5 Şubat 2024 Doğal Afetler · Ulaşım

Karadeniz'de beklenen fırtına nedeniyle onlarca gemi demir attı

Karadeniz bölgesinde, Kastamonu ile Samsun arasında beklenen fırtına nedeniyle, rüzgarın bugün öğle saatlerinden itibaren 6 ile 8 kuvvetinde esmesi ve fırtınanın saatteki hızının 75 kilometreye ulaşması bekleniyor. Bu durum karşısında uluslararası yük taşımacılığı yapan gemiler ve balıkçılar, denize açılmayarak iç limanlarda beklemeye başladı. Sinop valiliği, olası ulaşım aksamaları ve diğer olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Benzer haberler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz bölgesinde Kastamonu-Samsun arası ile Doğu Karadeniz'in kuzeyinde yarın öğle saatlerinden itibaren batı ve güneybatı yönlerinden esmesi beklenen 6 ila 8 kuvvetindeki fırtına için uyarıda bulundu. Fırtınanın salı günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi öngörülüyor.
4 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'de yarın sabah saatlerinden itibaren fırtına beklendiğini duyurdu. Fırtınanın, bölgenin batı ve kuzeybatısında sabah saatlerinden itibaren, genelinde ise öğle saatlerinden itibaren 6 ila 8 kuvvetinde esmesi tahmin ediliyor. Salı günü sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği öngörülen fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar olabileceği ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
1 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Kuzey Ege denizlerinde bugün fırtına beklendiğini duyurdu. Fırtınanın bugün 09:00-23:00 saatleri arasında etkili olması ve yarın sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden altı ila sekiz kuvvetinde eseceği tahmin ediliyor. Ayrıca Marmara'daki yedi il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Meydana gelebilecek olumsuzluklara ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
13 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Denizi için fırtına uyarısı yaptı. Yapılan açıklamada, rüzgarın yarın öğle saatlerinden sonra doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde eseceği belirtildi. Fırtınanın aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ulaşımda aksamalar yaşanmaması için tedbirli olunması istendi.
18 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz bölgesinde yarın öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden esmesi beklenen 6 ila 8 kuvvetindeki (50-75 km/saat) fırtına için uyarıda bulundu. Fırtınanın 21 Şubat Salı günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi öngörülüyor.
19 Şubat 2023
Daha fazla

Haberde beklenen fırtına nedeniyle rüzgarın şiddetli esmesi ve bunun sonucunda uluslararası yük taşımacılığı yapan gemiler ile balıkçıların denize açılamayıp iç limanlarda beklemeye başlaması, ayrıca Sinop valiliğinin olası ulaşım aksamaları ve diğer olumsuzluklara karşı vatandaşları uyarıyor olması gibi olumsuz durumlar ele alınmaktadır. Bu tür doğal olaylar ve bunların yol açtığı etkiler genellikle olumsuz sonuçlar doğurduğu için haberin doğası 'kötü' olarak değerlendirilmiştir.

İşaretlediklerim