Gazeteci Birsen Altuntaş, ATV'nin 'Türkiye Tek Yürek' isimli ortak yardım yayınından Oktay Kaynarca ve Kenan İmirzalıoğlu'nu çıkardığını açıkladıktan sonra TV100 tarafından işten çıkarıldığını duyurdu. Altuntaş, bu iki ünlü oyuncunun Ahbap Derneği'ne destek verdikleri için programdan çıkarıldıklarını belirtti. Kendi yaptığı haberin doğruluğunu teyit ettiği için yayınladığını ve ülkenin zor zamanlarında tek yürek olmanın önemine vurgu yaptığını ifade etti.
17 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Diyarbakır'da ağır hasar gören ve yıkım kararı alınan Galeria İş Merkezi'nde mahsur kalan 'Zena' isimli kedi, AFAD ekiplerinin ve askeri helikopterin yardımıyla kurtarıldı. Depremde Galeria Sitesi'nde 89 kişi hayatını kaybederken, 20 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Binada mahsur kalan diğer evcil hayvanlar için de kurtarma çalışmaları devam etmektedir.
22 Şubat 2023

DEVA Partisi Hatay İl Başkan Yardımcısı Yusuf Yurdal, 2020 yılında Hatay için deprem önlemlerinin artırılması gerektiğini belirten bir çağrı yapmıştı. Yurdal, 2023'te meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybetti. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yurdal'ın ve ailesinin vefatını duyurdu ve başsağlığı diledi.
15 Şubat 2023

Türkiye'nin sekiz ulusal televizyon kanalı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedelere yardım için ortak bir yayın düzenleyecek. 'Türkiye Tek Yürek' adlı kampanyada toplanacak yardımlar AFAD ve Kızılay'a bağışlanacak. Ahbap Derneği'ni destekleyen ve yardım kampanyalarına katkıda bulunan oyuncular Oktay Kaynarca ve Kenan İmirzalıoğlu'nun ATV ekranlarından yayına katılması beklenirken, kanal yönetiminin son anda aldığı kararla bu isimlerin yayında yer almayacağı öğrenildi. Ahbap Derneği, iktidar çevreleri ve MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından eleştirilmekte ve hedef gösterilmekte.
14 Şubat 2023

Gazeteci Birsen Altuntaş, ATV'nin 'Tek Yürek Türkiye' bağış gecesinden Oktay Kaynarca ve Kenan İmirzalıoğlu'nun çıkarıldığını yazdıktan sonra TV100'deki magazin müdürlüğü görevinden çıkarıldı. Altuntaş'ın haberine daha sonra erişim engeli konuldu. Kaynarca ve İmirzalıoğlu, depremin ilk günlerinden itibaren Ahbap Derneği'ne destek vermişlerdi. 15 Şubat'ta Türkiye'nin sekiz ulusal televizyon kanalı depremzedeler için yardım gecesi düzenlemişti.
22 Şubat 2023

Tokat-Sivas kara yolunda yoğun kar yağışı nedeniyle bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada, otobüs muavini Mert Balcı hayatını kaybederken, 15 kişi yaralandı. Kaza sonrası AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.
1 Şubat 2023

Adana-Pozantı otoyolu Soğukpınar mevkisinde Giresun-Hatay seferini yapan bir yolcu otobüsü, arkadan bir TIR'a çarptı. Kazada, otobüs sürücüsü Mustafa Erden ve muavin Müslüm Berçin hayatını kaybetti. Yaralanan 12 yolcu, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı. Cenazeler, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
1 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Diyarbakır'da ağır hasar gören Galeria Sitesi'nde mahsur kalan en az 13 hayvan için kurtarma çalışmaları yapıldı. Yıkım kararı alınan binada, itfaiye ve polis ekipleri dronlarla hayvanları tespit etmeye çalıştı, ancak yeterli uzunlukta bir nakliye asansörü bulunamadığı için hayvanlara ulaşılamadı. Yıkımın ertesi gün sabah saat 08:00'de kontrollü bir şekilde yapılacağı ve hayvanların kaçışı için fırsat yaratılacağı belirtildi.
21 Şubat 2023

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kahramanmaraş Elbistan İlçe Başkanı Serhat Özdemir'in depremde hayatını kaybettiğini Twitter üzerinden duyurdu. Akşener, Özdemir için taziye mesajı yayımlayarak merhuma Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi ve mekanının cennet olmasını temenni etti.
6 Şubat 2023

Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 100 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun yaşamını yitirdiğini, 66'sının yaralandığını belirtti. Yaralıların çoğunun taburcu olduğunu, bir üsteğmen ve bir astsubayın ise hala kayıp olduğunu ifade etti. Akar, TSK mensuplarının kendi acılarına rağmen arama kurtarma faaliyetlerinde vatandaşlara yardımcı olduklarını vurguladı.
22 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonucunda Adıyaman'da enkaz altında kalan Türk Halk Müziği sanatçısı ve öğretmen Aziz Taştan, eşi ve iki kızı hayatını kaybetti. Taştan ailesi, deprem sırasında Adıyaman merkeze bağlı Mimar Sinan Yeni Mahalle'deki evlerindeydi. Arama-kurtarma çalışmaları depremin üçüncü gününde de devam ediyordu.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrası, tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, Hatay'da yaşayan kızı ve eski eşinin enkaz altında olduğunu belirterek sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulundu. Aydın, eski eşi Elif Torun Öneren'in enkazdan çıkarıldığını duyurdu ve kızının da enkaz altından bir an önce kurtarılmasını beklediğini ifade etti. Deprem, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde birçok ilde hissedildi ve can kayıpları ile yıkımlara yol açtı.
6 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 49 bin 589'a ulaştığını, bunlardan 6 bin 807'sinin yabancı uyruklu olduğunu açıkladı. Adıyaman ve Şanlıurfa'daki sel felaketine de değinen Oktay, devletin vatandaşların yanında olduğunu ve arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Depremden etkilenen illere toplamda 31 milyar lira ödenek gönderildiği, 480 bin çadır kurulduğu ve 25 bin konteynerin tamamlandığı bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, çadır ve konteyner kentlerde yaşayan vatandaşların seçim sürecinde oy kullanabilmeleri için ikametgah tescili yapıldığı ve 345 bin 97 vatandaşın ikamet değişikliği yaptığı ifade edildi.
18 Mart 2023

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğüne ait maden ocağında bir göçük meydana geldi. Göçükte sıkışan maden işçisi Erdal Karaçam, mesai arkadaşları tarafından kurtarıldı ancak olay yerine gelen sağlık ekiplerince hayatını kaybettiği belirlendi. Karaçam'ın cenazesi Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
7 Ağustos 2023

Gazeteci Tolga Akyıldız, 50 yaşında beyin anevrizması sonucu geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybetti. Akyıldız, babası gazeteci Erhan Akyıldız gibi genç yaşta vefat etti ve yakın arkadaşı Çağlan Tekil'in üç yıl önce aynı şekilde kaybettiği hayatın acı bir tesadüfüne dönüştü. Akyıldız'ın cenazesinde, hayatı boyunca tanıştığı ve etkilediği insanların yoğun ilgisi gözlendi. Mor ve Ötesi grubundan Harun Tekin, Akyıldız'ın anısını bir sosyal medya paylaşımıyla onurlandırdı.
5 Nisan 2023

Animal Save Türkiye, 6 Şubat'taki depremin ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları yaparak 286 kedi, köpek, kuş, tavşan ve horozu kurtardı. İletişim Sorumlusu Doğa Giray, kurtarma çalışmalarının çoğunlukla siviller ve gönüllüler tarafından yürütüldüğünü belirtti. Grup, ayrıca Türk Veteriner Hekimleri Birliği ile koordineli çalışarak kurtarılan hayvanları tedavi ettiriyor ve güvenli şehirlere naklediyor. TVHB'nin deprem bölgesinde bir hayvan hastanesi kurma amacı olduğu ve bu süreçte desteklenmeleri gerektiği vurgulandı.
20 Mart 2023

Türk yetkililer, Tayvanlı arama kurtarma ekibinin Türkiye'deki deprem bölgesinde itibar kazanmaya çalıştığını iddia etti. Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu 31 bin 643 kişi hayatını kaybetti. Tayvanlı 130 kişilik ekip, Adıyaman'da AKUT ile birlikte çalıştı ancak çevirmen Prof. Yılmaz Keskin'in aktardığına göre, kurtarma faaliyetlerinde Tayvanlı ekibe 'çöküldüğü' ve 'oyuncak muamelesi' yapıldığı belirtildi. Tayvan'da ulusal itfaiye kurumu, arama kurtarma operasyonlarının insani bakış açısına dayandığını açıkladı.
13 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 Şubat'ta Türkiye ve Suriye'yi etkileyen büyük deprem felaketi nedeniyle Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a bir taziye mektubu gönderdi. Mektupta, Kılıçdaroğlu'nun depremde hayatını kaybedenler için üzüntüsünü dile getirdiği ve iki ülkenin ortak acılarını paylaştığını belirttiği ifade edildi. Türkiye'deki resmi can kaybı sayısı 43 bin 556'ya ulaşırken, Suriye'de en az 5 bin kişinin hayatını kaybettiği bilgisi verildi.
23 Şubat 2023

Türk tiyatro ve sinema dünyasının önemli isimlerinden biri olan Kayhan Yıldızoğlu, yaşlılığa bağlı doğal sebeplerden dolayı hayatını kaybetti. Kızı Sibel Yıldızoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre, Yıldızoğlu'nun cenazesi Pazartesi günü öğlen namazında Levent'ten kaldırılacak ve Feriköy'de annesinin yanına defnedilecek. Yıldızoğlu, İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda uzun yıllar sahne almasının yanı sıra, 180 filmde rol alarak Türk sinemasına önemli katkılarda bulunmuştur.
9 Mart 2024

Muğla'nın Dalaman ilçesinde yaşayan sinema ve dizi oyuncusu Merve Kayaalp, başına ateş ederek hayatına son verdi. Olay, Kayaalp'in yaşadığı dairenin balkonundan silah sesi duyan çevredekiler tarafından yetkililere bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, Kayaalp'in hayatını kaybettiğini belirledi. Kayaalp, 'Sakarya Fırat', 'Küçük Kıyamet', 'Düşler ve Umutlar', 'Elif', 'Şeref Meselesi' ve 'Savaşçı' dizilerinde rol almıştı.
19 Eylül 2023
İşaretlediklerim