20 Nisan 2024 Ekonomi · Toplumsal Hareketler

Türkiye'de restoran ve kafelerdeki yüksek fiyatlar nedeniyle müşteriler boykot çağrısı yaptı

Türkiye'de restoran ve kafelerin yüksek fiyatlarına karşı müşterilerin tepkisi boykot çağrısına dönüştü. 20-21 Nisan tarihlerinde restoran ve kafelere gidilmemesi için çağrı yapıldı. Finansçı İris Cibre'nin başlattığı ve pek çok tanınmış ismin destek verdiği bu hareket, geniş bir kesim tarafından benimsendi. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl, hem müşterilerin şikayetlerini haklı buluyor hem de restorancıları savunuyor, ancak yüksek fiyatların sorumluluğunu ekonomi yönetimine yüklemekten kaçınıyor.

Benzer haberler

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, sektörde oluşan fiyat pahalılığı algısını kırmak ve sektörü canlandırmak amacıyla yüzde 10 indirim yapılması çağrısında bulundu. Bingöl, bu indirimin menülerin tamamında veya bir kısmında uygulanabileceğini belirtti. Ayrıca, TÜRES üyelerinin bu kampanyaya olumlu dönüş yapmaya başladığını ifade etti. Bu indirim kampanyasının sektörü hareketlendireceği ve vatandaşlara olumlu yansıyacağı öngörülüyor.
8 Temmuz 2024

Türkiye'de yaşanan büyük depremin ardından, Netflix ve Starbucks gibi popüler şirketlerin sessiz kalmaları eleştirilerek sosyal medyada boykot çağrıları başladı. Twitter'da '#StarbucksBoykot' ve '#NetflixBoykot' etiketleri gündeme oturdu ve birçok kullanıcı aboneliklerini iptal ettiklerini duyurdu. Netflix Türkiye, tepkiler üzerine 6 milyon liralık yardım yaptıklarını açıkladı.
9 Şubat 2023

Orkun Ün, Bodrum'da bir restoranda 20 kişilik bir grubun 1 milyon 115 bin liralık hesap ödemesini ele aldı. Yazar, bu tür yüksek fiyatların turistleri Bodrum'dan uzaklaştırabileceğini ve yerel esnafın bu durumdan rahatsız olduğunu belirtti. Ayrıca, bu tür haberlerin yaz sezonunda turist sayısını olumsuz etkileyebileceği endişesi dile getirildi.
21 Mayıs 2024

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında, Türkiye'de milyonlarca abonesi olan Netflix Türkiye, Disney Plus, Spotify ve yüzlerce şubesi olan Starbucks gibi büyük markalar ve dijital platformlar, depremle ilgili sessiz kalmakla eleştirildi. Müşterilerin sosyal medyada başlattığı boykot çağrıları sonucunda bu markalar, depremle ilgili destek ve taziye mesajları yayımladı. Netflix 6 milyon TL bağış yaparken, diğer markalar da çeşitli yardım kampanyaları ve bağışlarla desteklerini ifade etti.
9 Şubat 2023

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, British American Tobacco (BAT) ürünlerinin düşük kar marjı nedeniyle satılmayacağını açıkladı. Dündar, BAT'nin satış politikaları ve yüksek komisyonlar nedeniyle karlarının sıfıra indiğini belirtti. Yaklaşık iki hafta önce Kent Drange Blue ürününü boykot eden bayiler, olumsuz geçen görüşmeler sonucu BAT'nin tüm ürünlerini raflarından kaldırma kararı aldı. Türkiye Perakendeciler Federasyonu da boykota katılacağını duyurdu.
30 Nisan 2024
Daha fazla

Haberde restoran ve kafelerin yüksek fiyatlarına karşı müşterilerin tepkisi ve boykot çağrısı gibi bir eylemin yanı sıra, sektör temsilcilerinin ve destekleyen kişilerin görüşleri de yer alıyor. Bu durum, toplumun bir kesiminin bir konuda harekete geçmesini ve farklı görüşlerin ifade edilmesini içerdiği için haberin doğası gereği hem olumlu hem olumsuz yönleri barındırıyor. Dolayısıyla, haberin içeriği doğrudan iyi veya kötü bir olaya işaret etmekten ziyade, bir toplumsal tepkinin ve bu tepkiye dair çeşitli görüşlerin yansıtılmasını içerdiği için 'neutral' olarak sınıflandırılmıştır.

İşaretlediklerim