23 Ağustos 2024 Güvenlik · Uluslararası İlişkiler

NATO, Almanya'daki Geilenkirchen hava üssünde güvenlik seviyesini artırdı

NATO, Almanya'nın Geilenkirchen kentindeki hava üssünde potansiyel tehdit teşkil eden istihbarat bilgileri nedeniyle güvenlik seviyesini yükseltti. Aktif görevi bulunmayan personel tedbir amaçlı eve gönderildi. Hava üssündeki operasyonların devam ettiği belirtildi. NATO, personelin güvenliğinin öncelikli olduğunu vurguladı.

Benzer haberler

Almanya'da Köln-Wahn Askeri Hava Üssü, sabotaj şüphesiyle giriş çıkışlara bir süreliğine kapatıldı. Savunma Bakanlığı Sözcüsü Arne Collatz, üssün izinsiz bir giriş sebebiyle kapatıldığını ve sabotaj şüphesinin bulunduğunu belirtti. Üsse verilen suyun değerlerinde anormal bir artış görüldüğü için kirletilmiş olabileceği düşünülüyor. Ayrıca, Geilenkirchen'deki NATO üssü de sabotaj şüphesiyle kapatıldı.
14 Ağustos 2024

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrası Türkiye'ye yardım için gelen Alman arama-kurtarma ekipleri, Hatay'daki güvenlik durumu hakkında aldıkları bilgiler sebebiyle çalışmalarını geçici olarak durdurdu. Avusturya'nın da benzer güvenlik gerekçeleriyle yardım ekiplerini geri çekme kararı aldığı bildirilmişti. Alman Federal Teknik Yardım Kurumu (THW) ve ISAR ekipleri, enkazdan can kurtarmaya yönelik somut bir ipucu almaları durumunda bölgeye geri döneceklerini açıkladı.
11 Şubat 2023

İran'ın başkenti Tahran'dan Almanya'ya gelen bir uçağa yönelik saldırı tehdidi nedeniyle Hamburg Havalimanı'nda alarma geçildi. Alman polisi, uçağa ilişkin saldırı tehdidi içeren bir e-posta aldığını bildirdi. Uçağın Hamburg'a indiği ve özel bir alana çekildiği, uçaktan indirilen 198 yolcu ve 16 mürettebatın ayrı bir alanda güvenlik kontrolünden geçirildiği belirtildi. Havalimanına iniş ve kalkışların iki saat kapatıldığı, yapılan güvenlik aramalarında bir olumsuzluk olmadığı anlaşıldıktan sonra havalimanının tekrar uçuşlara açıldığı kaydedildi.
9 Ekim 2023

Almanya Genelkurmay Başkanı Carsten Breuer, Rusya'nın NATO'ya oluşturduğu tehdit sebebiyle Alman ordusunun beş yıl içinde 'savaşa hazır' hale gelmesi gerektiğini belirtti. Breuer, bu sürecin savaş çıkacağı anlamına gelmediğini, ancak böyle bir olasılığın mevcut olduğunu ifade etti. Ayrıca, Almanya'nın savunma kabiliyetinin artırılması için personel ve malzeme hazırlığı yanında toplum ve orduda bir zihniyet değişikliğine ihtiyaç olduğunu vurguladı. Haberde, Ukrayna'nın savaşı kaybetmesi halinde yaklaşık on milyon kişinin daha Batı Avrupa'ya, özellikle Almanya'ya göç edeceği olasılığına da değinildi.
10 Şubat 2024

Türkiye'nin yaşadığı deprem felaketinin ardından NATO'ya bağlı dört farklı karargah bayraklarını yarıya indirdi. Bu karargahlar İzmir'deki NATO Müttefik Kara Komutanlığı, Belçika'daki NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargâhı, Brüksel'deki NATO Ana Karargâhı ve ABD'deki NATO Müttefik Dönüşüm Komutanlığı olarak sıralanıyor. Bu hareket, NATO'nun Türkiye'ye olan dayanışmasını ve desteğini simgelemektedir. Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsılmış ve bu depremlerde en son açıklanan verilere göre 3,549 kişi hayatını kaybetmiştir.
7 Şubat 2023
Daha fazla

Haber, NATO'nun Almanya'daki bir hava üssünde güvenlik seviyesini yükseltmesi ve personelin güvenliğini sağlamak için alınan tedbirleri anlatıyor. Bu durum, ne olumlu ne de olumsuz bir olay olarak değerlendirilebilir. Güvenlik önlemlerinin artırılması, potansiyel bir tehdit karşısında alınan bir önlem olarak nötr bir haber niteliği taşır.

İşaretlediklerim