22 Şubat 2024 Finans · Ekonomi

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarındaki toplam tutar azalmaya devam ediyor

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarındaki toplam tutar, 18 Ağustos haftasından bu yana düşüş göstererek 2 trilyon 343 milyar liraya geriledi. Eski ekonomi yönetiminin yüksek enflasyona rağmen faizi düşürmesi sonucu dövizin yükselmesiyle, KKM gibi piyasa dışı yöntemlere başvurulmuştu. Yeni ekonomi yönetimi, TL mevduatını destekleyerek KKM varlıklarının azaltılması için girişimlerde bulunuyor. KKM hesaplarından çıkışın yavaşladığı gözlemleniyor.

Benzer haberler

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarındaki toplam tutar, 18 Ağustos haftasından bu yana düşüş göstererek 2 trilyon 295 milyar liraya geriledi. Eski ekonomi yönetiminin yüksek enflasyon ortamında faizleri düşürme kararı sonrası, dövizde yaşanan artışı frenlemek amacıyla başvurulan KKM uygulaması, bütçeden önemli bir yük oluşturmuştu. Yeni ekonomi yönetimi, TL mevduatını destekleyerek KKM varlıklarının azaltılması yönünde adımlar atıyor. KKM hesaplarından çıkışın son dönemde yavaşladığı gözlemleniyor.
21 Mart 2024

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarındaki toplam tutar, 18 Ağustos haftasından bu yana düşüş göstererek 2 trilyon 311 milyar liraya geriledi. Eski ekonomi yönetiminin yüksek enflasyona rağmen faizleri düşürme kararı ve dövizdeki artışı frenlemek için başvurduğu piyasa dışı yöntemlerden biri olan KKM, bütçeden önemli bir yük oluşturuyor. Yeni ekonomi yönetimi, TL mevduatını destekleyerek KKM varlıklarının azaltılması yönünde adımlar atıyor.
7 Mart 2024

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarındaki toplam tutar, 18 Ağustos haftasından bu yana düşüş göstererek 2 trilyon 303 milyar liraya geriledi. Eski ekonomi yönetiminin yüksek enflasyona rağmen faizleri düşürme kararı ve dövizdeki artışı frenlemek için KKM gibi piyasa dışı yöntemlere başvurması, bütçeden önemli bir yükün karşılanmasını gerektirmişti. Yeni ekonomi yönetimi, TL mevduatını destekleyerek KKM varlıklarının azaltılması yönünde adımlar atıyor. KKM hesaplarındaki bu düşüş, son dönemdeki ekonomi politikalarının bir yansıması olarak görülüyor.
14 Mart 2024

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarındaki toplam tutar, 18 Ağustos haftasından bu yana düşüş göstererek 2 trilyon 288 milyar liraya geriledi. Eski ekonomi yönetiminin yüksek enflasyona rağmen faizleri düşürme kararı ve dövizdeki artışı frenlemek için başvurduğu piyasa dışı yöntemlerden biri olan KKM, bütçeden önemli bir yük oluşturuyor. Yeni ekonomi yönetimi, KKM varlıklarının azaltılması ve TL mevduatının desteklenmesi yönünde adımlar atıyor.
28 Mart 2024

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarındaki toplam tutar, 18 Ağustos haftasından bu yana düşüş göstererek 2 trilyon 367 milyar liraya geriledi. Haftalık çıkış yaklaşık 15 milyar lira ile sınırlı kaldı. Eski ekonomi yönetimi döneminde yüksek enflasyona rağmen faizlerin düşürülmesi sonucu enflasyonun artması ve dövizin yükselmesi üzerine KKM gibi piyasa dışı yöntemlere başvurulmuştu. Yeni ekonomi yönetimi ise KKM varlıklarının azaltılması ve TL mevduatının desteklenmesi yönünde adımlar atıyor.
15 Şubat 2024
Daha fazla

Haberde, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarındaki toplam tutarın düşüş gösterdiği ve yeni ekonomi yönetiminin bu varlıkların azaltılması için girişimlerde bulunduğu bilgisi verilmektedir. Bu durum, ekonomik bir politika değişikliğini ve yönetim stratejisini yansıtmaktadır. Haberin iyi veya kötü olarak sınıflandırılması, bireylerin ekonomik görüşlerine ve KKM hesaplarının azalmasının piyasaya etkilerine dair değerlendirmelerine bağlıdır. Dolayısıyla, haberin doğası tarafsız bir ekonomik gelişmeyi yansıttığı için 'neutral' olarak sınıflandırılmıştır.

İşaretlediklerim