14 Mayıs 2023 Siyaset · Seçimler

Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, CHP İstanbul listesinden Meclis'e girmeyi garantiledi

Öldürülen Diyarbakır Barosu eski başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, CHP'ye katıldıktan sonra İstanbul 3. bölgeden milletvekili adayı olarak gösterildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından adaylığı onaylanan Türkan Elçi, seçimlerde Meclis'e girmeyi garantiledi.

Benzer haberler

Diyarbakır baro başkanı olarak öldürülen Tahir Elçi'nin eşi ve Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Türkan Elçi, CHP'ye katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde Türkan Elçi'ye parti rozetini taktı. Görüşmeye CHP'nin üst düzey yöneticileri de katıldı. Gazeteci İsmail Saymaz, Türkan Elçi'ye CHP tarafından Diyarbakır milletvekilliği teklif edildiğini iddia etmişti.
17 Mart 2023

CHP İstanbul üçüncü bölge milletvekili olarak Meclis’e giren Türkan Elçi, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından umutsuzluğa kapılan seçmenlere Twitter üzerinden seslenerek, mücadelelerinin kolay olmadığını ve hayal ettikleri dünyaya ulaşmak için yola devam etmeleri gerektiğini ifade etti. Öldürülen Diyarbakır baro başkanı Tahir Elçi'nin eşi olan Türkan Elçi, CHP'ye katıldıktan sonra milletvekili adayı gösterilmiş ve Meclis'e girmeyi başarmıştır.
16 Mayıs 2023

Eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'nin CHP'ye katılması sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Bazı kullanıcılar, Tahir Elçi'nin değerlerini CHP'de savunamayacağını iddia etti. HDP'liler ise Diyarbakır'dan aday olması durumunda oyları böleceğini belirtti. Türkan Elçi, eleştirilere Twitter üzerinden şiddet dilinden arınma ve kişilik haklarına saygı çağrısı yaparak yanıt verdi.
18 Mart 2023

Yeni Şafak gazetesi, CHP İstanbul milletvekili adayı Türkan Elçi'yi, eşi Tahir Elçi'nin öldürülmesinden sonra 'PKK terör örgütü değildir' ifadesini kullanmış gibi göstererek hedef aldı. Türkan Elçi, Twitter üzerinden bu iddiayı yalanladı ve o dönemde 'Kim vurdu' dediğini, eğer böyle bir açıklama yapmışsa bunun kaynağının gösterilmesini talep etti. Tahir Elçi, 2015 yılında Diyarbakır'da bir çatışma sırasında hayatını kaybetmişti.
10 Mayıs 2023

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP listesinden Erzincan'da seçime girerek milletvekili olmayı garantiledi. 2018 seçimlerinde AKP'nin yüzde 44,71 oy alarak iki milletvekilliği kazandığı Erzincan'da, bu seçimde CHP yüzde 36,28 oy oranıyla sandıkların yüzde 100'ü açıldığında Sarıgül'ün seçilmesini sağladı. Sarıgül, seçimlerde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklamıştı.
14 Mayıs 2023
Daha fazla

Bir kişinin siyasi partiye katılması ve milletvekili adayı olarak gösterilmesi, tarafsız bir haberdir ve iyi veya kötü olarak nitelendirilemez. Bu, siyasi bir sürecin parçasıdır ve haberin iyi veya kötü olup olmadığı, kişisel görüşlere ve siyasi tercihlere göre değişebilir.

İşaretlediklerim