28 Nisan 2023 Hukuk · Suç

Jet Fadıl olarak bilinen Fadıl Akgündüz, dolandırıcılık suçundan 2 bin 504 yıl hapis cezasına çarptırıldı

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Fadıl Akgündüz'ü 601 müştekiye karşı işlediği 'tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı' suçundan 2 bin 504 yıl iki ay hapis ve 12 milyon 20 bin lira adli para cezasına mahkum etti. Aynı suçlamalarla Mehmet Salih Obut, Avniye Obut ve İbrahim Obut da binlerce yıl hapis ve milyonlarca lira para cezasına çarptırıldı. Bazı sanıkların beraatine karar verilirken, Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut'un tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi.

Benzer haberler

Fadıl Akgündüz ve akrabalarının 'Caprice Gold' ve 'Caprice Maldivler' projeleri kapsamında 614 kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla yargılandıkları davada, Akgündüz'ün 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 6 bin 140 yıla kadar hapsi talep edildi. İstanbul 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, bazı sanıkların tutuklanmasına karar verildi. Mağdurlar ve avukatları, adalet sarayı önünde basın açıklaması yaparak duygularıyla oynandığını ve adaletin yerini bulduğunu ifade ettiler.
27 Ocak 2023

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, kamuoyunda 'Adnan Hoca' olarak bilinen Adnan Oktar ve örgüt yöneticisi 13 kişiye verilen 8 bin 658'er yıl hapis cezasını onayladı. Oktar, 'örgüt yöneticiliği', 'cinsel istismar', 'eğitim hakkının engellenmesi', 'eziyet', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' ve 'kişisel verilerin kaydedilmesi' suçlarından 891 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve diğer sanıkların suçlarından da sorumlu tutularak toplamda 8 bin 658 yıl hapse mahkum edildi. İstanbul 30'uncu Ağır Ceza Mahkemesi, 11 Ocak 2021'de Oktar ve diğer sanıkları ağır cezalarla mahkum etmiş, bazı sanıkların tahliyesine karar verilmiş, bazıları hakkında ise tutuklama kararı çıkarılmıştı.
12 Nisan 2023

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya, 'silahlı terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla verilen iki yıl sekiz ay 15 günlük hapis cezası, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2'nci Ceza Dairesi tarafından onandı. Yerel mahkemenin kararında usul ve esasa dair bir hukuka aykırılık bulunmadığına karar verilerek, temyiz başvurusu reddedildi. Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik ifadeleri nedeniyle soruşturma geçirmiş ve ilk derece mahkemesi tarafından hapis cezasına çarptırılmıştı.
27 Ocak 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ı tanıdığını iddia ederek yakınlarını cezaevinden çıkarmak isteyen kişilere tahliye sözü karşılığında para alan Mehmet Erdem Özönder'e 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 7,5 yıl hapis ve 120 bin TL adli para cezası verildi. Özönder, sosyal medyada kendini 'hukuk müşaviri' olarak tanıtıyordu ve aynı suçlamadan iki sayfa adli sicil kaydı bulunuyordu. Özönder'in ofisinde çalışan avukatlar hakkında da sanıkların suçuna iştirak ettikleri gerekçesiyle 'dolandırıcılık'tan suç duyurusunda bulunuldu.
9 Eylül 2023

Aziz Yıldırım, 3 Temmuz 2011'de başlayan ve 'FETÖ' ile ilişkilendirilen bir soruşturma kapsamında tutuklanmış ve 364 gün sonra tahliye edilmişti. Yargıtay'ın beraat kararını onamasının ardından Yıldırım, cezaevinde geçirdiği günler için 777 milyon liralık tazminat davası açtı. Anadolu 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Yıldırım'a 108 bin lira maddi ve manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Yıldırım, alacağı tazminatı Fenerbahçe Spor Kulübü Eğitim Kurumları'na bağışlayacağını açıkladı.
24 Mart 2023
Daha fazla

Haberde bir yargı kararı ve suç işleyen kişilere verilen cezalar hakkında bilgi verilmektedir. Yargı kararlarının haber olarak verilmesi genellikle tarafsız bir durumdur çünkü haber, olayların hukuki sonuçlarını ve toplumun adalet sistemine olan güvenini yansıtmaktadır. Dolandırıcılık suçu mağdurlar için olumsuz bir durum olsa da, suçluların cezalandırılması adaletin işlemesi açısından olumlu olarak değerlendirilebilir. Ancak haberin kendisi, yargı sürecinin bir sonucunu objektif bir şekilde aktardığı için 'neutral' olarak sınıflandırılmıştır.

İşaretlediklerim