4 Temmuz 2023 Spor · Medya · Teknoloji

Acun Ilıcalı, korsan yayıncılığın bitmesi halinde Exxen abonelik ücretlerinin düşeceğini açıkladı

Medya patronu Acun Ilıcalı, sahibi olduğu dijital yayın platformu Exxen'de abonelik ücretlerinin yüksek olmasının nedeninin yasa dışı internet TV hizmeti (IP TV) olduğunu belirtti. Korsan yayıncılığın sona ermesi durumunda ücretlerin dörtte bire düşeceğini ifade etti. Türk futbolunun gelişimi ve Anadolu takımlarının geleceği için korsan yayıncılığın engellenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Şampiyonlar Ligi yayın hakları için büyük maliyetlere katlandıklarını ve korsan yayın yüzünden zarar ettiklerini söyledi.

Benzer haberler

Türkiye'de popüler diziler ve spor müsabakalarının yayın haklarına sahip olan dijital yayın platformu Exxen, 1 Mayıs itibarıyla abonelik ücretlerine zam yapacağını duyurdu. Yapılan bu zamla birlikte Exxen, Netflix'in temel paket ücretini geçmiş oldu. Exxen'in yeni abonelik fiyatları reklamlı ve reklamsız yıllık paketler ile spor içerikli paketler için değişiklik gösteriyor.
30 Nisan 2023

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu dijital yayın platformu Exxen, Manchester United-Galatasaray maçının başlamasıyla birlikte çöktü. Maçın yayın hakkını elinde bulunduran Exxen'in çökmesi üzerine binlerce kullanıcı, kanalın sahibi Ilıcalı'yı Twitter'da eleştirdi. Sorun çözülmediği için maç, Ilıcalı'ya ait olan TV 8,5'a alındı.
3 Ekim 2023

Türkiye'de dijital yayın hizmeti veren Exxen, 25 Kasım itibarıyla abonelik fiyatlarına yılın dördüncü zammını uyguladı. Popüler diziler ve spor müsabakalarının yayın haklarına sahip olan platformun reklamsız temel paketi fiyatı 116,90 TL'den 137,90 TL'ye yükseltildi. ExxenSpor'un reklamsız sezonluk paketi ise 184 TL'den 217 TL'ye çıkarıldı. Yeni fiyatlandırma çeşitli paketler için detaylı olarak belirtilmiştir.
26 Kasım 2023

Türkiye'nin popüler dijital yayın platformlarından Exxen, 5 Ocak 2023 tarihinden itibaren abonelik fiyatlarında bir güncelleme yaparak zamlı tarifelere geçtiğini duyurdu. Son yapılan zamla birlikte Exxen'in reklamsız temel paket fiyatı aylık 58,50 TL'ye yükselirken, bu fiyat Netflix'in reklamsız temel paket fiyatını da geçmiş oldu. Exxen'in yeni abonelik ücretleri reklamlı ve reklamsız yıllık paketler ile spor içerikli paketler için de güncellendi.
5 Ocak 2023

Dijital yayın platformu Exxen, 21 Ağustos itibarıyla tüm abonelik fiyatlarına zam yapılacağını duyurdu. Bu, platformun 5 Ocak ve 1 Mayıs'taki zamlarının ardından üçüncü zam oldu. Reklamsız temel paketin aylık ücreti 89,90 liradan 116,90 liraya çıktı. Diğer paketlerin yeni fiyatları da belirtildi.
20 Ağustos 2023
Daha fazla

Acun Ilıcalı'nın korsan yayıncılığın önüne geçilmesi ve Türk futbolunun gelişmesi için çaba göstermesi olumlu bir adımdır. Ayrıca, abonelik ücretlerinin düşeceği ve Exxen'in abone sayısının artacağı bilgisi de olumlu bir gelişmedir.

İşaretlediklerim