7 Temmuz 2023 Hukuk · Ekonomi · Kripto Para

Binance, düzenleyici soruşturmalar ve üst düzey istifalarla karşı karşıya

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) şirkete ve kurucusu Changpeng Zhao'ya dava açması, Hollanda'dan çekilme kararı ve Fransa'da 'kara para aklama' soruşturması açılması gibi olaylarla zor günler geçiriyor. Avrupa bankacılık ortağı Paysafe Payment Solutions'ın desteğini çekeceğini açıklaması ve şirket içinde yaşanan üst düzey istifalar, Binance'ın iç sıkıntılar yaşadığını gösteriyor. Fortune dergisi, bu durumun şirket için yönetim ve stratejik bir kriz anlamına gelebileceğini ve devletlerin baskısının artabileceğini belirtiyor.

Benzer haberler

Binance, daha önce Hollanda pazarından çekilme kararı aldığını duyurmuştu. Şimdi ise Fransa'da kara para aklama iddiaları nedeniyle soruşturma altında. Fransız basını, şirketin para aklamaya karşı yeterli önlemleri alıp almadığını araştırdığını bildiriyor. Binance, Fransız yetkililerin ofis ziyareti gerçekleştirdiğini ve soruşturma sürecinde iş birliği yaptıklarını açıkladı.
18 Haziran 2023

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Binance ve kurucusu Changpeng Zhao'ya federal menkul kıymetler yasalarını ihlal ettikleri gerekçesiyle dava açmasının ardından, Binance ABD'de dolar cinsinden para yatırma işlemlerini durdurduğunu açıkladı. Ayrıca, Binance'in bankacılık ortaklarının 13 Haziran itibariyle para çekme işlemlerini durdurmaya hazırlandığı belirtildi. Binance, ABD'li düzenleyici kurumların kripto endüstrisine karşı agresif taktikler kullandığını iddia etti.
9 Haziran 2023

Kripto para borsası Binance, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) karşı, bilgi taleplerinin 'aşırı geniş' ve 'gereğinden fazla külfetli' olduğu gerekçesiyle koruma emri için mahkemeye başvurdu. Binance, ABD'deki şirketleri BAM Trading ve BAM Management'in SEC'e zaten yeterli bilgi sağladığını savundu. SEC, haziran ayında, Binance'in ABD'deki kuruluşları ile şirketin kurucusu Changpeng Zhao'ya 13 suçlamayla dava açmıştı.
15 Ağustos 2023

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Binance ve kurucusu Changpeng Zhao'ya federal menkul kıymetler yasalarını ihlal ettikleri gerekçesiyle dava açmasının ardından, Binance ABD'deki dolar cinsinden para yatırma işlemlerini askıya aldı ve bankacılık ortaklarının para çekme işlemlerini durduracağını duyurdu. Bu gelişmelerin sonucunda Binance, ABD iştirakinden yaklaşık 50 kişiyi işten çıkardı, bu kişiler arasında hukuk, uyum ve risk departmanlarındaki çalışanlar da bulunuyor.
17 Haziran 2023

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Binance ve kurucusu Changpeng Zhao'ya dava açtıktan sonra, şimdi de ABD'nin en büyük kripto para borsası Coinbase'e dava açtı. SEC, Coinbase'in ulusal menkul kıymetler borsası veya takas kurumu olarak kaydolmamasını dava nedeni olarak gösteriyor. Binance'a dava açılmasının ardından kripto para birimlerinde değer kaybı yaşandı; Bitcoin yaklaşık yüzde 5, ether ise yüzde 3,5 düştü.
6 Haziran 2023
Daha fazla

Binance, düzenleyici soruşturmalar ve iç sıkıntılarla boğuşuyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun dava açması ve Fransa'da 'kara para aklama' soruşturmasıyla karşı karşıya kalmak, Binance'ın iç sıkıntılar yaşamasına yol açmıştır. Üst düzey yöneticilerin istifaları, yönetim ve stratejik kriz anlamına gelebilir ve devletlerin baskısını artırabilir.

İşaretlediklerim