8 Haziran 2023 Hukuk · Siyaset

Şanlıurfa Adliyesi önünde adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar, AKP'li İbrahim Halil Yıldız'a hakaret ettiği iddiasıyla para cezasına çarptırıldı

2018 yılında eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar, saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte 2021'de Şanlıurfa Adliyesi önünde adalet nöbeti başlatmıştı. Eylemin 518'inci gününde sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında dava açılan Şenyaşar, ikinci duruşmada 'kamu görevlisine hakaret' iddiasıyla 8 bin TL adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.

Benzer haberler

2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ve saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, adalet arayışlarını sürdürüyor. Aile, Adalet Bakanlığı'na yürümek istedi ancak polisler tarafından engellendi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'la görüşmek isteyen aile, bakanlık binasına girişlerinin de engellendiği belirtildi.
2 Ağustos 2023

2018 yılında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın akrabaları ve korumaları tarafından Şenyaşar ailesinden iki kişinin hastanede öldürülmesi olayına ilişkin dava Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Emine Şenyaşar, oğlunun öldürülme tehlikesi konusunda uyarıda bulunduğunu ancak AKP'li Yıldız'ın ısrarıyla hastaneye götürüldüklerini ifade etti. Olayda yaralanan Mehmet Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar da tanık olarak dinlendi. Sağlık Bakanlığı avukatları, zarar gören iki ambulans için şikayetçi olduklarını belirtti. Mahkeme, tutukluların tutukluluk halinin devamına ve diğer eksik hususların giderilmesine karar vererek duruşmayı 15 Mart'a erteledi.
17 Ocak 2023

2018 yılında AKP Milletvekili Halil Yıldız'ın akrabaları ile Şenyaşar ailesi arasında yaşanan ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı kavgada aranan İbrahim Yıldız, tedavi gördüğü hastanede öldü. Olay iki ayrı dava olarak işyeri ve hastane kategorilerinde incelenmekteydi. İbrahim Yıldız, olay sırasında kaçak durumdayken AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yeğeniyle evlenmiş ve bir çocuk sahibi olmuştu. Yıldız'ın cenazesi otopsi için Urfa Adli Tıp Morgu'na götürüldü.
18 Mart 2023

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya, 'silahlı terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla verilen iki yıl sekiz ay 15 günlük hapis cezası, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2'nci Ceza Dairesi tarafından onandı. Yerel mahkemenin kararında usul ve esasa dair bir hukuka aykırılık bulunmadığına karar verilerek, temyiz başvurusu reddedildi. Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik ifadeleri nedeniyle soruşturma geçirmiş ve ilk derece mahkemesi tarafından hapis cezasına çarptırılmıştı.
27 Ocak 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne F Tipi Cezaevi'nde kaldığı sırada, bir kadının kendini eşi Başak Demirtaş olarak tanıtarak kızlarının trafik kazası geçirdiğini söylemesi üzerine büyük bir panik yaşadı. Kadının yalan söylediği ve Erzurum'da yaşayan, kendisini AKP'li siyasetçi olarak tanıtan 56 yaşındaki Ş.P. olduğu ortaya çıktı. Demirtaş'ın avukatları ve cezaevi yönetimi tarafından yapılan suç duyurusu sonucunda Ş.P. hakkında soruşturma başlatıldı ve avukatlar manevi tazminat davası açmaya hazırlandı.
19 Ocak 2023
Daha fazla

Bir kişinin aile üyelerinin öldürülmesi ve adalet arayışı içindeyken 'kamu görevlisine hakaret' iddiasıyla para cezasına çarptırılması olumsuz bir durumu ifade etmektedir. Bu haber, adalet arayışındaki bireylerin karşılaştığı zorlukları ve hukuki mücadelelerini yansıttığı için kötü olarak sınıflandırılabilir.

İşaretlediklerim