23 Kasım 2023 Otomotiv · Güvenlik

Toyota, park freni ve ön cam sızıntısı sorunları nedeniyle 580 binden fazla aracını geri çağırdı

Japon otomobil üreticisi Toyota, park frenindeki montaj hatası ve ön camda su sızdırma sorunları nedeniyle Mayıs 2015-Mart 2023 döneminde üretilen 'Sienta' ve 'Japan Taxi' modellerinden oluşan 580 binden fazla aracı geri çağırdı. Geri çağırma, park freni pedalındaki cıvataların gevşeyip düşebileceği ve ön cam çıtalarının yağmur suyu sızdırabileceği risklerini içeriyor. Toyota, sorunlu araçlara bayilerde ücretsiz muayene ve gerekirse parça değişimi yapılacağını duyurdu.

Benzer haberler

Toyota, 2020 ile 2022 yılları arasında üretilen bazı modellerde ön yolcu koltuğu hava yastığında bir sorun tespit ettiği için 1 milyondan fazla aracı geri çağırdı. Sorunlu modeller arasında Toyota Avalon, Camry, Corolla, Highlander, RAV4, Sienna Hibrit ve Lexus'un bazı modelleri bulunuyor. Şirket, sorunlu araç sahiplerini Şubat ayının ortasına kadar bilgilendirecek ve araç sahipleri geri çağırma durumlarını şirketin belirttiği bağlantı üzerinden kontrol edebilecekler.
21 Aralık 2023

Tesla, ABD'de 2023 model bazı Model S, X ve Y araçlarında tespit edilen bir yazılım dengesizliği nedeniyle arka kameranın görüntülenmesini engelleyebilecek bir sorun sebebiyle yaklaşık 200 bin aracını geri çağırdı. Bu durumun sürücünün görüş alanını azaltabileceği ve kaza riskini artırabileceği belirtildi. Tesla, sorunu çözmek için bir yazılım güncellemesi yayımladı ve geri çağırmadan etkilenen araç sahiplerine 22 Mart'tan itibaren bildirim gönderilmesi planlanıyor.
27 Ocak 2024

Ford Motor, el freni çekilmediğinde aracın kaymasına yol açan bir teknik sorun nedeniyle 238 bin Explorer modelini geri çağırdı. Sorunun, 2020 ile 2022 arasında üretilmiş Explorer modellerini etkilediği düşünülüyor. Geri çağırma mektuplarının 6 Kasım'da postalanması bekleniyor.
15 Ekim 2023

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ABD'de satılan araçlarının neredeyse tamamını, gösterge panelindeki fren, park ve kilitlenmeyen fren uyarı lambalarının federal güvenlik standartlarına göre çok küçük yazı tipi boyutuna sahip olduğu gerekçesiyle geri çağırdı. Bu durumun çarpışma riskini artırabileceği endişesi taşınıyor. Tesla, sorunun çözümü için yazılım güncellemesi yayınlamaya başladı ve araç sahiplerini bilgilendirme sürecini 30 Mart'tan itibaren mektupla gerçekleştirecek. Geri çağrılan modeller arasında 2012-2023 Model S, 2016-2023 Model X, 2017-2023 Model 3, 2019-2024 Model Y ve 2024 Cybertruck bulunuyor.
2 Şubat 2024

New York City, Kia ve Hyundai otomobil üreticilerine, araçlarının kolaylıkla çalınabildiğini ve bu durumun ölüm ve yaralanma risklerini artırdığını iddia ederek dava açtı. Dava dilekçesinde, şirketlerin maliyetleri düşürmek amacıyla 1990'lardan beri yaygın olan motor immobilizer teknolojisini kullanmadıkları belirtiliyor. İddiaya göre bu durum, hırsızlık vakalarının artmasına ve kamu güvenliğinin tehlikeye girmesine yol açmış. Dava dosyasında, çalıntı araçlarla ilgili ölümcül kazaların ve diğer ciddi olayların detaylarına yer verilmiş.
9 Haziran 2023
Daha fazla

Toyota'nın 580 binden fazla aracı geri çağırması ve bu araçlarda montaj hatası ve su sızdırma sorunları olması, haberin olumsuz bir doğası olduğunu gösterir.

İşaretlediklerim