28 Haziran 2023 ABD · Politika · Göç Politikaları

ABD eski devlet başkanı Donald Trump, komünist ve Marksist ideolojik grupların ülkeye girişini engelleyeceğini belirtti

ABD'nin eski devlet başkanı Donald Trump, bir konferansta yaptığı konuşmada, komünist ve Marksist ideolojik grupların ülkeye girişini engelleyeceğini söyledi. Trump, bu konuda Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası'nın 212 (f) maddesini kullanmayı planladığını belirtti. Ayrıca, ABD'ye gelenlerin 'ülkeyi sevmesi' gerektiğini ve ideolojik grupları ülkeden uzak tutacaklarını ifade etti. Trump, ABD'de yaşayan komünist ve Marksistlere yönelik kısıtlayıcı 'yeni bir yasa' olması gerektiğini savundu.

Benzer haberler

Eski ABD Başkanı Donald Trump, hakkında açılan davalarda suçlu bulunsa bile başkan adaylığından vazgeçmeyeceğini ifade etti. ABD Anayasası'na göre Trump hapse girse bile adaylığını sürdürebilir ve hatta başkan seçilirse ülkeyi hapisten yönetebilir. Trump hakkında devlete ait gizli belgeleri saklamak, seçim sonuçlarını kendi lehine çevirmek için baskı yapmak ve ticari kayıtlarda sahtecilik yapmak gibi ciddi suçlamalar bulunuyor.
30 Temmuz 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan Muhafazakar Birliği'nin yıllık toplantısında yaptığı konuşmada, Joe Biden yönetimini eleştirdi ve kendi başkanlığı döneminde savaş başlatmadığını, Rusya ve Çin'e karşı caydırıcı politikalar uyguladığını belirtti. Trump, Rusya-Ukrayna savaşını çözebileceğini ve bunun bir günden fazla sürmeyeceğini iddia etti. Ayrıca, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesini eleştirerek, Taliban'ın ABD'nin bıraktığı silahları sattığını öne sürdü.
5 Mart 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a, 'ABD'yi yanıltmak için komplo kurma' dahil dört yeni suçlama yöneltildi. Washington DC Bölge Mahkemesine sunulan iddianamede, Trump'ın 2020 başkanlık seçimini kaybetmesine rağmen iktidarda kalmaya kararlı olduğu ve seçim sonuçlarıyla ilgili yalanlar yaydığı belirtildi. Trump'ın 3 Ağustos'ta hakim karşısına çıkması bekleniyor. Trump, kendisine suçlama yöneltileceğini sosyal medya platformu TruthSocial'da duyurmuştu.
2 Ağustos 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2020 başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiasıyla 24 Ağustos'ta Atlanta'da mahkemeye çıkacağını duyurdu. Kendisini 'radikal solcu' olarak nitelendirdiği başsavcı Fani Willis tarafından tutuklanacağını iddia etti. Trump'ın kefalet bedeli 200 bin dolar olarak belirlendi ve duruşmaya kadar serbest kalabileceği belirtildi. Trump'ın yanı sıra eski avukatları Rudy Giuliani ve John Eastman ile eski Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows'un da bulunduğu 18 kişiye daha suçlama yöneltilmişti.
22 Ağustos 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 6 Ocak Kongre baskını soruşturması kapsamında kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti. Trump, Washington DC'deki bir federal mahkemede hakim karşısına çıktı. Kendisine yöneltilen dört suçlamayı reddeden Trump'ın duruşmasını eski Başsavcı Jack Smith özel yetkili uzman olarak izledi. Duruşmayı çok az sayıda gazeteci izleyebildi ve ses kayıt cihazlarına izin verilmedi.
4 Ağustos 2023
Daha fazla

Haberde eski ABD devlet başkanının ideolojik gruplara yönelik göç politikaları hakkında yaptığı açıklamalar yer alıyor. Bu tür politik açıklamalar ve planlar, destekleyenler için olumlu, karşı çıkanlar için olumsuz olarak algılanabilir. Ancak haberin kendisi, bu politik pozisyonları tarafsız bir şekilde aktardığı için, haberin doğası gereği 'iyi' veya 'kötü' olarak sınıflandırılmaz. Bu nedenle, haberin içeriği 'nötr' olarak değerlendirilmiştir.

İşaretlediklerim