24 Eylül 2023 Siyaset · Parti Kongreleri

CHP Ankara İl Kongresi'nde Prof. Dr. Ümit Erkol İl Başkanı seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Olağan Kongresi, Ankara Ulus'taki Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongrede Prof. Dr. Ümit Erkol ve Sercan Çığgın İl Başkanlığı için yarıştı. Blok liste ile yapılan seçimlerde Erkol, 340 oy alarak İl Başkanı seçildi. Rakibi Çığgın ise 241 oy aldı. Erkol, kongrede yaptığı konuşmada partideki yenilikçilik tartışmalarına değindi.

Benzer haberler

CHP'nin kurultay sürecinde ilçe kongrelerini tamamlamasının ardından Ankara il başkanlığı için iki isim öne çıkıyor: Sercan Çığgın ve Ümit Erol. Çığgın, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili olarak görev yapıyor ve CHP'nin Ankara'da daha fazla belediye kazanması için çalışacağını belirtiyor. Erol ise 11 yıl önce il yönetim kurulunda yer almış bir isim. Ancak Erol'un geçmişte CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet etmiş olması dikkat çekiyor.
2 Eylül 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 4-5 Kasım'da düzenlenecek kurultay öncesi İstanbul il başkanını belirleyecek kongre 8 Ekim'de gerçekleştirilecek. Kongrede aday olan Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve Cemal Canpolat'ın yarışı, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yakından takip ediliyor. Kılıçdaroğlu'nun Canpolat'ı desteklediği ve genel başkan yardımcılarının İstanbul'da 'karargah' kurarak Canpolat için çalıştığı belirtiliyor. Ayrıca, Canpolat'ın adaylık açıklamasını duyurduğu Twitter hesabındaki yeniden gönderimler ve beğenilerin ücretli olarak yapıldığı iddia ediliyor.
28 Eylül 2023

Saadet Partisi genel merkezinde yapılan toplantı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak duyuruldu. Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığını üstleneceği belirtildi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, seçimi birinci turda kazanmak için çalışacaklarını ifade ederek Kılıçdaroğlu'nu görüşmeye davet etti. TİP Genel Başkanı Erkan Baş da Kılıçdaroğlu'nu tebrik ederek başarılar diledi.
6 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) TBMM Grubu, 26 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıda, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak bundan sonraki süreçlerde grup adına karar almak üzere genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu oybirliğiyle yetkilendirdi. Grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un imzasıyla yapılan açıklamada, toplantıda aday belirleme konusunda da ortak bir metin üzerinde anlaşma sağlandığı belirtildi. Aynı yetkilendirmenin CHP Parti Meclisi'nden de çıkması beklenmektedir.
26 Şubat 2023

28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun ardından CHP'de değişim talepleri artmış ve kurultay zamanlaması tartışılmaya başlanmıştır. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim kaybetmesi sonrası parti içindeki değişim sesleri yükselirken, Kılıçdaroğlu'nun kurultayda aday olmayı düşünmediği ve yerine bir isim işaret edeceği konuşuluyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adı genel başkanlık için geçerken, mevcut delege yapısında şansının düşük olduğu ancak değişebileceği ifade ediliyor. İmamoğlu'na yakın kaynaklar, siyasi yasak getirilmesi endişesi taşıyor ve bu durumda 'emanetçi' formülünün devreye girebileceği belirtiliyor.
30 Mayıs 2023
Daha fazla

Haber, bir siyasi partinin olağan kongresini ve bu kongrede yapılan seçimleri anlatmaktadır. Haberde olumlu ya da olumsuz bir durum ya da olay belirtilmemiştir, bu yüzden haberin doğası tarafsızdır.

İşaretlediklerim