavi edildiği bildirildi. Bursa Valisi Yakup Canbolat, kazada Ankara Etimesgut Cenk Yakın Ortaokulu öğrencilerini taşıyan otobüsün devrildiğini ve üç kişinin öldüğünü açıkladı.
1 Mayıs 2023

Diyarbakır'dan Bodrum'a giden bir yolcu otobüsü, Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesi Haydarlı yol ayrımı Karabedir Kavşağı'nda devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre altı kişi yaşamını yitirdi ve çok sayıda yolcu yaralandı. Olay yerine ambulans, itfaiye, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi.
5 Şubat 2023

İstanbul TEM Otoyolu’nda altı aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında iki kişi hayatını kaybetti, beş kişi yaralandı. Kaza, İSTOÇ mevkisinde Ankara istikametinde meydana geldi. Kazaya karışan araçların sürücüleri tutanak tutarken, aynı yönde ilerleyen üç araba da bu araçlara ve sürücülere çarptı. Olay nedeniyle otoyolun Ankara istikametindeki üç şerit geçişlere kapatıldı, ancak yol temizliğinin ardından trafik normale döndü.
15 Eylül 2024

Amasya Merzifon'da bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada 6 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı. Ankara'dan Tokat'a gitmek üzere yola çıkan otobüs, Merzifon organize sanayi bölgesi yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Yaralılar Merzifon Devlet Hastanesine kaldırıldı.
30 Eylül 2023

İskenderun-Antakya kara yolunda, kimliği belirsiz bir kamyon sürücüsü, Topboğazı mevkiinde bir çekiciyle çarpıştı. Kazada, kamyon sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçen kamyon, asker uğurlama töreni için bekleyen 11 araca çarptı. Bu feci kazada 12 kişi yaşamını yitirdi, 31 kişi yaralandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazayla ilgili bilgi vererek yaralıların durumu hakkında açıklamalarda bulundu.
6 Mayıs 2023
Daha fazla

Haberde bir yolcu otobüsünün kaza yapması sonucu dokuz kişinin hayatını kaybettiği ve 26 kişinin yaralandığı belirtiliyor. Bu tür olaylar genellikle trajik ve olumsuz olarak değerlendirilir. Ayrıca, kazanın nedeninin şoförün uyuması olabileceği ve olayın ardından trafiğin kapatıldığı bilgisi de durumu daha da kötüleştiriyor.

İşaretlediklerim