7 Nisan 2023 Ekonomi · Kraliyet Ailesi

İngiltere Kralı 3. Charles'ın portresinin yer aldığı yeni banknotların tasarımları açıklandı

İngiltere Merkez Bankası, Kral 3. Charles'ın portresinin bulunduğu 5, 10, 20 ve 50 poundluk banknotların tasarımlarını tamamladığını ve basım aşamasında olduğunu duyurdu. Yeni banknotların 2024 yılının ortasında dolaşıma girmesi beklenirken, Kraliçe 2. Elizabeth'in portresinin bulunduğu mevcut banknotlar da yasal ödeme aracı olarak kullanılmaya devam edecek. Banka, çevresel ve finansal etkileri en aza indirmek amacıyla yeni banknotların sadece eskimiş olanların yerine ve talep artışını karşılamak için basılacağını açıkladı.

Benzer haberler

Avustralya Merkez Bankası, Kraliçe 2. Elizabeth'in vefatının ardından tahta çıkan Kral 3. Charles'ın portresinin yeni beş dolarlık banknotlarda yer almayacağını açıkladı. Yeni banknotlar, yerli Avustralyalıların kültür ve tarihini onurlandıracak şekilde tasarlanacak ve birkaç yıl içinde basılacak. Mevcut banknotlar ise bu süreçte kullanılmaya devam edecek. Karar, muhalefet lideri Peter Dutton tarafından eleştirilirken, Yeşiller partisi senatörü Lydia Thorpe tarafından olumlu karşılandı.
2 Şubat 2023

İngiltere Kralı 3. Charles'ın 'Illustrated London News' dergisi için sipariş edilen ilk resmi portresi, ressam Alastair Barford tarafından çizildi ve Londra'da tanıtıldı. Barford, portreyi çizerken Kral'ın karşısında oturmadığını, onu Buckingham Sarayı'nda bir resepsiyonda gözlemleyerek ve fotoğraflarını çekerek çalıştığını belirtti. Portrede, Kral'ın kolunda yerli Amazon lideri tarafından hediye edilen bir bileklik de görülüyor. Kral 3. Charles'ın taç giyme töreni 6 Mayıs'ta gerçekleşecek.
4 Nisan 2023

İngiltere Kralı 3. Charles için 6 Mayıs'ta Westminster Katedrali'nde düzenlenecek taç giyme töreni, kraliyet ailesi için bir dizi yenilik getirecek. Tören, Canterbury Başpiskoposu Justin Welby tarafından yönetilecek ve beş bölümden oluşacak. Törende gençlere önem verilecek, Britanya'nın değişimi vurgulanacak, çeşitli dillerde ilahiler söylenecek ve ilk kez kadın rahipler görev alacak. Ayrıca, Kraliyet mücevherleri tarihte ilk kez Hristiyan olmayan kişiler tarafından sunulacak.
30 Nisan 2023

Kral Charles’ın portresini taşıyan 5, 10, 20 ve 50 sterlinlik banknotlar dolaşıma girdi. Yeni banknotlar, yıpranmış olanların yerine ve banknotlara olan talepteki genel artışı karşılamak amacıyla basılacak. Kraliçe 2’nci Elizabeth’in portresinin yer aldığı banknotlar da kullanılmaya devam edecek. Yeni banknotların yavaş yavaş yayılması bekleniyor.
5 Haziran 2024

Prenses Eugenie, Kraliçe Elizabeth'in küçük oğlu Prens Andrew ve Sarah Ferguson'un kızı, 30 Mayıs'ta bir erkek bebek dünyaya getirdiğini duyurdu. Bebeğe Ernest George Ronnie Brooksbank adı verildi. Prenses Eugenie, bebekle birlikte iki yaşındaki oğlu Augie'nin de fotoğraflarını Instagram üzerinden paylaştı. Ernest, Kraliçe Elizabeth'in ölümünden sonra kraliyet ailesine katılan ilk torun ve tahtın 13'üncü varisi oldu.
6 Haziran 2023
Daha fazla

Haber, İngiltere Merkez Bankası'nın yeni banknotların tasarımını tamamladığını ve basım aşamasında olduğunu duyurmasını içeriyor. Bu, bir ülkenin normal para politikası ve günlük işleyişinin bir parçasıdır ve genellikle olumlu veya olumsuz bir değerlendirme gerektirmez. Haberde herhangi bir olumsuzluk veya olumlu bir gelişme belirtilmediği için haberin doğası nötr olarak değerlendirilebilir.

İşaretlediklerim