28 Ekim 2023 Ekonomi · Şirketler · Borsa

İki hafta önce halka arz edilen Meka Beton Santralleri İmalat Sanayi ve Ticaret AŞ'ye tedbir getirildi

Meka Beton Santralleri İmalat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (MEKAG) hisselerine, halka arz edildikten iki hafta sonra tedbir getirildi. Sermaye Piyasası Kurulu'nun 28 Eylül 2023 tarihli kararıyla onaylanan halka arz sonrası, MEKAG hisseleri 12 Ekim'de 25 lira değerinden işlem görmeye başlamıştı. Halka arz edildiğinden beri yüzde 184,5 değer kazanan hisselere, 27 Ekim'den 24 Kasım'a kadar geçerli olacak bir brüt takas tedbiri uygulanacak.

Benzer haberler

Geçtiğimiz hafta halka arz edilen Dofer Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin hisseleri, sekiz günlük işlem sürecinde yüzde 113,91 değer kazandı. Sermaye Piyasası Kurulu, 5 Ekim'de şirketin halka arz başvurusunu onaylamıştı. 10-11 Ekim tarihlerinde hisseler için talep toplanmış ve 16 Ekim'de borsada işlem görmeye başlamıştı. Şu an hisseler 36,6 lira değerinde işlem görüyor.
26 Ekim 2023

Borsa İstanbul'da bu hafta 15 hisse üzerindeki tedbirler kaldırılıyor. Bu hisseler arasında MARKA, AYEN, PAPIL, CMENT, TETMT, GOKNR, MEGAP, SANKO, QNBFL, KENT, PKART, DAPGM, IHYAY, KAYSE ve METUR bulunuyor. Ayrıca, OSTIM ve TMSN hisseleri 18 Eylül-17 Ekim tarihleri arasında açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. ATSYH ve GRSEL üzerindeki açığa satışa ve kredili işlemle brüt takas tedbiri 17 Ekim’e kadar uzatıldı.
18 Eylül 2023

Borsada BIST 100 endeksi 8,035 seviyesinden işlem görmeye başladı. KIMMR ve PEGYO hisselerine 22 Eylül 2023-20 Ekim 2023 tarihleri arasında açığa satış ve kredili işlem yasağı uygulanacak. ELITE ve TARKM hisselerine brüt takas uygulanacak ve halihazırda uygulanan tedbirler devam edecek. SUMAS hisseleri ise emir iletim kanalları kısıtlanarak işlem görecek ve daha önce getirilen tedbirler devam edecek.
22 Eylül 2023

25-29 Eylül tarihleri arasında borsada işlem gören sekiz şirket, hissedarlarına temettü (kar payı) dağıtacak. Bu şirketler arasında Arçelik AŞ, Bosch Fren Sistemleri Sanayii ve Ticaret, Adel Kalemcilik, Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ, Lokman Hekim Engürüsağ Sağlık, Turizm ve Eğitim Hizmetleri, Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri, Özsu Balık Üretim AŞ ve Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ bulunuyor. Her bir şirketin hisse başına net temettü miktarı da belirtilmiştir.
25 Eylül 2023

18-29 Eylül tarihleri arasında borsada işlem gören 13 şirket, hissedarlarına temettü dağıtacak. Bu şirketler arasında Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii, Bera Holding, Yataş, Berkosan, Duran Doğan, Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Arçelik, Bosch Fren Sistemleri Sanayii ve Ticaret, Adel Kalemcilik, Lokman Hekim Engürüsağ Sağlık, Turizm ve Eğitim Hizmetleri, Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri, Özsu Balık Üretim ve Tüpraş bulunuyor. Her bir şirketin hisse başına net temettü miktarı da belirtilmiştir.
8 Eylül 2023
Daha fazla

Haber, Meka Beton Santralleri İmalat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin hisselerine getirilen tedbir hakkında bilgi vermektedir. Bu durum, hisse sahipleri için olumlu veya olumsuz bir durum olabilir, bu nedenle haberin doğası tarafsızdır.

İşaretlediklerim