3 Nisan 2024 Sanat · Doğa · Fotoğrafçılık

Dünya Doğa Fotoğrafçılığı Ödülleri sahiplerini buldu

Dünya Doğa Fotoğrafçılığı Ödülleri, dünyanın dört bir yanından eşsiz doğa fotoğraflarının yarıştığı bir etkinlik olarak bu yıl da sahiplerini buldu. Yılın Doğa Fotoğrafçısı Büyük Ödülü, Shetland Adaları açıklarında suyun altında iki sümsük kuşunun fotoğrafını çeken Tracey Lund'a verildi. Ödül kazanan diğer fotoğraflar arasında yavru bir fil, Taylan'daki baykuşa benzeyen bir bitki ve daha birçok farklı kategorideki doğa güzellikleri yer aldı. Kazanan fotoğraflar ve fotoğrafçılar, dünyanın farklı köşelerinden gelen binlerce başvuru arasından seçildi.

Benzer haberler

Komik Evcil Hayvan Fotoğraf Ödülleri bu yılki kazananlarını açıkladı. Ödüller, evcil hayvanların hayatımızdaki olumlu ve hayati rolünü vurgulamayı ve hayvan refahına katılımı teşvik etmeyi amaçlıyor. Kazananlar arasında köpek, kedi, at ve diğer canlılar kategorilerinde ödüller verildi. Ayrıca halkın seçimi ve sahibinin aynısı gibi özel kategorilerde de ödüller sahiplerini buldu.
8 Haziran 2024

Nikon Küçük Dünya Fotomikrografi Yarışması'nda ödüle layık görülen fotoğraflar açıklandı. Yarışmada birinciliği, kemirgen optik sinir başının canlı görüntüsüyle Hassanain Qambari kazandı. Yarışmada, mikroskopla görülebilen bir dünyanın güzelliğini yansıtan fotoğraflar teknik ve sanatsal yönleriyle değerlendirildi. 72 ülkeden ve çok çeşitli bilimsel disiplinlerden gelen 1900 başvuru arasından kazananlar seçildi.
20 Ekim 2023

1964 yılında BBC Yaban Hayatı Dergisi tarafından başlatılan ve bugün Londra Doğa Tarihi Müzesi’nin sürdürdüğü, yılın en iyi vahşi yaşam fotoğraflarının seçildiği yarışmanın adayları açıklandı. Yarışmada farklı dallarda ve yaş gruplarında fotoğraflar değerlendirilecek. Ödüller 10 Ekim’de açıklanacak ve seçilen 100 fotoğraf Londra’daki Doğa Tarihi Müzesi’nde sergilenecek.
1 Eylül 2023

World Press Photo tarafından verilen Yılın Dünya Basın Fotoğrafı ödülü, Ukraynalı fotoğrafçı Evgeniy Maloletka'nın Mariupol'deki bir hastaneye düzenlenen hava saldırısının ardından çektiği fotoğrafla kazandı. Fotoğrafta, saldırıdan hemen sonra sedyeyle taşınan 32 yaşındaki Iryna Kalinina görülüyor. Ayrıca, 'Yılın Hikayesi' ödülü Afganistan'daki 'Barışın Bedeli' serisiyle Mads Nissen'e, Uzun Süreli Proje ödülü ise 'Hırpalanmış Sular' projesiyle Anush Babajanyan'a verildi.
21 Nisan 2023

10. Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali'nde Fethi Kayaalp Büyük Ödülü, İsveçli yönetmen Fredrik Gertten’in 'Toplum Sözleşmesini Yırtmak' filmine verildi. Festivalde ikincilik ödülü Almanya yapımı 'Bekleyiş' filmine giderken, mansiyon ödülü Filipinler, Avustralya, ABD, Birleşik Krallık, Hong Kong ortak yapımı 'Delikado'ya verildi. Öğrenci filmlerine verilen Gaia Ödülü'nü ise Özbekistan yapımı 'Aralkum' kazandı.
16 Ekim 2023
Daha fazla

Dünya Doğa Fotoğrafçılığı Ödülleri'nin düzenlenmesi ve çeşitli kategorilerdeki kazananların belirlenmesi, doğanın güzelliklerinin ve çeşitliliğinin kutlanması açısından olumlu bir haberdir. Bu tür etkinlikler, doğa fotoğrafçılığına ilgiyi artırır, sanatçıların çalışmalarını teşvik eder ve genel olarak doğa koruma bilincinin artmasına katkıda bulunur. Ayrıca, dünyanın dört bir yanından gelen fotoğrafların sergilenmesi, insanları farklı ekosistemler ve türler hakkında bilgilendirir ve doğaya olan saygıyı artırabilir.

İşaretlediklerim